AlcoLock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
gapa07 napisał:
pomoże ktoś co z tym?

Kolega ja robiłem u nich kalibrację Dragera i mam na 1 rok ważną. A to że chcą nr rej. samochodu i nr Vin to normalne bo bez tego nie przejdzie ci przegląd.

Mi to juz panowie racę opadają... nie przypuszczałem ze do polowy listopada nie bede mogl nawet na egzamin sie zapisac... Więc tak: rozprawe o blokade mialem 5 pazdziernika, pani sędzia sie zgodziła. ale musialem czekac zanim sie uprawomocni i zanim wysla do wydzialu komunikacji no i 29 pazdziernika wydzial to dostał. 30 pazdziernika stawilem sie w urzedzie ale:mad:!!! okazało sie ze pani nie moze mi wydac profilu kandydata na kierowce bo nalozyly sie u mnie jak to mowila "dwie sprawy" cofnięcie uprawnien i calkowite cofnięcie uprawnien... i nie mogli wbić mi do profilu tego kodu 69. wydzwaniałem prawie ze codziennie i dopiero dzis tj. 14 listopada pani zadzwonila ze moge odebrac profil. Odebrałem i szybko ruszyłem do wordu zapisać sie na egzamin a w wordzie okazało sie, ze musze zapisać sie na ponowny kurs bo nie ma u nich ze odbyłem. zadzwonilem od razu to swojego wydzialu komunikacji no i pani mowi "tak oczywiscie pan musi od nowa robić kurs bo miał pan całkowicie cofnięte uprawnienia !!!!!!" (-1300zł:evil::mad::tuptup: i 3 tygodnie minimum czekania) Czy ktos spotkał sie z czyms takim??

Ale jaki masz kurs robić ? Na prawo jazdy ? Ja dostałem profil i od razu bez kursu mogłem zdawać na B ? Nie kumam. Dla mnie to jest bzdura jakaś.

grzebałem w necie i chyba wychodzi przez to ze miałem prawo jazdy mniej jak dwa lata. a dokładnie 22 miesiace :( ale pech i teraz z 1300 lekko i czekac z 3 tygi

Przez to, że miałeś prawo jazdy mniej niż dwa lata to musisz od nowa robić kurs?
Też nie miałem prawka dwa lata i trochę się obawiam, żeby i mnie to nie spotkało. Jak możesz to podeślij link do informacji, które znalazłeś w necie na ten temat.

Panowie pytanie mam jeszcze jedno, tzn gdy mi odebrano PJ za alko miałem wtedy także PJ na A2 bo mnie wiek nie puszczał aby zrobić pełne A...
Gdybym miał cofniete PJ to gdybym musiał robic od nowa kurs itp to mogę zrobic na pełne A?
Bo wiek mnie puszcza a i tak od nowa wszystko...
Będę wdzięczny za pomoc.

Ostatnia edycja:
Morfeusz85 napisał:
Witam, chciałem przedstawić swoje wyniki z badania z WOMP w Rzeszowie z maja tego roku po których dostałem orzeczenie lekarskie na 6 miesięcy( zakres od-do /mój wynik):
Glukoza 65-110 / 117
AST 0-40 / 21
ALT 0-41 / 29
GGT 0-60 / 23
Podałem chyba te najważniejsze, przy glukozie miałem literke H. Ze niby high(wysoki)? Dobrze to interpretuję? Nie znam sie na tych
wynikach ale myślę ze nie było źle, jeżeli sie mylę to proszę mnie poprawić
Sory że zapytam ale co Ty jesz że masz tak niskie enzymy?
Ja miałem ALT 100 i mi odrzucili te badania, następne za pół roku, trzeba trzymać diete jak Lewandoska żeby te badania przejść?

Patryk122 napisał:
Ja miałem ALT 100 i mi odrzucili te badania, następne za pół roku, trzeba trzymać diete jak Lewandoska żeby te badania przejść?
Hej, jak Lewandowska to ja sie nie odżywiam ;) ale staram się jeść zdrowo. Nie jem fastfoodów,pieczywa, nie używam cukru, napoi słodzonych. Za to jem to co Żona mi ugotuje a Żona stara sie gotować zdrowo, bardziej wartosciowe dania bez zapychaczy+ dużo pieprzu do wszystkiego dodaje bo uwielbiam. Poza tym serki ziarniste, ryby, wafle ryżwe. Unikam ogólnie glutenu. Do tego jakis kompleks witamin + kwasy omega-3

Patryk122 napisał:

Teraz musisz czekać pół roku na powtórne badania, żeby móc zrobić PJ?

Panowie pytanie z innej beczki. Jak nie miałem prawka łącznie praktycznie dwa lata, wcześniej miałem je parę lat. Teraz mam już rok. Np motocyklem 125 można jeździć mając prawo jazdy od 3 lat. Jak mi się to sumuje? Pierwszy raz prawko dostałem w 2011 więc łącznie mam je już ponad 5 lat

Chcę jeszcze zapytać, orzeczenie dostałem negatywnie bo alt mialem za wysokie, co ciekawe wgl nie piję a i tak mi odrzucili, Pierwsze pytanie czy orzecznik wyślę mnie w maju na jakiś dodatkowy kurs AA i drugie pytanie to czy mozna zmienić WOMP?

Patryk122 napisał:
Chcę jeszcze zapytać, orzeczenie dostałem negatywnie bo alt mialem za wysokie, co ciekawe wgl nie piję a i tak mi odrzucili, Pierwsze pytanie czy orzecznik wyślę mnie w maju na jakiś dodatkowy kurs AA i drugie pytanie to czy mozna zmienić WOMP?
Jeżeli nie pijesz jak piszesz !to warto poświęcić te poł roku na diagnozę problemu,może ma inne podłoże i przypadkowo lekarz może ci uratować życie.Nie sądzę żeby cię wysłał do AA .Wompu już nie możesz zmienić bo i po co?

Panowie ile placiliscie za pakiet badań? W Wompie w Radomiu powiedzieli mi 200zl za badania krwi. Prócz psychotestow(które robię u siebie w miejscowości) dochodzą jeszcze jakieś koszta? Bo czytałem o kwocie zbliżonej do 500zl. Oczywiście dla mnie lepiej zapłacić 350 niż 500, ale wole być przygotowany :D

Jaki pakiet badań ? Robiłeś kurs w Wordzie ? Jakbyś miał chwilkę i był na tyle czasowy to wszytko pisze na tym forum.....

Mówiąc pakiet badań miałem na myśli psychotesty, badania krwi, spotkanie ze specjalistami, czyli ogólny pakiet w Wompie. Robiłem kurs reedukacyjny w Wordzie, bo innego to chyba nie ma.
Cytujac informacje znalezione na forum '150psych, 320womp' stąd moje wątpliwości skąd ta różnica :)
No i dla Twojej świadomości, do Radomia mam 120km, więc chyba nie kumasz :D

Alan198 napisał:
Mówiąc pakiet badań miałem na myśli psychotesty, badania krwi, spotkanie ze specjalistami, czyli ogólny pakiet w Wompie. Robiłem kurs reedukacyjny w Wordzie, bo innego to chyba nie ma.
Cytujac informacje znalezione na forum '150psych, 320womp' stąd moje wątpliwości skąd ta różnica :)
No i dla Twojej świadomości, do Radomia mam 120km, więc chyba nie kumasz :D

Nie ma czegoś takiego jak pakiet badań w Womp,wszystko zależy od tego do ilu specjalistów wyśle Cię lekarz orzecznik.Kumasz?:cool:

Dokładnie, mnie wyszlo 700 pln i w dodatku nie przeszedłem i musze jechac znowu na badania....
Dobry biznes mają na tym, zwłaszcza ze przybędzie im klientów po nowm roku, dlatego Pani w Rzeszowa kazala mi zaklepać sobie termin JUŻ w grudniu zeby nie było za późno na maj...
Także "egzekutor" orzecznik ma pełne ręce roboty zwaszcza po nowym roku co im klientów przybędzie;)
Moim zdaniem powinni podnosić ceny po nowym roku a obniżać w lecie przed świętami...

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót