AlcoLock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam.
Panowie potrzebuje pomocy.
Odzyskałem prawo jazdy i zdałem egzamin ale nie chca mi oddac prawa jazdy poniewaz nie mam jak wykazac ze posiadam auto z blokada. Mowią tez ze auto nie musi byc moje ale musze miec jakis papierek z potwierdzeniem ze widzialem sie z takim autem. Czy jest mi ktos wstanie powiedziec co to za dokument ? I czy jest ktos wstanie mnie portowac takim dokumentem oczywiscie odpłatnie ?
Z gory dzieki Pozdrawiam

Junior1994 napisał:
Witam.
Panowie potrzebuje pomocy.
Odzyskałem prawo jazdy i zdałem egzamin ale nie chca mi oddac prawa jazdy poniewaz nie mam jak wykazac ze posiadam auto z blokada. Mowią tez ze auto nie musi byc moje ale musze miec jakis papierek z potwierdzeniem ze widzialem sie z takim autem. Czy jest mi ktos wstanie powiedziec co to za dokument ? I czy jest ktos wstanie mnie portowac takim dokumentem oczywiscie odpłatnie ?
Z gory dzieki Pozdrawiam

Kto Ci takie głupoty wymyśla?:confused:
Jakim prawem nie chcą ci wydać prawka?
Przecież ty równie dobrze mogłeś je zdać i nie używać auta...ba, nawet możesz go nawet nie posiadać!
Kogoś chyba ponosi.
Jedynie jeśli tak się czepiają i o ile masz już w swoim aucie zamontowany alkolock możesz im pokazać świadectwo kalibracji i dokument z przeglądu auta, tam będą twoje dane i dane auta, tylko że tak jak wspominałem...mogłeś zdać prawko i nie posiadać nawet auta!! Muszą ci wydać dokument.

Własnie dla mnie to jest dziwne. Ja nie posiadam takiego auta ale oni mi mowia ze musze im pokazac przeglad techniczny auta w ktorym jest zamontowane to urzdzenie ale nie koniecznie musi byc moje

Junior1994 napisał:
Własnie dla mnie to jest dziwne. Ja nie posiadam takiego auta ale oni mi mowia ze musze im pokazac przeglad techniczny auta w ktorym jest zamontowane to urzdzenie ale nie koniecznie musi byc moje

Hmm, dziwne ale z drugiej strony zrobiłeś prawko i nie zamierzasz jeździć?

Zamierzam ale nie w kraju. Jestem w niemczech zakaz ten obowiazuje tylko w polsce. Po Polskich drogach nie zamierzam sie poruszac

Junior1994 napisał:
Zamierzam ale nie w kraju. Jestem w niemczech zakaz ten obowiazuje tylko w polsce. Po Polskich drogach nie zamierzam sie poruszac

Hmm, no to nie wiem jak wygląda jazda z prawem jazdy z kodem 69 za granicą, bez alkomatu chcesz tam jeździć?
Z tego co mi się zdaje ten kod obowiązuje w całej Unii europejskiej..

Junior1994 napisał:
zakaz ten obowiazuje tylko w polsce.

Informacja o zastosowanym środku karnym w postaci zakazu prowadzenia pojazdów jest przekazywana do jednej Europejskiej Sieci Praw Jazdy, do której dostęp mają Państwa UE. Z uwagi na powyższe, nie zgodzę się z tym, że zakaz obejmuje jedynie terytorium RP.

poszło. mieszkam na podlasiu i dzwoniłem po diagnostach i oni nie wiedzą co to przeglad blokady alkoholowej xD boje sie ze kupilem ja, wyslalem do kalibracji, zamontuje a nikt mi nie zrobi przegladu z tym świstkiem od kalibrujemy.pl i kasa bedzie wyje.... :-x

ps. jeden diagnosta wcale mi powiedział ze mam do niego nie przyjezdzac jak blokada nie bedzie wbita w dowod xD :o:D

gapa07 napisał:
poszło. mieszkam na podlasiu i dzwoniłem po diagnostach i oni nie wiedzą co to przeglad blokady alkoholowej xD boje sie ze kupilem ja, wyslalem do kalibracji, zamontuje a nikt mi nie zrobi przegladu z tym świstkiem od kalibrujemy.pl i kasa bedzie wyje.... :-x

ps. jeden diagnosta wcale mi powiedział ze mam do niego nie przyjezdzac jak blokada nie bedzie wbita w dowod xD :o:D

U mnie też nie wiedzieli, musiałem im wytłumaczyć, dzwonili gdzieś w Polskę, czytali ustawę i po godzinie eureka! :)
Zablokowalem całą stację kontroli pojazdów, znaczy oni zablokowali przez brak wiedzy...

tez montowales dragera XT po kalibracji na kalibrujemy.pl?

gapa07 napisał:
tez montowales dragera XT po kalibracji na kalibrujemy.pl?

Nie, Lion ds20.
Czy ten drager w ogóle jest dopuszczony do użytku w Polsce? Jest zgodny z jakimiś wytycznymi?

Jest dopuszczony Drager ale tez miałem problem z przeglądem. Dopiero na 5 stacji wiedzieli o co kaman :) Taki przeglad podbijają tylko w Okręgowej stacji a nie na zwykłej.

wolf1978 Czy *** na zaświadczenie o kalibracji urządzenia będzie potrzebowało moich numerów tablic rejestracyjnych i nr. vin auto w ktorym urzadzenie bedzie zamontowane?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
wolf1978 napisał:
Jest dopuszczony Drager ale tez miałem problem z przeglądem. Dopiero na 5 stacji wiedzieli o co kaman :) Taki przeglad podbijają tylko w Okręgowej stacji a nie na zwykłej.

Witam, mam możliwość tanio kupienia tej blokady tylko z językiem szwedzkim i bez żadnych dokumentów jedynie sama blokada bo została zdjęta z auta sprowadzonego, czy to będzie problem i czy w ogóle nadaje się aby ja montować jak to wyglada ?

Nadaje się bo jedyny dokument który wymagają na przeglądzie jest certyfikat kalibracji który musisz zrobić.

Witam ponownie jutro kończę karę :) mam do odsprzedania blokadę alkoholowa Lion ds-20 gdyby ktoś chciał zapraszam priv do 100km od Stalowej Woli dowiozę osobiście i podpowiem dokładniej jak ja załatwiłem formalności :)

irek115 napisał:
Witam ponownie jutro kończę karę :) mam do odsprzedania blokadę alkoholowa Lion ds-20 gdyby ktoś chciał zapraszam priv do 100km od Stalowej Woli dowiozę osobiście i podpowiem dokładniej jak ja załatwiłem formalności :)

Posiadasz jeszcze blokadę na sprzedaż czy już poszła? :)
Ewentualnie może ktoś inny ma na sprzedaż? Zdałem dziś egzamin na prawo jazdy, samochód już czeka i poszukuję blokady :)

.anonymous napisał:
Posiadasz jeszcze blokadę na sprzedaż czy już poszła? :)
Ewentualnie może ktoś inny ma na sprzedaż? Zdałem dziś egzamin na prawo jazdy, samochód już czeka i poszukuję blokady :)
Hej, kolego napisz jeżeli możesz, jak długo czekałeś na decyzje na zamianę kary i za którym razem zdałeś prawko, czy nie robili problemów

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót