AlcoLock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
aros123 napisał:
Jednak mogę jeździć na tym blankiecie, dzwoniłem wczoraj do wojewódzkiego wydziału ruchu drogowego policji i mi potwierdzili że prawko jest ważne.

oczywiście! co oni biorą w tych urzędach?

aros123 napisał:
I jeszcze taki ciekawy przykład, mam w PJ kod 68 czyli nie mogę mieć nic alk w organizmie, a co jeśli bym miał np 0.1 promila, to co wtedy, wykroczenie? Mandat? Z tego to gdzieś kiedyś czytałem to niby mandat, tak jak bym np. jechał bez okularów a miał obowiązek w nich jeździć, ale do końca pewny tego nie jestem

Umieszczenie na prawie jazdy kodu ograniczenia oznacza, że kierowca posiada uprawnienia do kierowania pojazdami, jeżeli czyni to zgodnie z adnotacją na dokumencie. Jeśli masz mieć 0.00 a bedziesz miał 0.05 to bedzie to art. 94 kw. Mandat albo skierowanie sprawy do sądu

Otrzymałem zgodę teraz tylko zostało egzamin zdać ,zamontowac blokade i śmigać

Raschey napisał:
Mam pytanie, jeśli zatrzymane mi zostało PJ dnia 02.02.2018 na trzy lata, to wniosek o zmianę wykonywania kary - Alcolock po odbyciu połowy kary mogę złożyć 03.08.2019, w tym wypadku 05.08.2019. Dobrze liczę ?
Mam zrobiony kurs reedukacyjny, testy i badania to ksero też należy dołączyć do wniosku.
Taki wzór sobie znalazłem: http://dgl.waw.pl/wp-content/uploads/2016/06/wz-r_wniosku_o_zmian-_orzeczenia_dot_prawa_jazdy.pdf
Tak możesz po 3 sierpnia składać oraz zawsze można miesiąc przed połowa kary składać ale trzeba uwzględnić we wniosku aby rozpatrzyli twoje pismo po połowie kary przykładowo u cb po 3.08.2019 r

Ostatnia edycja:
Jeśli ktoś jest zainteresowany kupnem alcolocka Drager Interlock XT zapraszam na priv, posiadam jeszcze jedna sztukę !:)

Hej,
Mam do sprzedania alkolocka Drager Interlock XT (Polskie menu), przez weekend będę wymontowywał z auta. Skończyła sie kalibracja - koszt 240zł w kalibrujemy.pl, oczywiście wystawiają certyfikat. Gdyby ktoś był zainteresowany, proszę wiadomość.

Cena 1300zł do negocjacji.
Pozdrawiam

krk69 napisał:
Hej,
Mam do sprzedania alkolocka Drager Interlock XT (Polskie menu), przez weekend będę wymontowywał z auta. Skończyła sie kalibracja - koszt 240zł w kalibrujemy.pl, oczywiście wystawiają certyfikat. Gdyby ktoś był zainteresowany, proszę wiadomość.

Cena 1300zł do negocjacji.
Pozdrawiam

chyba cię potłukło! nie pij więcej:(

Witam. Zamierzam właśnie zacząć starać się o uzyskanie pozwolenia by prowadzić pojazdy z blokada alcolock. Zanim wyślę wniosek do Sądu chciałbym załatwić Womp i kurs reedukacyjny, gdzie uzyskam skierowania do odbycia odpowiednich badań i kursu? Z góry dziękuję za pomoc

Przemek616 napisał:
Witam. Zamierzam właśnie zacząć starać się o uzyskanie pozwolenia by prowadzić pojazdy z blokada alcolock. Zanim wyślę wniosek do Sądu chciałbym załatwić Womp i kurs reedukacyjny, gdzie uzyskam skierowania do odbycia odpowiednich badań i kursu? Z góry dziękuję za pomoc

Napisz coś więcej .jak straciłeś prawko,czy straciłeś,jaki wyrok,czemu dotychczas nie posiadasz skierowań itp.itp

Attex napisał:
Napisz coś więcej .jak straciłeś prawko,czy straciłeś,jaki wyrok,czemu dotychczas nie posiadasz skierowań itp.itp

Prawko straciłem w roku 2012 prawomocnym wyrokiem sądu drugiej instancji za spowodowanie wypadku drogowego w stanie nietrzeźwości na okres 10 lat. Później wyjechałem za granicę i nie miałem kompletnie pojęcia o wejściu w życie ustawy 182a KKW. Niedawno wróciłem do Kraju no i właśnie zamierzam zabrać się za ogarnięcie tego wszystkiego by starać się o odzyskanie uprawnień z blokada, chociaż minęło mi już 8 lat kary to w tym momencie po powrocie w moje rodzinne strony i próbie powrotu na tutejszy rynek pracy prawko jest praktycznie niezbędne. Skierowań nie mam bo nie dostałem, wymóg kursu reedukacyjnego też wyszedł później

Przemek616 napisał:
Prawko straciłem w roku 2012 prawomocnym wyrokiem sądu drugiej instancji za spowodowanie wypadku drogowego w stanie nietrzeźwości na okres 10 lat. Później wyjechałem za granicę i nie miałem kompletnie pojęcia o wejściu w życie ustawy 182a KKW. Niedawno wróciłem do Kraju no i właśnie zamierzam zabrać się za ogarnięcie tego wszystkiego by starać się o odzyskanie uprawnień z blokada, chociaż minęło mi już 8 lat kary to w tym momencie po powrocie w moje rodzinne strony i próbie powrotu na tutejszy rynek pracy prawko jest praktycznie niezbędne. Skierowań nie mam bo nie dostałem, wymóg kursu reedukacyjnego też wyszedł później

Skoro w 2012 straciłeś PJ to chyba 7 lat jest, a więc warto pisać o blokadę, zwłaszcza że jak te 10 lat minie a Ty zdasz egzamin teraz to od razu będziesz mógł jeździć już bez blokady, a nie dopiero wtedy bujać się z egzaminami. Skierowania to powinieneś już dawno dostać, ale być może nie odebrałeś bo skoro wyjechałeś za granicę???? Powinieneś się udać do wydziału komunikacji a tam Ci wszystko powiedzą co musisz zrobić abyś mógł od nich otrzymać PKK (profil kandydata na kierowcę). Wniosek do sądu już teraz składaj, bo do tego nie są wymagane zrobione badania i ta cała reszta, a na posiedzenie sądu w sprawie alkolocka też się chwilkę czeka, a w tym czasie zacznij ogarniać sprawy badań kursów itp. Mi od złożenia wniosku do otrzymania PJ zajęło 3 miesiące, a zdałem za pierwszym razem egzaminy. Najgorsze niestety były w moim przypadku to te badania lekarskie w WOMP, bo psychologiczne lepiej zrobić gdzie indziej a nie w WOMP i z nimi nie będzie problemu. Ale lekarze orzecznicy z WOMP mogą trochę napsuć krwi ;(

Czyli wniosek o skórcenie zakazu mogę złożyć miesiąc przed upływem połowy okresu kary tj. w moim przypadku polowa upływa 04/10 to moge złożyć 04/09, dobrze zrozumiałem?

Patryk122 napisał:
Czyli wniosek o skórcenie zakazu mogę złożyć miesiąc przed upływem połowy okresu kary tj. w moim przypadku polowa upływa 04/10 to moge złożyć 04/09, dobrze zrozumiałem?

Nic nie przyśpieszysz skladając wniosek 1 mc przed terminem ,sąd może Ci odrzucić .lepiej zrób to tydzień przed lub w terminie połowy kary.

Witam. Dzisiaj byłem w wydziale komunikacji i ku mojemu ogromnemu zdziwieniu zostałem tam mile zaskoczony, gdyż po rozmowie z Panią która zajmuje się wydawaniem i wymiana PJ oraz kierowaniem na badania po zapoznaniu się z moją sprawą powiedziała mi, że nie miałem skierowania które wtedy powinienem dostać od Policji bo oni w tym czasie się tym zajmowali a nie starostwo, więc skoro nie dostałem to nie muszę wykonywać żadnych badań tylko z decyzją sądu do nich i oni skierują na egzamin. Teraz zastanawia mnie tylko czy Sąd nie skieruje mnie na badania po rozpatrzeniu sprawy żeby nie było tak kolorowo. No i zastanawia mnie co napisać we wniosku do Sądu, gdyż nie mam żadnych badań, kursów reedukacyjnych, jedynie bez jakich kolwiek najmniejszych problemów prawnych w tym okresie, obawiam się, że to może być za słaba argumentacja i wniosek zostanie oddalony

Przemek616 napisał:
Witam. Dzisiaj byłem w wydziale komunikacji i ku mojemu ogromnemu zdziwieniu zostałem tam mile zaskoczony, gdyż po rozmowie z Panią która zajmuje się wydawaniem i wymiana PJ oraz kierowaniem na badania po zapoznaniu się z moją sprawą powiedziała mi, że nie miałem skierowania które wtedy powinienem dostać od Policji bo oni w tym czasie się tym zajmowali a nie starostwo, więc skoro nie dostałem to nie muszę wykonywać żadnych badań tylko z decyzją sądu do nich i oni skierują na egzamin. Teraz zastanawia mnie tylko czy Sąd nie skieruje mnie na badania po rozpatrzeniu sprawy żeby nie było tak kolorowo. No i zastanawia mnie co napisać we wniosku do Sądu, gdyż nie mam żadnych badań, kursów reedukacyjnych, jedynie bez jakich kolwiek najmniejszych problemów prawnych w tym okresie, obawiam się, że to może być za słaba argumentacja i wniosek zostanie oddalony

Ależ chłopie masz szczęście Gratulacje! co do wniosku bez obawy,napisz uzasadnienie i nie musisz być poetą napisz jak jest, badań ani zaświadczeń z ochotniczej straży pożarnej też:)najważniejsze jest to ,że w tym okresie nie nabroiłeś .Sąd nie będzie rozpatrywał sprawy na temat badań ,ponieważ tymi sprawami zajmuje się organ WK. czyli Naczelnik ..Skoro nie dostałeś skierowań od Naczelnika WK to jest ok! Faktycznie tak było 2012 r policja dawała wnioski na badania ,a potem przemiana, WK daje wnioski i skierowania na badania!masz 3/4 roboty mniej!

Ostatnia edycja:
Attex napisał:
Ależ chłopie masz szczęście Gratulacje! co do wniosku bez obawy,napisz uzasadnienie i nie musisz być poetą napisz jak jest, badań ani zaświadczeń z ochotniczej straży pożarnej też:)najważniejsze jest to ,że w tym okresie nie nabroiłeś .Sąd nie będzie rozpatrywał sprawy na temat badań ,ponieważ tymi sprawami zajmuje się organ WK. czyli Naczelnik ..Skoro nie dostałeś skierowań od Naczelnika WK to jest ok! Faktycznie tak było 2012 r policja dawała wnioski na badania ,a potem przemiana, WK daje wnioski i skierowania na badania!masz 3/4 roboty mniej!

Kamień z serca 😃 Gdyz tego najbardziej się obawiałem bo rozmawiałem z kilkoma osobami i tak jak Ty też pisałeś w WOMPie potrafią napsuc krwi. W takim razie jak najszybciej zabieram się do pisania wniosku do Sądu.

Przemek616 napisał:
Kamień z serca 😃 Gdyz tego najbardziej się obawiałem bo rozmawiałem z kilkoma osobami i tak jak Ty też pisałeś w WOMPie potrafią napsuc krwi. W takim razie jak najszybciej zabieram się do pisania wniosku do Sądu.

Pisz i pilnuj sprawy ,ale nie wiem czy wiesz że weszły zmiany jeśli chodzi o zdawanie na prawko?od 1.07 ,nie wiem czy weszły w życie ale z tego co piszą to tak:(

Attex napisał:
Pisz i pilnuj sprawy ,ale nie wiem czy wiesz że weszły zmiany jeśli chodzi o zdawanie na prawko?od 1.07 ,nie wiem czy weszły w życie ale z tego co piszą to tak:(

Noo z tego co czytałem, będę miał tylko jedną próbę i jak się nie uda to nauka jazdy od nowa :/

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót