AlcoLock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Przemek616 napisał:
Noo z tego co czytałem, będę miał tylko jedną próbę i jak się nie uda to nauka jazdy od nowa :/

Pisz na priv jak będziesz miał kłopoty to w miarę sił doradzę!

Przemek616 napisał:
Noo z tego co czytałem, będę miał tylko jedną próbę i jak się nie uda to nauka jazdy od nowa :/
Z tego co wiem to chyba nie weszlo bo babka w starostwie mowila mi ze nie musze robic kursu nauki jazdy od nowa ze jak ktos nie zda za 1 to zdaje do skutku wiec chyba nie weszło ale chyba jak nie zda sie praktyki za 1 to pozniej trzeba jeszcze raz zdawac teorie i praktyke juz az zdasz

Cześć chłopaki. Potrzebuję wzoru tego wniosku o jazdę z alkolockiem, pan w informacji sądu odesłał mnie do internetu, ale tu nie potrafię go zlokalizować.

Ps, słyszałem kiedyś, że ktoś nie płacił za badania oraz kurs w WORD, wiecie coś na ten temat? Nie ukrywam, że sporo by mi to pomogło, żeby nie brać kolejnego kredytu przed 20 XD

Witam dziś wybrałem odpis prawomocnego wyroku i zaniosłem go do WK a tam wyrobiłem nr PKK ;).Z tym numerem pojechałem do WORD i zapisałem się na egazminy. Testy mam juz we wtorek a część praktyczną na początku Września. W Wordzie dowiedziałem się ze jak zdam testy a nie zdam jazdy to musze wyrobic nowy nr PKK i zdac znowu testy przed jazdą, gdybym znów nie zdał jazdy to testy juz są wazne i nie trzeba trzeci raz zdawac.

PS: Coraz lżejszy ten głaz który mnie przygniata ale wciąż na tyle ciężki ze trudno jest wstać. Pozdrawiam wszystkich ktorzy tez taki głaz dźwigają

Zakładał ktoś alcolocka w aucie ze start stopem jesli tak to ile płaciliscie za montaż ?

Seb12 napisał:
Zakładał ktoś alcolocka w aucie ze start stopem jesli tak to ile płaciliscie za montaż ?

Jakie to ma znaczenie czy stacyjka czy start-stop.Zasada montażu taka sama bo przez urządzenie "przechodzi" przewód który połączony jest z rozrusznikiem.Czy to ze stacyjki czy S-S musi być przewód do rozrusznika lub stycznika.Cała filozofia montażu.Sam podłączałem.

marekmarek1212 napisał:
Jakie to ma znaczenie czy stacyjka czy start-stop.Zasada montażu taka sama bo przez urządzenie "przechodzi" przewód który połączony jest z rozrusznikiem.Czy to ze stacyjki czy S-S musi być przewód do rozrusznika lub stycznika.Cała filozofia montażu.Sam podłączałem.
A montował ktoś w motocyklu?

Witam ponownie, w poprzedni wtorek zdałem teorię a dzis egzamin praktyczny. Nareszcie koniec problemów :cool: teraz czekanie na plastik i ruszam w droge :D Dziekuje wszystkim ktorzy pomogli mi swoją radą i wiedzą w temacie. Pozdrawiam

Dzięki bardzo za wskazówki prawko odebrane oraz blokada juz w aucie cieszę sie na powrót jazdą życze powodzenia nowym osobą które starają się o blokade naprawdę warto :)

Witam. Uzyskałem wszystkie niezbędne załączniki i zamierzam jutro wysłać wniosek o zmianę orzeczenia do Sądu. Tylko tutaj pojawia się takie pytanie - do którego Sądu powinienem wysłać ten wniosek jezeli pierwszy wyrok zapadł w Sądzie Rejonowym a następnie została złożona apelacja i kilka miesięcy później wyrok został podtrzymany w drugiej instancji w Sądzie okręgowy. Czy powinienem wysłać ten wniosek do Sądu Rejonowego czy do Okręgowego? Nie chciałbym popełnić błędu

Witam, mam jeszcze jedno pytanie czy jak przejdę pierwsze badania w WOMP to jeśli przykładowo dostane termin na kolejne badania np za 6 miesięcy to czy muszę je robić w WOMPIE czy mogę je po prostu zrobić u zwykłego lekarza bez badań krwi i zanieść je do starostwa?
Dzwoniłem do starostwa i mi powiedzieli że nie muszę robić kolejnych w WOMP, tylko pytanie czy wystarcza takie zwykle badania bez krwi?

Patryk122 napisał:
Witam, mam jeszcze jedno pytanie czy jak przejdę pierwsze badania w WOMP to jeśli przykładowo dostane termin na kolejne badania np za 6 miesięcy to czy muszę je robić w WOMPIE czy mogę je po prostu zrobić u zwykłego lekarza bez badań krwi i zanieść je do starostwa?
Dzwoniłem do starostwa i mi powiedzieli że nie muszę robić kolejnych w WOMP, tylko pytanie czy wystarcza takie zwykle badania bez krwi?

Jeśli womp na dole gdzie masz termin kolejnego badania nie napisza ze we wompie to idziesz do lekarza prywatnego swojego ja miesiąc temu robiłem takie badania podbito mi bezterminowo więc jak nie musisz do nich juz wracac to robisz badania u swojego lekarza prywatnego i zanosisz do starostwa i tyle :)

Orzeczenie dostałeś bezterminowo u prywatnego?

Witam serdecznie !
U mnie sprawa wygląda następująco:

Badania WOPM, psychotesty, kurs itd pozytywnie zakończone.
Na początku maja(2019) wysłałem pismo do sądu, do dnia dzisiejszego cisza... Była tylko Pani kurator, wszystko przebiegło prawidłowo. Pani Kurator poinformowała mnie, że jeszcze będzie wysłane pismo do policji o wystawienie opinii. Rozmawiałem z dzielnicowym i nic takiego do nich nie wpłynęło.... Szlag już mnie trafia z tym sądem, oczywiście rozumiem to, że nie tylko moja sprawa tam trafiła, ale już prawie 5msc i nawet nie wyznaczyli terminu posiedzenia, jak tak dalej pójdzie to szybciej minie kara niż wyznaczą mi termin ;)
Jak czytam Wasze wpisy, to nie ukrywam, że zazdroszczę Tym u których wszystko przebiegło tak szybko ;(

Mam także pytanie, czy miał ktoś sytuację, że w trakcie tej kary dostał mandat za wykroczenie, który wpłynął na decyzję sądu ?

damianos1989 napisał:
Witam serdecznie !
U mnie sprawa wygląda następująco:

Badania WOPM, psychotesty, kurs itd pozytywnie zakończone.
Na początku maja(2019) wysłałem pismo do sądu, do dnia dzisiejszego cisza... Była tylko Pani kurator, wszystko przebiegło prawidłowo. Pani Kurator poinformowała mnie, że jeszcze będzie wysłane pismo do policji o wystawienie opinii. Rozmawiałem z dzielnicowym i nic takiego do nich nie wpłynęło.... Szlag już mnie trafia z tym sądem, oczywiście rozumiem to, że nie tylko moja sprawa tam trafiła, ale już prawie 5msc i nawet nie wyznaczyli terminu posiedzenia, jak tak dalej pójdzie to szybciej minie kara niż wyznaczą mi termin ;)
Jak czytam Wasze wpisy, to nie ukrywam, że zazdroszczę Tym u których wszystko przebiegło tak szybko ;(

Mam także pytanie, czy miał ktoś sytuację, że w trakcie tej kary dostał mandat za wykroczenie, który wpłynął na decyzję sądu ?
A z jakiego województwa jesteś? Ja czekam 2 miesiące jak narazie miesiąc temu była u mnie kuratorka podczas rozmowy na pytanie czy przez ten okres byłem karany wspomniałem ze mandatów żadnych nie mam,a kuratorka ze mandaty jej nie interesuja nawet,więc chyba nie biorą ich pod uwage.Oby tak było bo w weekend wyłapałem mandat za picie i teraz stresy...

Piechu ja z Wielkopolski, z tego co się zorientowałem to wykroczenia nie wpisują się w kartę , czy jak to zwał. Więc powinno być ok.

No to tak jak ja,a próbowałeś dzwonić do sądu? Albo odwiedzić ich osobiscie,tyle czasu to masakra jakaś,w naszym kraju już nic mnie chyba nie zaskoczy.

Dzwonię do sądu raz w tygodniu, ciągle słyszę proszę czekać

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót