AlcoLock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Kon1111 napisał:
Witam jeżdżę z tą blokada zostało mi dwa miesiące , mam pytanie dziś wyszło mi na blokadzie że za 7 dni mam zawieść do serwisu , kończy mi się kalibracja , czy te dwa miesiące mogę jeździć bez tej kalibracji ?

Ciekawe pytanie,ja będę miał ten sam problem.Myślę że z serwisem trzeba pogadać,ale to dla nich kasa:)jaką masz blokadę?

Kon1111 napisał:
Witam jeżdżę z tą blokada zostało mi dwa miesiące , mam pytanie dziś wyszło mi na blokadzie że za 7 dni mam zawieść do serwisu , kończy mi się kalibracja , czy te dwa miesiące mogę jeździć bez tej kalibracji ?

ja bym nie ryzykował, w razie kontroli nie masz ważnej kalibracji a to najważniejszy papier. Też tak miałem i musiałem zapłacić za kolejną kalibrację,. Jest jedno rozwiązanie - nie jeździć samochodem przez te dwa miesiące ;)

Szukam właśnie abym mógł podjechać i z kalibrował mi ale nikt tym się raczej nie zajmuje , tylko trzeba wysłać im pocztą . Może znacie jakoms firmę

Witam. Mój problem przedstawia się następująco. Zostałem skazany za prowadzenie pojazdu na sądowym zakazie prowadzenia pojazdów z art 244 kk na 2 letni zakaz prowadzenia pojazdów i za ten sam czyn zostałem skazany na 3 letni zakaz prowadzenia pojazdów z art 94 kw. Czy można karać dwukrotnie za ten sam czyn i czy

Witam. Mój problem przedstawia się następująco. Zostałem skazany za prowadzenie pojazdu na sądowym zakazie prowadzenia pojazdów z art 244 kk na 2 letni zakaz prowadzenia pojazdów i za ten sam czyn zostałem skazany na 3 letni zakaz prowadzenia pojazdów z art 94 kw. Czy można karać dwukrotnie za ten sam czyn i czy możliwe jest skrócenie tych zakazów?

Witam Panowie mam na sprzedanie alcolocka Drager Interlock XT, jesli ktos jest zainteresowany to zapraszam na priv :wink:

Mam ten sam alkomat i niechcący mi zrobić kalibracji a potrzebuje jeszcze na dwa miesiące czy jak dziś mi się kalibracja to samochód już nie odpali ?

Kon1111 napisał:
Mam ten sam alkomat i niechcący mi zrobić kalibracji a potrzebuje jeszcze na dwa miesiące czy jak dziś mi się kalibracja to samochód już nie odpali ?

rozumiem, ze nie chcesz robić kalibracji bo zostały tobie tylko dwa miesiące obowiązku jazdy z blokadą? Samochód odpalić odpali blokada pewnie będzie dzialać. Ale jeśli zatrzyma ciebie policja bez waznej kalibracji (to tak jakbyś jechał bez blokady) to łamiesz postanowienie sądu (bo mozesz jezdzić tylko z blokadą) więc prawo jazdy pojdzie sie je##ć... Więc czy warto ryzykować?

Właśnie chce tylko cały czas szukam bo nic nie mogę znaleźć , byłem wczoraj w Poznaniu na kalibracji to powiedzieli niby że coś tam szwankuje no i nie zrobią i szukam dalej . Może ktoś ma jakiś kontakt okolice Poznania lub Wrocławia gdzie szybko można zrobić

jedyna opcja wysłać do kalibrujemy.pl tam nie robią problemów. Rozumiem, ze kilka dnia bez mozliwosci jazdy autem to problem ale lepiej troche poczekac, a pozniej na spokojnie wsiadac i jeździć :)

U mnie narazie cisza, 2 tygodnie od złożenia wniosku z prośbą o przyspieszenie, a łącznie już 5msc cisza, zwariować można z tymi sądami.

Witam. Jak składam wniosek do sądu to syg.akt którą wpisuje ? bo co pismo to inna sygnatura. I ogolnie opisać coś swoimi słowami jak to super jest bez prawa jazdy ? :smile:

piotrek1805 napisał:
Witam. Jak składam wniosek do sądu to syg.akt którą wpisuje ? bo co pismo to inna sygnatura. I ogolnie opisać coś swoimi słowami jak to super jest bez prawa jazdy ? :smile:

na co piszesz wniosek?

Chodzi mi o wniosek o skrócenie zakazu prowadzenia pojazdu, jazda z alkolokiem. 22 pażdziernika mija mi połowa kary (prawko zabrane na 3 lata). Mam psychotechnike, odbyłem kurs reedukacyjny i mam orzeczenie lek. na 3 lata.

piotrek1805 napisał:
Chodzi mi o wniosek o skrócenie zakazu prowadzenia pojazdu, jazda z alkolokiem. 22 pażdziernika mija mi połowa kary (prawko zabrane na 3 lata). Mam psychotechnike, odbyłem kurs reedukacyjny i mam orzeczenie lek. na 3 lata.

Dostałeś wyrok/sygnatura akt/ i taką wpisujesz .

Witam,
Ja mam trochę inne pytanie, dostałem odpis postanowienie sądu, rozumiem że teraz czeka się na uprawomocnienie. Czy sąd to sam wyśle do Wydziału Komunikacji czy trzeba do nich wystąpić z wnioskiem ? Ile się na to czeka? Czy po otrzymaniu PKK trzeba odbyć normalny kurs w szkolenie nauki jazdy tak jak w przypadku pierwszego prawa jazdy, czy tutaj scieżka jest krótsza i od razu można zapisać się na teorie i praktykę?

Raddy90 napisał:
Witam,
Ja mam trochę inne pytanie, dostałem odpis postanowienie sądu, rozumiem że teraz czeka się na uprawomocnienie. Czy sąd to sam wyśle do Wydziału Komunikacji czy trzeba do nich wystąpić z wnioskiem ? Ile się na to czeka? Czy po otrzymaniu PKK trzeba odbyć normalny kurs w szkolenie nauki jazdy tak jak w przypadku pierwszego prawa jazdy, czy tutaj scieżka jest krótsza i od razu można zapisać się na teorie i praktykę?

Może byś napisał łaskawie jakie postanowienie sądu ?

Postanowienie o zmianie środka wykonywania zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych, na zakaz prowadzenie pojazdów niewyposażonych w blokadę alkoholową.

Raddy90 napisał:
Postanowienie o zmianie środka wykonywania zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych, na zakaz prowadzenie pojazdów niewyposażonych w blokadę alkoholową.

Uprawomocnienie 7 dni kalendarzowych ,następnie sąd wysyła postanowienie do WK może to trwać 2 tygodnie,dlatego trzeba ten proces kontrolować.Niektórzy forumowicze uprawomocnione postanowienie zanieśli osobiście do WK i im się udało.W moim przypadku WK chciało otrzymać oficjalne pismo z Sądu.
Po uzyskaniu numeru PK zapisujesz się na teorię i praktyczny i zdajesz z "buta"bez kursów i jazd jeżeli oczywiście czujesz się na siłach:)
Po uzyskaniu nr PK możesz obserwować co się dzieje z twoimi papierami i prawkiem na stronie. info-car.pl

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót