Alimenty 850zl plus komornik =1015zl

• Autor wątku Autor wątku Kondrad2006
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
K

Kondrad2006

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam. Chciałbym zasiegnac jakiejś porady ze wzgledu na to ze placile co miesiac alimenty na syna ktory skonczyl 2 latka w wysokosci az 850zl przy czym w jednym miesiacu niestety nie mialem pieniedzy na wyslanie alimentow z czego wredna partnerka która cale zycie robi pod gorke poszla do komornoka i ten nagle z kwoty 850zl zrobil nagle 1015zl. Niestety nie stać mnie na splate co miesieczna kwoty 1000zl na dziecko. Zgodzilem sie dobrowolnie na kwote 650zl co miesiac przed sędzina lecz z sadu dostalem jeszcze zaleglosci na rzecz syna w wysokosci 3600zl ktore splacam jeszcze przez 4 miesiace do sierpnia w pierwszej racie 300zl i kolejnych po 200zl co miesiac i potem dopiero wchodzi pulap 650zl plus 154zl komornika ktore on sobie pobiera co daje laczna kwote znowu 800zl. Czy z komornikiem oraz zrobiony takim brudem kolo mnie jestem w stanie zlozyc wniosek o obnizenie alimentow w sadzie? Czy jest jakis sposob na ta aby komornik dał mi spokoj czy bedzie sie nim uzeral do konca zycia bo kobieta z ktora mam dziecko nie chce dac mi spokoju. Komornik siedzi mi na koncie, wbrew prawu zabiera wszystko a moze tylko 60% tego co zarabiam a zabiera wszystko i zostawia saldo 0.00 na umowie o prace na czas nie okreslony na stanowisku kucharza mam wpisane 500zl miesiecznie. Oczywiscie Matka dziecka jest nie pracująca bo po co skoro za siedzenie w domu ma tyle miesiecznie co pielegniarka w szpiatlu o slizga sie tylko z miesiąca na miesiac jak by tu jeszcze mnie skubnac na 50 100 150zl

Ostatnia edycja:
Z komornikiem nic Pan nie zrobi, chyba że ma Pan sześciokrotnosc alimentów aby "uśpić " w depozycie na kolejnych ponad 20 lat.
Jeśli nie to nie ma opcji. Jeśli wierzyciel lub jego przedstawiciel sam nie złoży wniosku to nic się nie zmieni.
Opłaty komornicze nie są wystarczająca podstawa do obniżenia alimentów. Źle Pan wybrał i niestety poniesie Pan konsekwencje. Na pocieszenie matka tego dziecka będzie kiedyś bardzo biedna i ponieważ nie był Pan mężem to nie będzie musiał Pan jej alimentowac. Nie dostanie emerytury lub będą to grosze i zebranie na ulicy o jedzenie...

Pracuje w tej firmie w ktorej mam umowe na caly etat a 500zl to tylko podkladka pod wlasnie ewentualne jej wymyslunki. To prosze mi powiedziec co mam zrobic zeby obnizyc te cholerne alomenty ze wzgnedlu na to ze chlopak ktorego znam w przelocie na dwojke dzieci palci 800 a ja na jedno place 1000! Jak to uspic w depozycie szesciokrotnosc alimentow mozesz rozwinac swoja mysl ?

Ostatnia edycja:
Sąd uznał, że twój kolega jest zbyt mało ogarnięty, żeby zarobić więcej niż 800 na dzieciaki, a w twoim wypadku stwierdzono, że jesteś w stanie podjąć taką pracę, żeby płacić 1000 na jedno. Tu nie ma zasady, że każdy po równo, ojciec łoży na dziecko proporcjonalnie do swoich możliwości - taka symulacja normalnej, zdrowej rodziny... Zajęcia wynagrodzenia można uniknąć jedynie poprzez wpłacenie na depozyt sądowy kwoty w wysokości 6 rat. Nie wyeliminuje to jednak opłaty komorniczej, tylko ją nieznacznie zmniejszy.

Kondrad2006 napisał:
mam umowe na caly etat a 500zl to tylko podkladka pod wlasnie ewentualne jej wymyslunki
I tak właśnie uznała sędzia... Nie lubimy "sprytnych" oszustów alimentacyjnych. Efekt poznałeś :)

Sluchajcie umowa jest taka od 2013 roku wiec prosze mnie tu nie dyskriminiowac. Szczerze ? To mam wyj. Na komornika i bede nadal wplacal jej do 10 kazdego miesiaca 850zl a wczesniej wplace jej 4x250zl zaleglosci o ktorych wspomnialem w poscie poczatkowym zeby kwota doszla do 3900 ktore bylem jej dluzny i wtedy alimenty mi zejda do 650zl a konto utworze na slupa . Dzieki za wszelakie madrosci i pozdrawiam

Pozdrawiam, czekamy aż przyjdziesz za parę miesięcy po poradę jak wyjść z tego bałaganu, który narobisz :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót