K
Kondrad2006
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
Witam. Chciałbym zasiegnac jakiejś porady ze wzgledu na to ze placile co miesiac alimenty na syna ktory skonczyl 2 latka w wysokosci az 850zl przy czym w jednym miesiacu niestety nie mialem pieniedzy na wyslanie alimentow z czego wredna partnerka która cale zycie robi pod gorke poszla do komornoka i ten nagle z kwoty 850zl zrobil nagle 1015zl. Niestety nie stać mnie na splate co miesieczna kwoty 1000zl na dziecko. Zgodzilem sie dobrowolnie na kwote 650zl co miesiac przed sędzina lecz z sadu dostalem jeszcze zaleglosci na rzecz syna w wysokosci 3600zl ktore splacam jeszcze przez 4 miesiace do sierpnia w pierwszej racie 300zl i kolejnych po 200zl co miesiac i potem dopiero wchodzi pulap 650zl plus 154zl komornika ktore on sobie pobiera co daje laczna kwote znowu 800zl. Czy z komornikiem oraz zrobiony takim brudem kolo mnie jestem w stanie zlozyc wniosek o obnizenie alimentow w sadzie? Czy jest jakis sposob na ta aby komornik dał mi spokoj czy bedzie sie nim uzeral do konca zycia bo kobieta z ktora mam dziecko nie chce dac mi spokoju. Komornik siedzi mi na koncie, wbrew prawu zabiera wszystko a moze tylko 60% tego co zarabiam a zabiera wszystko i zostawia saldo 0.00 na umowie o prace na czas nie okreslony na stanowisku kucharza mam wpisane 500zl miesiecznie. Oczywiscie Matka dziecka jest nie pracująca bo po co skoro za siedzenie w domu ma tyle miesiecznie co pielegniarka w szpiatlu o slizga sie tylko z miesiąca na miesiac jak by tu jeszcze mnie skubnac na 50 100 150zl
Ostatnia edycja: