K
krzysztof690801
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 40
Witam.taki oto problem mam ,zasądzono mi alimnety na sprawie rozwodowej o której nikt mi nic nie powiedział w wysokości 600zł na dwoje dzieci,przedtem miałem sprawę o alimnety i ugodowo dogadałem się z byłą żoną juz teraz na kwotę 500zł. po podniesienu alimnetów na 600 zł żona skierowała sprawę do komornika co miesiąc odciąga mi księgowa z pensi tą kwotę ,na początku roku skierowałem pismo ugodowe dożony w sprawie bezpośrenich wpłat bezpośrednio na jej ręce w wysokości owych 600 zł,i zawieszeniu egzekucji komorniczyej,doostałem pismo w któym żona zgadza się na warunki zawarte w ugodzie ,wysłąłem alimnety 600zł w terminie w jakim się zobowiązałem, dostałem zwrot kasy i pismo że się rozmyśłiła ,wysłąłe jeszcze raz kasę w raz z pismem w którym zamieszczone były artykuły 486q1 i 486q2 kodeksu cywilnego.i znowu dostałem zwrot kasy,teraz jest tak że mam długi w zusie u wierzyciela.i mops skąd była żona dostaje alimnety w kwocie 600 zł ,
A oto pytania jakie mam ,czy i kiedy można wstrzymać egzekucję komorniczą ,czy komornik powinien przedstawić się jak dzwonię do nie go i ja się przedstawiam, i co dalej robić w tej sprawie
Bardzo wszystkim za pomoc dziękuję
A oto pytania jakie mam ,czy i kiedy można wstrzymać egzekucję komorniczą ,czy komornik powinien przedstawić się jak dzwonię do nie go i ja się przedstawiam, i co dalej robić w tej sprawie
Bardzo wszystkim za pomoc dziękuję