ALIMENTY KOMORNIK MOPS

• Autor wątku Autor wątku krzysztof690801
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
[cytat="Wojciech_południe"]Moja ostatnia wypowiedz dotyczy sytuacji gdy zobowiązany regularnie płaci alimenty a "ukochana" eks mimo to składa wniosek do komornika.[/cytat]
No właśnie i tu się chyba nie zrozumieliście... :roll:
[cytat="krzysztof690801"]teraz jest tak że mam długi w zusie u wierzyciela.i mops skąd była żona dostaje alimnety w kwocie 600 zł ,
[/cytat]
Nie bardzo rozumiem co prawda,jakim cudem żona może otrzymywać z MOPS-u 600 zl,ale pomińmy to...
Pobieranie zaliczki alimentacyjnej wiąże się bodajże z niewypłacalnością delikwenta,więc jak ma wpłacić kaucje,skoro istnieje zadłużenie? :what:
Rozumiem,że Krzysio zarabia 600 zl netto?

Witsm byłem w mpsie i sprawa wygłada tak że byłej wypłacają na tej zasadzie że mam zaległóści w stosunku do dłuznika....5.700 a mops wypłacił jej już 11.000 to przecierz całe koło się zamyka co złacę to na nowo mam ..może przestać mops wypącać jej dopiero jak zniknie dług nasżecz wierzyciela,,który trzeba zapłacić przez komornika bo była zona nie chce pieniędzy bezpośrednio do rąk tylko przez komornika.
I tutaj jest pytanie czy można potem odzyskac koszty komornicze od żony

A dlaczego chcesz odzyskac koszty komornicze,skoro to ty nieplacisz,bo powstala tak duza zaleglosc????

Powrót