W
will
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 13
Witam i proszę o pomoc w sprawie mojego partnera.Chodzi o alimenty 700zł które opłacał regularnie od lipca 2015 mimo to jego ex wniosła do komornika,o czym dowiedzieliśmy się bo 7 marca 2016 ,a miał płatność do 10-tego ,komornik zajął jego konto z którego zniknęły wszystkie pieniądze ok2400zł mial odłożone na trzy miesiące na alimenty ponieważ jego zdrowie bardzo się pogorszyło mimo to wysłał jej 12 marca niepełną kwotę bo 200zł,mimo to dług jaki nadal posiadał to 1880,50zł.Komornik mimo wyjaśnień i okazania przez mojego partnera dowodów wpłat powiedział ,że on może ściągać ile będzie chciał bo wniosek nie został wycofany.Złożyliśmy skargę do sądu na czynności komornicze to jednak nic nie dało wniosek został oddalony. W kwietniu dostała 300zł ,które również przyjęła dopiero w maju gdy partner wysłał kolejne300zł zwróciła mu wysłaliśmy je do komornika i co miesiąc wysyłamy komornikowi po100zł na tyle na ile możemy mimo to dług strasznie wzrósł teraz jest to prawie 5000zł do tego jeszcze doszedł dług w NFAL 1880,5 zł.Jak dowiedzieć się od kiedy jego ex podała że mój partner nie płaci jej alimentów?Gdzie i jak się bronić ?Ta baba jest po prostu nie obliczlna wiecznie jej mało a do roboty nie chce się ruszyć woli żyć na koszt Państwa swojego ex .Na utrzymanie siebie i dwóch córek ma łacznie 3500zł i wciąż jej mało.Czekamy teraz aż wystąpi o alimenty na siebie.Proszę pomóżcie bo brakuje nam już sił.