alimenty

• Autor wątku Autor wątku Radosl4w
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Radosl4w

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
serwus mam zasądzone alimenty na syna ostatnio straciłem prace i jest ciężko mi powiązać koniec z końcem , z pracą słabo ,koszt alimentów to 700 pln obawiam się komornika . Jak mogę zmniejszyć alimenty ,jestem bezrobotny

Raczej marne szanse. Trzeba jak najszybciej znaleźć pracę. Skoro nie płacisz to komornik jest możliwy oczywiście na wniosek wierzyciela. Może dogadać się z matką syna. Że na razie będziesz płacić trochę mniej a potem jej oddasz resztę jak staniesz na nogi.

dzięki i tak słabo to widzę

Odpowiem jak matka(wierzyciel).Jezeli sprobuje Pan porozmawiec,jak napisano powyzej 99 %,ze matka sie zgodzi?Jezeli bedzie Pan unikal rozmowy ,99%-komornik.Prosze wykorzystac ta szanse.
Ja dalam szanse prze ponad rok,po roku uslyszalam,ze nic nie musi "dluznik".Dzisiaj ma dlug nie do "ogarniecia(ok.400.000 z odsetkami),brak kontaktow i szacunku ze strony dzieci,a ja dlugi(ktore oczywiscie splacam,takze komornicze-m.in. za prad,podatki za nieruchomosc itp.).Oczywiscie dzieci maja wszystko na czas(jedzenie,ubrania,ale nic wiecej).Kto wygral?Czy gdyby Pan byl z matka dziecka,odmowilby Pan sobie,czy dziecku?

Na pewno tak zrobię i dziękuje serdecznie za rozsądną na pewno podpowiedź - czas pokaże jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam

Powrót