K
kalos
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 2 460
zalezy co było w korespondencji, w przypadku sprawy sądowej w zależności co tam jest zawarte może przechylić szalę na jedną ze stron.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
z regulaminu Allegro:
Artykuł 5. ROZPOCZĘCIE AUKCJI
[...]
5.5.
Opis Towaru powinien być rzetelny i kompletny oraz nie może wprowadzać w błąd innych Użytkowników, w szczególności co do właściwości Towaru, takich jak: jego jakość, pochodzenie, marka czy producent. Wg zasad wynikających z regulaminu Allegro opis aukcji ma zawierać opis sprzedawanego przedmiotu. Ten fragment opisu jednoznacznie wskazuje, ze przedmiotem aukcji jest telefon - nie jest to opis fotografii.
Telefon jest oryginalny, nie posiada blokady simlock. Jest nowy i nieużywany, okazał się nietrafionym prezentem, albowiem posiadam już taki (mogę szczerze polecić. Nie będę wypisywał parametrów, każdy może sobie zobaczyć, bo to znana marka
Mayay napisał:Nie rozumiem dalej dlaczego Państwo upieracie się przy "wprowadzeniu w błąd", w wypadku kiedy w pierwszym, najbardziej widocznym i wytłuszczonym zdaniu piszę, że jest do fotografia. To znaczy, że kupujący ma prawo zignorować to co mu się podoba, a wziąć pod uwagę tylko wybrane fragmenty opisu ?
Proszę o PRZEMYŚLANE zakupy i czytanie opisu w celu uniknięcia ewentualnych PROBLEMÓW!
Aukcja od ZŁOTÓWKI, kupisz za ile wylicytujesz!
Mayay napisał:"Nie rozumiem dalej dlaczego Państwo upieracie się przy "wprowadzeniu w błąd", w wypadku kiedy w pierwszym, najbardziej widocznym i wytłuszczonym zdaniu piszę, że jest do fotografia. To znaczy, że kupujący ma prawo zignorować to co mu się podoba, a wziąć pod uwagę tylko wybrane fragmenty opisu ?"
gryffinian napisał:Nie, ale sposób opisu wyraźnie wskazuje na urządzenie - opisujesz parametry, których nie widzę (skąd mam wiedzieć, że to 32 GB i bez simlocka?). To tłumaczenie się nijak nie ma do Twojego przykładowego opisu obrazu (to tak jak byś napisał w opisie obrazu jakie żarówki są w latarniach).
Mayay napisał:To po prostu wyjątkowa dokładność.
A co do dwóch zdjęć, to jedno z nich było do wyboru. Wybór pozostawiłem klientowi.