Allegro odstąpienie od kupna

• Autor wątku Autor wątku Mathewsobol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Bo ten Pan nie odpisuje na emaile, a ważne informacje podaje, tylko telefonicznie, myśle że robi to spejcalnie
a czy mogę wysłać rękojme mailowo? Czy musi być listownie

Podał Ci IMEI przez telefon? Jesli tak, to powiedz, żeby wysłał Ci go na fotografii emailem i na razie wstrzymał się z wysyłką.

tak, ale w smsie, z numeru który jest podany w aukcji. wysyłki nie mogę zatrzymać ponieważ, prawdopodobnie w poniedziałek już bedzie u mnie telefon

Nie wiem, na co czekasz. Wysyłaj w tej chwili takiego emaila i zadzwoń, że został wysłany i czekasz na odpowiedź. Jeśli EMAIL będzie taki sam (bo może np. błędnie go wpisał), to poinformuj o swoich obawach.

Czyli wysłać rękojmie na email, a później zadzwonić do tego Pana tak?

Czyli przesłać mu raport z tej strony? Ponieważ nie mogę już uzyskać zdjęcia z pudełka, jeżeli zdążył naprawde wysłac telefon

Wiem, ale wczoraj dzownił do mnie i informował ze o 10:30 wysłał paczke, niestety jak poprosiłem w smsie o numer referencyjny przesyłki to jej nie dostałem. nie chce żeby nabrał podejrzeń gdy zapytam go znów o imei, który już mi podawał.

Dobra czyli zadzwonić, i zapytac o przesłanie numeru z pudełka tak?

loco1 napisał:
Nie masz racji.

Mam rację, może od umowy odstąpić. To sprzedawca zdecyduje czy przyjmie odstąpienie czy rzecz wymieni/naprawi bądź reklamację odrzuci.

_konsumentka_ napisał:
Mam rację, może od umowy odstąpić. To sprzedawca zdecyduje czy przyjmie odstąpienie czy rzecz wymieni/naprawi bądź reklamację odrzuci.
Widzę, że nadal niczego nie rozumiesz...

_konsumentka_ napisał:
Jeżeli rzecz kupiona od osoby fizycznej ma wady to możesz od umowy odstąpić od razu, to Twoje żądanie i Twoja wola.

Hej, ten Pan od którego kupiłem, ma wyłączony telefon, więc nie mogłem się z nim skontaktować, dzisiaj miałem odebrać paczkę, ale odmówiłem, i paczka wróci do niego z napisem odmowa odbioru i podpisem. W tym samym dniu pojechałem na poczte i nadałem mu list polecony potwierdzony smsem i żółtą karteczką z podpisem odbioru w którym znajduje się moja rękojmia i powody dla których nie przyjmuje towaru, oraz list w którym napisałem, że nie było w aukcji żadnych informacji o tym. Dodałem też, że jestem w stanie zwrócić poniesione przez niego koszta, i nie wystawiać żadnego komentarza lub jeżeli się nie zgodzi to żeby założył spór który rozstrzygnie sprawe, co będzie dalej okaże, się już niedługo bo pewnie jutro dostanie i mój list i swój telefon.

Napisze jak sprawa się zakończy

Powrót