Allegro - puste konta steam .

• Autor wątku Autor wątku jertih
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dziwi mnie ze widzicie ze gosciu w ciula robi innych bo sprzedaje puste konta a trafil na innego madralinskiego i mu pomagacie niech sam sie meczy

Może któryś z "nabranych" trafi na ten temat, przejrzy resztę forum i dojdzie do wniosku, że 59 (na chwilę obecną) sprzedanych kont wyczerpuje znamiona zorganizowania i ciągłości, po czym doniesie uprzejmie właściwemu Urzędowi Skarbowemu? A może już trafił się ktoś, kto zainwestował te 5 zł, żeby uprościć US poszukiwania? :what:

Witam.
Oki pójdziecie na policje, ale nie jest powiedziane,że wy też nie będziecie odpowiadać za sprzedawanie tych kont, bo przecież jest to nielegalne. Więc ja bym się tak nie rozpędzał :> No,ale róbcie co chcecie :)
Pozdrawiam

tylko jak gosc co sprzeda konta odda kase i przeprosi kupujacych moze zostac uznane za naprawienie swojego czynu a osoba co probuje wyludzic jak sie wykreci :)

do US trzeba płacić jak się przekracza kwotę 3000 zł rocznie .

Następna sprawa jeżeli bym przekraczał tą kwotę to na zapłatę mam czas chyba do końca roku .

jesli prowadzisz sprzedaz zorganizowana (a sprzedajac duza ilosc i nie jedna aukcje)to musisz miec DG i kare mozesz poniesc za brak rejestracji :)

jertih napisał:
do US trzeba płacić jak się przekracza kwotę 3000 zł rocznie .

Następna sprawa jeżeli bym przekraczał tą kwotę to na zapłatę mam czas chyba do końca roku .

W zeznaniu rocznym należy wspomnieć także o kwocie niższej, inną sprawą jest zwolnienie z podatku. Na Twoim miejscu martwiłbym się jednak brakiem działalności gospodarczej i związanymi z nią opłatami.

Ale nie rozumiecie że ja też sprzedawałem konta steam i miałem doczynienia z tym panem z miesiąc temu i była u mnie policja. I dogadałem się z Panią policjantką że oddam pieniądze to nie będą wszczynac postępowania i ten Pan też nie będzie. Nie wolno tymi kontami handlować a syn tego pana ma z 20 lat i jest programistą dla firmy co zrobiła csa

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Tak, 20 letni programista Valve stacjonujący w Polsce, na II roku Informatyki.

Posiadający 3 konta na Allegro.

Informacje o Użytkowniku Steam-Keys - Aukcje internetowe Allegro

Aktualnie wystawione dwie aukcje po 100 pustych kont...

Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

Sprzedający Wall Hacki do gier Valve.... oraz poradniki do powiększenia Pen... godne programisty i kancelarii reprezentującej tak dużą firmę.

Informacje o Użytkowniku Skulimom - Aukcje internetowe Allegro

A jeszcze wcześniej owa kancelaria szukała w sieci studenta prawa do pisania pism...

POSZKUJĘ PRAWNIKA ALBO STUDENTA PRAWA, Biała Podlaska, lubelskie

Ponad to szukał studenta informatyki do napisania programu generującego ciąg liczb w formacie jakim są klucze Steam i inne "mniejsze" prace, jak mniemam na zaliczenie, na studia. Świetny "programista".

Ale to nie ten koleś co sprzedaje wh tylko jego stary załatwia wszelkie sprawy dla valve w kraju. Co do kancelarii to wiem że istnieje, policjanci mi powiedzieli wtedy ze żeby takie konta sprzedawać to trzeba mieć zgodę producenta. No i ten prawnik i jego syn to prowadzą chyba dwie ruzne firmy

Ostatnia edycja:
Więc jak to z tym jest? Wolno sprzedawać takie konta, czy można mieć potem jakieś nieprzyjemności (Urząd Skarbowy, policja, itp.)?

m4rps napisał:
Może któryś z "nabranych" trafi na ten temat, przejrzy resztę forum i dojdzie do wniosku, że 59 (na chwilę obecną) sprzedanych kont wyczerpuje znamiona zorganizowania i ciągłości, po czym doniesie uprzejmie właściwemu Urzędowi Skarbowemu? A może już trafił się ktoś, kto zainwestował te 5 zł, żeby uprościć US poszukiwania? :what:

US nie tylko uks jeżeli dopuścił się czegoś z kodeksu karno skarbowego.

Co wy z tą policją.... Gdzie tu znamiona przestępstwa ?

Pan Waldemar S. ,a raczej Bartłomiej ; znalazł sobie chyba nowy sposób na zarobek ;

wątpię aby był przedstawicielem firmy valvesoftware ...

co do US jeżeli wystawiłeś z 1-2 aukcje nic ci nie zrobią...

poczekamy zobaczymy ja na pewno tej sprawy nie zostawię bo za dużo mojego cennego czasu ten osobnik pochłonął i nerwów .
Skargę z paru art wniosę (wynająć studenta prawa to nie problem i nie jest kosztowne)
Zrobię po prostu jak ten pan .

Właśnie rozmawiam ze znajomym aby się przejechał do tej Kancelarii i wypytał co i jak ;
(osobiście wątpię że taka Kancelaria wgl istnieje która współpracuje z valve ) .

Ostatnia edycja:
Witam

Oczywiście dostałem takie pismo od Pana Waldemara S. uzytkowniku wyżej , jeżeli będziesz miał jakieś informacje na temat tej "kancelari" to pisz od razu tu bo mało co siadł bym nerwowo przez tego Pana .

dziękuje pozdrawiam

ja nadal proszę o wyjaśnienie , bo inaczej sprawa zajmie się mój Adwokat.

pozdrawiam

Colder - można by i ten wątek zamknąć?
Co by ktoś tu nie wszedł i nie namącił sobie w głowie.

Ja wyjaśnię aby ludzie nie nabrali się na pana Waldemara S. oczywiście jest to Bartłomiej .
Założył parę kont na forum i po prostu zastraszał ludzi że to niby policja się pojawiła w domu, a drugiemu komputer zabrali itd...dziękuje za wyjaśnienie sprawy moje przeczucia się sprawdziły .

Czyli rozumiem, że sprzedaż takich kont jest niezgodna tylko z regulaminem Steam i, poza usunięciem aukcji, nic mi nie grozi?

W mojej opinii nic nie grozi ponieważ ta osoba nie jest żadnym przedstawicielem valvesoftware ...

radzę jednak nie wystawiać zbyt wielu aukcji aby US się nie doczepiło ;;

ja osobiście zaprzestałem sprzedaż, zbyt wiele mojego czasu ta sprawa pochłonęła .

Co do pana Bartłomieja S. na dniach rozpoczynam odpowiednie działania w jego kierunku ...

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót