Allegro - puste konta steam .

• Autor wątku Autor wątku jertih
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
jertih napisał:
Witam,

na allegro spotykam się z aukcjami typu :

KONTO STEAM , CS 1.6 , Counter Strike NAJTANIEJ !! (1444672713) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

czyli sprzedaż pustych kont steam które można założyć za darmo jest dozwolona ?? czy jeżeli zakupie takie konto mam prawo pozwać osobę do prokuratury ?

A na jakiej podstawię chciał byś złożyć wniosek do prokuratury ?

To tak samo jakbym wystawił śnieg w słoiku na allegro a ktoś by go kupił ( bo może nie chce mu się samemu zbierać ?)

Ewentualnie jeżeli rzekomy producent tych kont "Steam" zabrania odsprzedaży to co najwyżej allegro może usunąć mu aukcje

To było podchwytliwe pytanie ponieważ również wystawiałem takie konta ;

a pewna osoba napisała mi :

Do Pana
MOJE DANE

Witam, pragnę Pana poinformować że przeciwko Panu został już przygotowany wniosek do prokuratury w związku z prowadzoną sprzedażą kont do platformy Steam. Sprzedając konta do platformy Steam której właścicielem jest korporacja Valve Software, złamał Pan prawo. Polityka prywatności korporacji I regulamin platformy Steam wyraźnie zabraniają takiej sprzedaży jak również czerpania każdej innej działalności zarobkowej bez wiedzy mojego klienta tj. Korporacji Valve Software. Sugeruje Panu załatwienie sprawy polubownie w formie zaprzestania dalszej zorganizowanej sprzedaży dobra którego praw Pan nie ma I zwrotu uzyskanych pieniędzy. W przypadku odmowy jutro moja kancelaria złoży przeciwko Panu wniosek do prokuratury o ściganie ponieważ zastosowanie znajdzie tutaj min. Art. 269b § 1kk. Stosowaną informację z numerem Pańskiego konta otrzyma Naczelnik Urzędu Skarbowego w (DANE US) ponieważ sprzedaż jaką Pan prowadzi ma charakter zorganizowany.

Więcej informacji znajdzie Pan na stronie mojego klienta - Valve

NASTĘPNA WIADOMOŚĆ :

Moja kancelaria odpowiada za reprezentowanie interesów prawnych firmy Valve Software, właściciela platformy Steam na terenie Rzeczypospolitej Polskiej. Jeżeli jest Pan zainteresowany korespondencją z producentem to poniżej podaje adres:
Valve Software
PO BOX 1688
Bellevue, WA 98009
Stany Zjednoczone
Z dopiskiem Copyright

I fax (001) 425-827-4843

Dokonywać zwrotów należy na konto naszej kancelarii prowadzone przez BRE Bank S.A.

[...]

W tytule przelewu proszę umieścić imię I nazwisko.

Transakcje wobec użytkowników którzy nie uiścili należności proszę anulować, a kontrahentów przeprosić za zaistniałą sytuację, proszę to zrobić w sposób kulturalny, aby nie narazić mojego klienta na zszarganie jego dobrego imienia.

Na zwrot pieniędzy jest 7 dni, następnie sprawa przekazywana jest do Prokuratury.

dostałem również pisemnie priorytetem podobną wiadomość tylko że tam był już nr konta gdzie zwrócić pieniądze itd wydaje mi się że ta osoba próbuje wyłudzić odemnie pieniądze jak uważacie ?
Dane tej osoby udostępniłem bo podobno to jest kancelaria w co wątpię ...

Ostatnią edycję dokonał moderator:
wyłudzenie, na policje z nim.

Nawet nie ma taiej kancelarii

art 286

tym bardziej że on rozesłał do wszystkich użytkowników którzy sporo zarobili na tych kontach ... ponieważ z nimi mam obecnie kontakt .
Są naprawdę przerażeni chodź od początku im mówiłem aby pod żadnym pozorem mu nie oddawać pieniędzy .

Czy jeżeli zaniosę na policję wydrukowane zdjęcia e-maili + list który do mnie przyszedł to wystarczy ?? nie chce żeby mi szperali po komputerze .

Tak, wystarczy

Pytanie brzmi z kąd ten facet miał Twoje dane ? Zapewne musiał bym jednym z kupujących dzieki temu je pozyskał... Najbardziej nie lubię takich cwaniaczków jak on, jak miał byś jego tel. to wyslij mi na PM - chętnie z nim pogadam.

kupił konto i miał dane, jasne że mogę podesłać nr kom ta osoba należy do młodzieżówki PO< .

Facet pozbywa się konkurencji - wystarczy wpisać nr konta w google i znajdziecie jego aukcje.

Przypuszczam, że to osoba w wieku 14-18 lat. Nikt o przeciętnej inteligencji i wiedzy nie robił by takiego przekrętu. Swoje dane zostawia na talerzu, piszę wniosek używając potocznego słownicta i podszywa się pod mecenasa firmy, która zapewne ma góre prawników ale w Stanach Zjednoczonych.

Myśle, że telefon do jego rodziców by starczył :+). Zawsze sam możesz zadzwonić i powiedzić iż zgłaszas sprawe na policje pod próbą wyłudzenia pieniedzy (art. 286 par. 1 k. k. w zw. z art. 13 k. k. ). Postrasz dzieciaka aby spać nie mógł przez nastepny miesiąc

chyba jednak się przejdę na policje nie lubię takich ludzi tym bardziej że wielu osobom zszargał nerwy .

Ostatnia edycja:
Sunmile napisał:
Śmiechu warte ;d

na dodatek facet ma zarejestrowaną firme na koncie allegro.

masakra, gość półgłówkiem musi być

Gość jest autoryzowanym resellerem Valve, w wolnej chwili chyba przetłumaczę tego maila i wyśle na jakiś kontakt ;d

@jertih
Jeżeli dobrze rozumiem to ogłoszenie to on rzeczywiście myślał, że dobije wszystkich przez prokuraturę :D

Ostatnia edycja:
Nie macie racji. Nie wolno tego sprzedawać i Allegro usuwa już aukcje. A w temacie widzę to wypowiadają się dzieciaki w przedziale 17-18 które myślą że na temat prawa wiedzą wszystko.

Ostatnia edycja:
wkurzonyy napisał:
Nie macie racji. Nie wolno tego sprzedawać i Allegro usuwa już aukcje. A w temacie widzę to wypowiadają się dzieciaki w przedziale 17-18 które myślą że na temat prawa wiedzą wszystko.

Czytaj temat ze zrozumieniem, tu nie chodzi o wystawienie konta STEAM ale o próbę wyłudzenia pieniędzy gdzie mamy racje.

W jednej z odpowiedzi napisałem również:
"Ewentualnie jeżeli rzekomy producent tych kont "Steam" zabrania odsprzedaży to co najwyżej allegro może usunąć mu aukcje "
Więc tylko powtórzyłeś jedną z moich odpowiedzi. Po Twojej wypowiedzi mogę jedynie powiedzieć "vice versa" odnośnie opinii co do wieku - zważając na fakt, ze kupiłeś na jednym z portali aukcyjnych zdjęcie postaci z gry za 200 zł...

Pozdrawiam,

Ostatnia edycja:
Dostałem także tą samą wiadomość:)

Do Pana
Witam, pragnę Pana poinformować że przeciwko Panu został już przygotowany wniosek do prokuratury w związku z prowadzoną sprzedażą kont do platformy Steam za pośrednictwem serwisu Allegro.pl . Sprzedając konta do platformy Steam której właścicielem jest korporacja Valve Software, złamał Pan prawo. Polityka prywatności korporacji I regulamin platformy Steam wyraźnie zabraniają takiej sprzedaży jak również czerpania każdej innej działalności zarobkowej bez wiedzy mojego klienta tj. Korporacji Valve Software. Sugeruje Panu załatwienie sprawy polubownie w formie zaprzestania dalszej zorganizowanej sprzedaży dobra do którego praw Pan nie ma i zwrotu uzyskanych nielegalnie pieniędzy. W przypadku odmowy moja kancelaria w trybie natychmiastowym złoży przeciwko Panu wniosek do prokuratury o ściganie ponieważ zastosowanie znajdzie tutaj min. Art. 269b § 1kk. Stosowaną informację z numerem Pańskiego konta otrzyma Naczelnik Urzędu Skarbowego w Krapkowicach ponieważ sprzedaż jaką Pan prowadzi ma charakter zorganizowany.

[...]

Przemek1126 napisał:
Dostałem także tą samą wiadomość:)

Do Pana
Witam, pragnę Pana poinformować że przeciwko Panu został już przygotowany wniosek do prokuratury w związku z prowadzoną sprzedażą kont do platformy Steam za pośrednictwem serwisu Allegro.pl . Sprzedając konta do platformy Steam której właścicielem jest korporacja Valve Software, złamał Pan prawo. Polityka prywatności korporacji I regulamin platformy Steam wyraźnie zabraniają takiej sprzedaży jak również czerpania każdej innej działalności zarobkowej bez wiedzy mojego klienta tj. Korporacji Valve Software. Sugeruje Panu załatwienie sprawy polubownie w formie zaprzestania dalszej zorganizowanej sprzedaży dobra do którego praw Pan nie ma i zwrotu uzyskanych nielegalnie pieniędzy. W przypadku odmowy moja kancelaria w trybie natychmiastowym złoży przeciwko Panu wniosek do prokuratury o ściganie ponieważ zastosowanie znajdzie tutaj min. Art. 269b § 1kk. Stosowaną informację z numerem Pańskiego konta otrzyma Naczelnik Urzędu Skarbowego w Krapkowicach ponieważ sprzedaż jaką Pan prowadzi ma charakter zorganizowany.

Zbierzcie się jako poszkodowani (a z tego co wspominał założyciel tematu jest ich co najmniej kilku) i zacznijcie działać. Być może ktoś z was już zapłacił oszustowi...W grupie na pewno wiecej zdziałacie

Niee my 2 napeno nie zapłaciliśmy:P

Przestańcie zamieszczać swoje dane osobowe osób fizycznych. Bo będę posty kasował.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót