Altus - EGB

• Autor wątku Autor wątku Agull
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W tej sprawie możesz czekać. Jak Hoist złoży pozew, to wówczas będziesz się bronił. Pilnuj tylko listów z sądu.

Jak tylko będę miał możliwość, odwdzięczę się
:-)

Witam,
Bank BGŻ BNP Paribas sprzedał mój kredyt do Altus Niestandaryzowany Sekurytyzacyjny Fundusz Inwestycyjny Zamknięty Wierzytelności 3. Pełnomocnikiem jest EGB InvestmentsS.A.
Otrzymałam od nich specjalną ofertę umorzeniową i chciałam zapytać czy na podstawie samej oferty powinnam wpłacić pieniądze? Na ofercie widnieje tylko ksero podpisu dyrektora biura windykacji i nie ma żadnej pieczątki.
Poprosiłam ich o przesłanie umowy, ale dostałam odpowiedź odmowną:
"Informujemy, iż umowa cesji nie zostanie przesłana.

Jednocześnie zawiadamiamy, iż jednorazowa wpłata w wysokości 6.585,61 zł w terminie do 09.09.2016 r. spowoduje umorzenie zadłużenia tj. kwoty 6.596,06 zł, a tym samym czynności windykacyjne w przedmiotowej sprawie zostaną zakończone.​"​

Czy taka oferta jest prawomocna ? Czy są to zwykli oszuści i z biegiem czasu będę musiała wpłacić całą kwote?

Kiedy byla wypowiedziana umowa z banku? Byla egzekucja? Jeśli tak to na jakiej podstawie. Zapłacić zawsze zdążysz. Po tej promocji widać jednakowoż że specjalnie kwitów na tą cesję nie mają. Z wpłatami uważaj, bo i tak cię oskubią. Bo na przykład powiedzą ze oferta była tylko do wczoraj do 15, a kasa wplynela o 15.10 . Jak coś chcą to niech to udowodnią. O ich bezczelności niech świadczy fakt że mają czelność ugody podsyłać na dwa dni prxed rozprawą. A roszcxzenie jest nieudowodnione w najmniejszym stopniu

Ostatnia edycja:
A słuchajcie... czy sąd zawsze musi powiadomić o sprawie jaka toczy się przeciwko nam? Nawet jeśli jest to sprawa na ktorej nie musze być obecny?

Zdecydowanie tak. Zawsze jakąś informację uzyskasz. Chyba że powód poda zły adres. To się nie dowiesz.

Czyli nie musze martwić się, że toczą się przeciwko mnie sprawy, a ja o tym nie wiem..
Tyle dobrego...

Powrót