Aplikacja komornicza 2010

• Autor wątku Autor wątku Łokitoki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Raz bedzie trudniej raz latwiej. Kokosow z naszej aplikacji nie bedzie, bo stosunkowo najmniej nas idzie na nia. Jednak 50% osob zdalo, tak wiec egzamin jest do zdania:)

1) czy ktoś wie w jakiej formie napisać życiorys? cv czy jak spotkałem się ze stanowiskiem - zyciorys pisany prozą?
2) formularz zgłoszenia punkt II w informacjach co tam napisać?

Ja złożyłam zwykłe cv, nie bawiłam się w żadne pisanie prozy.
Pamiętajcie żeby forularz zgłoszenia złożyć łącznie w 3 egzemplarzach, a nie w dwóch (zgłoszenie + 2 odpisy zgłoszenia).

Wydaje mi sie ze CV (lacinska nazwa) sklada sie pracodawcy, a zyciorys (polska nazwa) sklada sie do szkol, na studia, itp., i tutaj. Jest napisane zyciorys a nie CV, wiec tak mi sie wydaje. Ja zlozylem opisowy, a nie punktowany.

Cv to też życiorys.
Na aplikację wystarczy cv, ale jeśli komuś się chce pisać życiorys opisowy to wolna wola.

Ostatnia edycja:
miejsce i adres zamieszkania- jeśli mieszkam w gdańsku a miejsce zameldowania mam inne, to co wpisać ? nienawidze tych papierów

Ogarnijcie się trochę bo niektóre pytania są żenujące.

Z przykrością muszę się zgodzić z przedmówcą. Niektóre pytania tutaj wydają się być pisane przez spanikowanego maturzystę a nie osobę, która ukończyła prawo.

@BARTEKKA polecam lekturę kodeksu cywilnego to dowiesz się co to jest miejsce zamieszkania.

no to mnie wezwa do uzupelnienia brakow bo wysalem 2 formularze:)

@Martatram: masz racje, CV to tez zyciorys, ale to nie to samo co "zyciorys" :)

Ludzie, zwykłe cv wystarczy!! Przestańcie się schizować jak dzieci w podstawówce przed sprawdzianem.:)

@michupociuchu

Rok temu miałeś sprawdzone informacje odnośnie liczby zgłoszeń na egzamin, gdybyś miał i tegoroczną liczbę byłbym niezwykle wdzięczny i myślę, że nie tylko ja.

Poznań - ponad 70.
Czyli ... mało.

Ostatnia edycja:
To dużo, a jeszcze dojdą te wysłane na ostatnią chwilę. Dzięki.

Mało Twoim zdaniem?

Myślę, że ponad 100 będzie ostatecznie. A nie pamiętasz ile w izbie poznańskiej było rok temu chętnych?

Ostatnia edycja:
W poniedziałek rano w Warszawie było 80 zgłoszeń... czyli trudno powiedzieć, czy dużo czy mało.

Jeżeli nie nastąpi nagła fala zgłoszeń na ostatnią chwilę to będzie ich tyle mniej więcej co w ubiegłym roku, czyli ok. 340- 350.

oj nastąpi fala ;-) jutro 3 moich kolegów wysyła i jak mniemam takich osób w całej Polsce jest o wiele więcej (sam dopiero dziś wysłałem) ;p

Na razie jest 70 w Poznaniu, 80 w Warszawie, policzmy że w Krakowie też 80. No to ja przyjmuję, że wszędzie dojdzie jeszcze po 50% tego co jest obecnie i będzie 350. Myślisz, że więcej osób czekało na ostatnią chwilę?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót