Aplikacja komornicza 2010

• Autor wątku Autor wątku Łokitoki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Jeśli pytasz się o testy ze strony ArsLege, to nie polecam. Ponieważ są to testy z odpowiedziami nieuwzględniającymi zmian w prawie, jak by tak dokładnie sprawdzić to stan prawny dużej części pytań jest z 2007-2008 r.

Natomiast jeśli pytasz o teksty prawne to nie mam pojęcia, osobiście korzystam z InforLex.

Bardzo Dziękuje za info :) i wszystkim życzę przyjemnej i owocnej nauki :)

Niestety tak, ale te wszystkie nieprocesowe to tak po łebkach tylko.

Ja ucze się całego z części nie procesowej też są pytania za to nie widziałam żeby było pytanie z międzynarodowego postępowania .
Ja mam problem z tym jak dokładnie się tego uczyć takiej np egzekucji ze statków ?

Napiszcie proszę jak stoicie z pracą, czy pracujecie już u komornika, czy dopiero będziecie szukać pracy po egzaminie? A jeśli już pracujecie, to czy trudno było znaleźć tę pracę?

Szlag by to...
Czy to pewna informacja?

Ostatnia edycja:
Mówi się trudno, ale jak ktoś ma zdać to i tak zda.
A czy sam test będzie trudniejszy to kto to wie...

650 w całym kraju czy w konkretnej komisji egzaminacyjnej ? W zasadzie nie wiem czy to powód do obaw. Każdy kto zda i rozpocznie aplikację to bądź co bądź ok 5,500 rocznie do kasy samorządu komorniczego :)

martatram napisał:
Napiszcie proszę jak stoicie z pracą, czy pracujecie już u komornika, czy dopiero będziecie szukać pracy po egzaminie? A jeśli już pracujecie, to czy trudno było znaleźć tę pracę?

Ja pracuję od listopada zeszłego roku. Studia skończyłem w zeszłym roku i odpadłem na aplikacji radcowskiej ;/, no i zahaczyłem się u komornika. Póki co nie żałuję. Ciężko raczej nie było, najpierw staż absolwencki, potem umowa o dzieło, a teraz umowa o pracę.

No Code napisał:
650 w całym kraju czy w konkretnej komisji egzaminacyjnej ? W zasadzie nie wiem czy to powód do obaw. Każdy kto zda i rozpocznie aplikację to bądź co bądź ok 5,500 rocznie do kasy samorządu komorniczego :)

650 w całym kraju...

Moritek napisał:
Jakie miasto i jakie wynagrodzenie ...... ?

Toruń. Wynagrodzenie na poziomie "ustawowym" plus premie za skuteczność. Po dostaniu się na aplikację renegocjacja warunków umowy, tak przynajmniej twierdzi szef ;)

a kto podał takie informacje ? Jak ja pytałam w Krakowie ile jest chętnych to Pani mi powiedziała ,że mniej więcej tyle co rok temu więc nie wiem ? W zasadzie to chyba nie ma żadnego znaczenia .Ja dowiadywałam się o miejsce na aplikacje w moim mieście i podobno nie ma z tym problemu ale będę się tym interesować jak zdam egzamin.:wink:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót