Aplikacja komornicza 2010

• Autor wątku Autor wątku Łokitoki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Tak w ogóle to jeżeli chodzi o Warszawę czy wiadomo gdzie ten egzamin jest??

P.S. Ponawiam pytanie: zdaje ktoś z Olsztyna w Wawie?

Spokojnie, dowiesz się, jak dostaniesz zaproszenie.
Również ponawiam pytanie, halooo Białystok !!!!!!

No ja właśnie otworzyłem list z zaproszeniem na egzamin.

W Warszawie na razie cisza, a przynajmniej do mnie na razie nic nie dotarło.
Ja mam chwilowy wstręt do nauki i chyba odpuszczam na kilka dni :/

Obecnie 1-2 godziny dziennie. Pracuję i nie mam czasu na więcej. Jeśli egzamin nie będzie trudniejszy niż w ubiegłym roku to spokojnie nawet sama wiedza ze studiów wystarczy. Oby nie wyskoczyli z niczym z kosmosu.

Ja ucze się zdecydowanie za mało...ale przez tą pogodę nie mogę ,mam chyba z 40 stopni w domu
Nie wiem czy dam radę się nauczyć ,korci mnie żeby poczekać do przyszłego roku, kiedy obie corki będą chodzić do przedszkola ,ale szkoda mi tych zapłaconych pieniędzy więc pewnie na egzamin się wybiorę

heh ja się uczę tez 2 godz dziennie:( jakoś pogoda nie pomaga. a dziś dostałem wezwanie do uzupełnienia braków formalnych:) trzeba 3 egzemplarze tego zgłoszenia a nie 2 jak ja wysłałem, na dodatek nie podpisałem odpisu dyplomu więc mam wysłać podpisany:cool: a najlepsze jest to że mi zakwestionowali badanie u psychologa bo nie było pieczątki, że ma uprawnienia do tych badań osób ubiegających się o broń :grin: ale dziś już to sobie załatwiłem i wyśle w poniedziałek. izba krakowska stawia na formalizm widać.

To jeszcze nic mi zakwestionowali akt urodzenia... bo znalazłam w domu taki stary gdzie w nagłówku jest Polska Rzeczpospolita Ludowa nieźle co...ciekawe jakie są podstawy do takiego zakwestionowania:)

ja rowniez musze uzupelnic braki mianowicie nie podpisalem cv:P

za przeproszeniem trochę się w d*pach poprzewracało z tą biurokracją;/

Ciekawi mnie, czy w każdej izbie tak się czepiają. Ja też nie podpisałam cv, ale na razie nic do mnie nie przyszło

Radziłbym wam się oswajać z tą biurokracją, bo to nic w porównaniu z tym co zastaniecie w kancelarii komorniczej.

biurokracja biurokracja ale co ma piernik do wiatraka i jak można zakwestionować akt urzedowy, który nie traci ważności?

wiesz, zawsze mogłaś zmienić datę urodzenia albo rodziców ;-) hehe

wracając do tematu nauki...ja uczę się prawie codziennie, prawie od rana do wieczora...ale to chyba nie jest najlepszy system nauki

farmina:

Miałem tą samą sytuację z odpisem aktu urodzenia :) Pani w sekretariacie stwierdziła, że skoro odpis był wydany w czasach PRL, a PRL już nie ma, to w takim razie dokument jest nieważny :D
Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać, ale efekt taki, że czeka mnie długa podróż do urzędu, żeby wyrobić "ważny" odpis aktu urodzenia :wow:

Ja około godziny-dwóch, a to też nie codziennie. Więcej nie daję rady.
PS. Czy Warszawa dostała już listy - zaproszenia na egz./ew.braki?

Ja mam tylko nadzieję, że tegoroczny egzamin nie będzie wyrażnie trudniejszy niż z ostatnich lat. Jak sobie próbnie robiłem te trzy testy, które dotąd były to miałem wyniki w granicach 90%. Jeśli nie zagmatwają tego to nie powinno być problemu, żeby te 60% zdobyć.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót