Aplikacja komornicza 2010

• Autor wątku Autor wątku Łokitoki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ja w tej chwili oscyluję w okolicach 60%, jeśli nie uda mi się zmobilizować do nauki przez najbliższe 4 tygodnie to czarno to widzę.
Z tego co zauważyłam testy z roku na rok są coraz trudniejsze, więc obawiam się, że w tym roku nas załatwią ;)

Ostatnia edycja:
fechter napisał:
wracając do tematu nauki...ja uczę się prawie codziennie, prawie od rana do wieczora...ale to chyba nie jest najlepszy system nauki

ej nie żartuj, ;/ ja jak przeczytam za cały dzień 200 art. to jestem zadowolony ;-)

Ja mialam taki plan ,że zrobie przynajmniej z grubsza wszystko do końca sierpnia ,a potem tylko powtórki ,ale już wiem ,że to nierealne :(
Nie potrafie się zmusić do nauki miele cały czas KPC i KC a w ramach relaksu mniejsze ustawy :D ale to chyba nie jest dobry sposób bo niczego nie umiem do końca .

dużo pytań jest na zwykłą logikę , to mnie trochę pociesza ;-)

kraik napisał:
ej nie żartuj, ;/ ja jak przeczytam za cały dzień 200 art. to jestem zadowolony ;-)

tak ale ja lecę w dużej mierze ze stepaniuka, czasami zaglądam do ustaw. Chociaż kpc i kc robiłem właśnie z ustawami.

P.S. Fakt!! Dużo pytań jest na logikę!!

Tylko ,że u mnie z logiką zawsze było slabo :)
Fechter czy to znaczy ,że zamiast czytać ustawy czytasz testy Stepaniuka?
Dla mnie one są troche bez sensu bo takich pytań na egzaminie nie ma czasami jedno zajmuje pięc linijek ...
Ja ucze się z ustaw mam też książkę "Aplikacja od szczegółu do ogółu" czy jakoś tam i ją mogę polecić ,oczywiście nie zamiast ustaw ale do powtórek, chociaż nie wszystko jest tam dobrze zrobione np części egzekucyjnej KPC praktycznie wcale nie ma :confused: ale to pewnie dlatego ,że to książka raczej do aplikacji radcowskiej itp ,ale KSH, KP, prawo upadłościowe ,KC i inne opracowane są całkiem przyzwoicie .

ogólnie uważam że książka jest dobra. Jeżeli nawet czytasz sobie te długie pytania to je zapamiętujesz. Rozwiązuję sobie testy z innych lat i innych aplikacji i efekt nie jest aż taki zły. Pozdrawiam!!

Podziwiam niektóre tu osoby że są w stanie uczyć się cały dzień no mi by było trudni choćby dlatego ze w pracy w której jestem 1/3 doby uczyć się nie mogę. Czy ktoś już Was drodzy koledzy z Izby krakowskiej otrzymał zaproszenie lub wezwanie o uzupełnienie braków

z Poznania już wysyłają. 25.08 dostałem zaproszenie na egzamin :D

Tomu napisał:
No to będzie wojna :)
Oj, będzie. Tak na prawdę, to chyba powinniście się modlić o trudny test (przynajmniej ci, którzy nie mają jeszcze patronów), bo 600 aplikantów na ok. 1.000 komorników, nie wróży najlepiej.

lokata napisał:
Oj, będzie. Tak na prawdę, to chyba powinniście się modlić o trudny test (przynajmniej ci, którzy nie mają jeszcze patronów), bo 600 aplikantów na ok. 1.000 komorników, nie wróży najlepiej.

Oh, oczywiście, że się modlimy i padamy na kolana z wdzięczności, że są z nami tacy eksperci jak np. Lokata, bez których zapewne żylibyśmy w wielkiej nieświadomości.

Ja akurat patrona sobie znalazłam bez żadnych problemow ,ale wydaje mi się ,że 600 osób raczej się nie dostanie , wiele osób idzie na ten egzamin bo wydaje im się ,że jest łatwy i nie trzeba się zbyt dużo uczyć ,przynajmniej tak wynika z moich rozmów z kilkoma osobami ,ktore chcą zdawać.
Tak z innej strony hasła typu "wojna" i tak dalej jakoś do mnie nie przemawiają.Wszędzie jest konkurencja i jak ktoś idzie na tą aplikacje z myślą, że komornicy będą się o niego bić i będzie zarabiał dużo kasy za nic to cóz...
Jednak może to była dobra decyzja ,że zaraz po studiach nie rzuciałam się w wir wielkiej "kariery prawniczej" ;)

martatram napisał:
Oh, oczywiście, że się modlimy i padamy na kolana z wdzięczności, że są z nami tacy eksperci jak np. Lokata, bez których zapewne żylibyśmy w wielkiej nieświadomości.
Jest Pani niegrzeczna. Ostrzeżenie

A Pan/Pani przewrażliwiony/a. W żadnym miejscu swojej wypowiedzi nie byłam niegrzeczna, ale jak rozumiem jest to prywatny folwark moderatorów, czy ekspertów i nie można z nimi dyskutować.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót