Aplikacja komornicza 2010

• Autor wątku Autor wątku Łokitoki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Poznań najlepszy:D, hehe ciekawe skąd jest najlepszy zawodnik, ktory uzyskał 139 pkt:P, test jak widać był do zdania, jednak pomyślcie ile osób by nie zdało, gdyby próg był 100 pkt jak na innych aplikacjach...(dokladnie w krakowie nie zdałoby 44 os, w Warszawie nie zdałoby 61 os, a z Poznania 49 os by nie zdało, zatem w sumie na 340 osób jakie podeszły do egz nie zdałoby 154 os, czyli 45 % by oblało, cieszcie się, że próg jest 90 pkt a nie 100:D). Gratuluje wsszystkim i życze powodzenia na aplikacji.:) :D

dodam jeszcze, że w Warszawie nie zdało 35 os, w Krakowie 17 os i w Poznianiu 20 os, zatem zdawalność na poziomie 79 %.

Co z wynikiami z egzaminu na aplikację komorniczą w izbie w Poznaniu. Na stronie jest ogłoszenie ale z datą z lutego 2009 r....(jest tam lista wyników ale nie wiem czy to jest aktualna z tego roku) W zakładce nowe wiadomości jest jedna ale nie można tego otworzyć- występuje błąd!! Czy ktoś ma może liste z izby w Poznaniu. Ludzie pomóżcie.

Jesica40

to jest link do strony z wynikami z Poznania z tego roku

Serwis Rady Izby Komorniczej w Poznaniu

ta tabelka pojawiła się wczoraj przed północą, liczba punktów według kodów, tak jak powiedział przewodniczący komisji.

Pewnie wrzucili to na szybko i nie bawili się już w usuwanie starych komunikatów, stąd jakaś data z lutego 2009 w nagłówku.

malwian napisał:
Poznań najlepszy:D, hehe ciekawe skąd jest najlepszy zawodnik, ktory uzyskał 139 pkt:P,

Ten z 139 pkt to ja, nie chwaląc się oczywiście :D
Egzamin był trudniejszy niż w poprzednich latach, to zdecydowanie, a i zobaczcie na ogólną zdawalność - poniżej 80 %, a co roku zdawało ponad 90 %. Mam wrażenie, że na inne aplikacje egzamin był cholernie trudny...

Gratulacje Frees! to jest naprawdę wyczyn 139 pkt! już powyżej 110 pkt to bardzo dobry wynik :)

Ja też mam takie wrażenie, że egzamin na pozostałe sobotnie aplikacje był bardzo trudny, nie mówię już o dużej ilości pytań z ustaw szczególnych, które już same w sobie są trudne dla absolwentów prawa. Pytania z podstawowych kodeksów mieli naprawdę trudne i do tego sformułowane w sposób dość zawiły. A jak widzę, że ludzie piszą o zdawalności rzędu 30% w izbach...

Możemy się tylko cieszyć, że kandydatami na aplikację komorniczą Ministerstwo Sprawiedliwości tak nie poniewiera mając co dwa lata huśtawkę nastrojów. Mamy to szczęście, że egzamin wstępny póki co ma wyrównany poziom, choć w tym roku było trudniej.

Gratulacje dla wszystkich nowych aplikantów! a także wytrwałości dla tych, którym się nie udało!

Ostatnia edycja:
_Frees_ gratuluje, powiedz mi jeszcze tylko z jakiego miasta jesteś?:) bo musze wiedziec czy mi zrobisz konkurencje we wrocławiu:P, swoją drogą ja mam 125 pkt.

Malwian nie wiesz może ile osób z izby Wrocławskiej zdało ? , bo mam nadzieję że zrobią nam zajęcia w Wrocku ! a co do pkt to nie moge pochwalić się taką ilością zdobytych jak ty i kolega z poznania ale powyżej 100 mam:) pozdrawiam

a ja mam takie pytanko - do rady izby kom. udaję się dopiero po wpis na listę aplikantów jak mam uchwałę :?:

czy też jak najszybciej tj. jutro, choć to mało prawdopodobne bo jak udowodnię, że zdałem..

Ża,.....patrz opst powyzej. Comornick chyba fuksem zdał......co za idiota i tępak ja pier.dole

Szacun Frees:) piszecie o innych egzaminach na korporacyjne ja mam znajomych którzy zdawali i na adwokacka i na radcowska i na notarialną wszędzie był pogrom, widząc ze zdawałam na apliakcje ogólną mam porównanie, zreszta uzyskałam na niej wiecej pkt niz na komorniczej a to mówi samo za siebie... tak samo twierdza moi znajomi którzy zdawali na ogólną testy na korporacyjne aplikacje były bardziej skomplikowane niz na aplikacje ogólna w tym roku, jednym słowem podnieśli poprzeczke..pozdrawiam

magik1488 napisał:
Ża,.....patrz opst powyzej. Comornick chyba fuksem zdał......co za idiota i tępak ja pier.dole

w terenie taki komentarz nie przeszedłby ci płazem proponuje zacząc uczyć sie autokontroli:D

Czyli komornik w terenie od bicia po trąbie? To sie trochę inaczej klasyfikuje takich w aktach policyjnych :D

Gratulacje dla wszystkich, którzy zdali, do zobaczenia na zajeciach :-)

pozdrawiam

Gratuluje wszystkim aplikantom i życzę powodzenia. Przed Wami sporo nauki i końcowy egzamin, przy którym ten sobotni to pikuś. Powodzenia.

kps napisał:
Gratuluje wszystkim aplikantom i życzę powodzenia. Przed Wami sporo nauki i końcowy egzamin, przy którym ten sobotni to pikuś. Powodzenia.

odrazu z hukiem spadłam na ziemie po chwilach glorii;)...no właśnie wszystko przed nami dziękuje za przestroge już się biore do nauki:)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót