Aplikacja komornicza

• Autor wątku Autor wątku Bartata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
LexisLexis napisał:
150zł za badania psychologiczne i drugie tyle za badania u lekarza medycyny pracy gdyż pani doktor skierowała mnie przed wydaniem zaswiadczenia za konsultacje do okulisty neurologa i psychiatry :D

Od 120 zł do 300 zł chcą w Krakowie za badania psychologiczne

od 50 zł do 90 zł chcą za lekarza medycyny pracy bez skierowań do innych lekarzy. Musicie wytłumaczyć 3x lekarzowi, że chcecie najzwyklejsze zaświadczenie, bo tego zaświadczenia nie wymaga do was pracodawca, nie ma wymaganego zakresu badań i nie będziecie mieli skierowania na takie badanie. Powiedzcie, że chce go tylko Izba Komornicza, żebyście mogli podejść do egzaminu. Wtedy Wam odpuszczą dodatkowe badania i zapłacicie za 5-10 min u lekarze około 50 zł i koniec. Lekarze medycyny pracy nie mają pojęcia o co chodzi, wiec tłumaczycie im jak małym dzieciom.

Jak podzwonicie i wybadacie sprawę, to dużo $ oszczędzicie na tych badanie.

Ostatnia edycja:
A co do ich niewiedzy :) najlepiej było jak mi się każdy pytał o skierowanie. Musiałam 20 tysięcy razy tłumaczyć że nie mam i nie będę miała. Jeden babeczka mnie załatwiła, prawie ze śmiechu padłam jak mi powiedziała że w takim razie muszę iść do Izby i Izba ma mi wystawić skierowanie :D

Próbowałam z lekarzem medycyny pracy załatwić właśnie to jedno zaświadczenie bez odsyłania do specjalistów ale babeczka powiedziała ze na takim stanowisku trzeba mieć sprawny mózg i wzrok i ona tak o mi nie wystawi zaświadczenia więc skierowała mnie do okulisty a potem do neurologa na wywiad czy nie ma mam bóli głowy itp itd. Także jak przyszło do płacenia to dopiero mnie głowa rozbolała XD

Rott319 napisał:
Od 120 zł do 300 zł chcą w Krakowie za badania psychologiczne

od 50 zł do 90 zł chcą za lekarza medycyny pracy bez skierowań do innych lekarzy. Musicie wytłumaczyć 3x lekarzowi, że chcecie najzwyklejsze zaświadczenie, bo tego zaświadczenia nie wymaga do was pracodawca, nie ma wymaganego zakresu badań i nie będziecie mieli skierowania na takie badanie. Powiedzcie, że chce go tylko Izba Komornicza, żebyście mogli podejść do egzaminu. Wtedy Wam odpuszczą dodatkowe badania i zapłacicie za 5-10 min u lekarze około 50 zł i koniec. Lekarze medycyny pracy nie mają pojęcia o co chodzi, wiec tłumaczycie im jak małym dzieciom.

Jak podzwonicie i wybadacie sprawę, to dużo $ oszczędzicie na tych badanie.

Ja za badania psychologiczne płaciłem 100 zł ale obdzwoniłem kilkunastu psychologów a ceny od 100-350

a jeśli chodzi o zaświadczenie lekarskiej to tak jak kolega wyżej piszę -lekarze nie mają pojęcia o co chodzi :D

Musiałem przynieść orzeczenie od psychologa lekarz sobie je skserował napisał taką samą formułkę na zaświadczeniu i zainkasował 30 zł ;)

Wie ktoś czy Izba daje znać jak jest coś nie tak z dokumentami lub gdy czegoś brakuje ??? Wysłałem dokumenty jakiś tydzień temu i cicho, więc chyba powinno być ok.
Jakąś listę osób przystępujących do egzaminu chyba będzie...:)

pzdr

blokers15 napisał:
Wie ktoś czy Izba daje znać jak jest coś nie tak z dokumentami lub gdy czegoś brakuje ???
Tak, sympatyczna Pani w Izbie warszawskiej powiedziała, że w razie braków w dokumentach Izba będzie powiadamiać o tym fakcie telefonicznie lub mailowo. Należy pamiętać żeby w CV umieścić numer telefonu i adres pocztowy.
Na marginesie, jak do tej pory wpłynęło 70 zgłoszeń na aplikację komorniczą w Izbie warszawskiej ;).

Każdy kto przejdzie pozytywnie weryfikację dokumentów otrzyma zawiadomienie listem poleconym za potwierdzeniem odbioru o terminie i miejscu przeprowadzenia egzaminu. Wszystko to wynika z ustawy o komornikach sądowych i egzekucji. Jak i to co się dzieje,gdy są braki w dokumentach na egzamin konkursowy.

Orientuje się ktoś ile na ten moment osób złożyło papiery do Krakowa ? z ciekawości pytam :):)

Witam!
Aż się zarejestrowałem, żeby zapytać :)
Jakie CV???
Jutro będę w Krakowie to zapytam, dam znać co i jak.
pozdrawiam

Master Piernik, a w którym mieście robiłeś badanie psychologiczne i lekarza medycyny pracy ? 130 zł za wszytko to raczej nie w Krakowie.

W Izbie Krakowskiej powiadziano mi, że jeżeli będą braki w dokumentach, to po 10.08 powiadomią i termin na uzupełnienie będzie wynosił tylko 7 dni (sic!)

Mnie też badania wyniosły bardzo mało, aż sie zdziwiłem. Za medycynę pracy nie zapłaciłem o dziwo nic ! Za badanie psychologiczne w Rzeszowie 120 zł.

W świętokrzyskim płaciłem za psychologa 180, lekarz medycyny pracy 100 zł.
Jadę do Krakowa
pozdrawiam

Następne posty o cenniku usług psychologicznych będą kasowane.
... i nagradzane ostrzeżeniem Michupocichu
Ten czat psychologiczny jest zbędny.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
blokers15 napisał:
Wie ktoś czy Izba daje znać jak jest coś nie tak z dokumentami lub gdy czegoś brakuje ??? Wysłałem dokumenty jakiś tydzień temu i cicho, więc chyba powinno być ok.[...]
pzdr

uoksie
Art. 29d.[...]
2. Jeżeli zgłoszenie nie odpowiada wymogom formalnym lub jeżeli kandydat nie uiścił opłaty należnej za udział w egzaminie konkursowym, komisja egzaminacyjna wzywa go przesyłką poleconą za potwierdzeniem odbioru do usunięcia braków lub uiszczenia opłaty w terminie 7 dni od dnia otrzymania wezwania.

blokers15 napisał:
[...] Jakąś listę osób przystępujących do egzaminu chyba będzie...:)

pzdr

Art. 29d.[...]
4. O dopuszczeniu do egzaminu konkursowego oraz o czasie i miejscu jego
przeprowadzenia przewodniczący komisji egzaminacyjnej zawiadamia kandydata przesyłką poleconą za potwierdzeniem odbioru co najmniej na 14 dni przed dniem rozpoczęcia egzaminu konkursowego.

Spokojnie wszystko jest jasno opisane.Skoro papiery zostały wysłane do nauki trzeba się brać.

@Kamil wyraźnie wskazał głównym zainteresowanym że wiele spraw omówionych jest w uoksie.
Proszę tam zaglądać a nie mnożyć pytania.

Mam pytanie, czy po zdaniu egzaminu wstępnego w danej izbie mogę się przenieść do innej z powodu np. znalezienia zatrudnienia poza izbą, w której zdawałem egzamin ? Wiem, że na radcowskiej problemu nie ma, ale na komorniczej słyszałem różne opinie..
Oczywiście chodzi mi o sytuację gdy zdaję np. w Krakowie, a pracę znalazłem we Wrocławiu.

Ostatnia edycja:
Ok sam sobie odpowiem:nie ma takiej mozliwosci

*Brawo...*

LexisLexis napisał:
A ja mówiłam że odpis mi potrzebny do egzaminu na aplikację i babeczka mi powiedziała, że będzie to kosztować 22zł. Gdyby to było do sądu, do jakiegoś urzędu czy instytucji typu szkoła to odpis byłby wydany bezpłatnie.

Ode mnie też chciała za 22 zł. Więc mówisz, że Izba Komornicza to instytucja typu szkoła w twoim przypadku jako aplikanta i to zaznaczasz na wniosku. I masz za darmo :)

Bartata napisał:
Następne posty o cenniku usług psychologicznych będą kasowane.
... i nagradzane ostrzeżeniem Michupocichu
Ten czat psychologiczny jest zbędny.

Bartata, weź nie przesadzaj ...
Dzięku temu forum i wpism na temat finansów oszczędziłem ponad 100 zł. Innym już tej szansy nie chcesz dać ?

Ostatnia edycja:
Orientuje się ktoś ile nas będzie na egzaminie konkursowym w krk?

Rott319 napisał:
Bartata, weź nie przesadzaj ...
Dzięku temu forum i wpism na temat finansów oszczędziłem ponad 100 zł. Innym już tej szansy nie chcesz dać ?
Jesteście dorosłymi ludźmi i umiecie sobie radzić.
Chcesz tutaj omówić cenę kilograma podwawelskiej aby ktoś gdzieś nie naciął się i nie kupił drożej?
Tyle. Posty o cenniku psychologów będą kasowane.

*moderacja*

Wracając do liczby złożonych zgłoszeń, to w w Krakowie 8.10.12 powiedzieli mi tylko, że mają dużo zgłoszeń. Czy ktoś dostał bardziej szczegółowe informacje ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót