Przyszły Aplikancie michupocichu stanowczo ,ale słusznie sugeruje Ci żebyś zrezygnował z aplikacji skoro chcesz zajmować się pośrednictwem w obrocie nieruchomościami. Od siebie powiem Ci ,że przez ostatnie 13 lat zajmowałem się pośrednictwem mam licencję którą uzyskałem w trkcie 3 etapowego postepowania to jest weryfikacja 3 symulacji transakcji , test wielokrotnego wyboru składający się ze 100 pytań , i ostatni ustny etap omówienie tych 3 symulacji wzbogacone o 10 pytań członków komisji. Po tych 13 latach miałem już dość pośrednictwa ponieważ prestiż zawodu pośrednika zmalał bardzo i zarobki niestety też i dlatego postanowiłem zmienić zawód i zostać komornikiem i udało mi się rozpocząć tę trudną i ciężką naukę. Szczerze odradzam wykonywanie zawodu pośrednika i nad zawodem komornika radzę też poważnie się zastanowić bo wcale nie jest łatwo być komornikiem. Na koniec dodam jedno nie można połączyć wykonywania zawodu pośrednika i komornika z przyczyn oczywistych po prostu będzie brakowało czasu ,poza tym w jednym lokalu nie może mieścić się kancelaria komornika i biuro nieruchomości, a podróżować pomiędzy tymi dwoma interesami,będzie trudno. Mówiąc kolokwialnie albo rybki albo akwarium.