R
Rott319
sukur napisał:Ja dostałem 2 tys. netto plus będe miec opłaconą aplikację. Musiałem niestety podpisać lojalke na 4 lata.
I ty narzekasz .... skandal !
Ostatnia edycja:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
sukur napisał:Ja dostałem 2 tys. netto plus będe miec opłaconą aplikację. Musiałem niestety podpisać lojalke na 4 lata.
Rott319 napisał:O opłacaniu aplikacji przez komornika jeszcze nie słyszałem.
Takie jest moje doświadczenie.
niedobruch napisał:Jeśli ktoś jest zainteresowany przenosinami między izbami otóż jest to niemożliwe. Dzwoniłam do izby krakowskiej, warszawskiej, KRK jak również do ministerstwa. W poprzednich latach były już takie wątpliwości i ministerstwo wydało opinie prawne w tym temacie. Jeśli ktoś chce się przenieść to musi zdawać znowu egzamin we właściwej izbie
Rott319 napisał:Sukur
Gdyby było prawdą to co napisała niedobruch, to osoby pochodzace ze Śląska a zdające w Krakowie nie mogłby robić apliakcji w Katowicach, bo to inna Izba Komornicza.
niedobruch napisał:Bez przesady chłopcy, pod nikogo się nie podszywam ... Tak więc jeśli zdawałes/as w krakowie to nie możesz mieć patrona np z gdańska tylko w grę wchodzi podkarpacie, małopolska i śląsk. Sama nad tym ubolewam :/
Tzn. na dwa lata aplikacji plus dwa lata asesury czy może 4 lata po zakończeniu aplikacji?sukur napisał:Musiałem niestety podpisać lojalke na 4 lata.
Bartata napisał:Tzn. na dwa lata aplikacji plus dwa lata asesury czy może 4 lata po zakończeniu aplikacji?![]()
sukur napisał:dwa lata aplikacji plus dwa lata po jej zakończeniu... mam nadzieje, że dostane podwyżkę, bo nie uśmiecha mi się w 2016 roku zarabiać 2 tys. zł.![]()
napisałeś ,ze na umowie masz 2000 netto + aplikacja opłacona.......sukur napisał:Po uzyskaniu uprawnień mam dostać 3 tys na reke...oczywiście pod stołem:brawo: Jeśli zdam egzamin to myśle, że jako asesor zarobie sporo więcej.
niedobruch napisał:Bez przesady chłopcy, pod nikogo się nie podszywam ... Tak więc jeśli zdawałes/as w krakowie to nie możesz mieć patrona np z gdańska tylko w grę wchodzi podkarpacie, małopolska i śląsk. Sama nad tym ubolewam :/
sukur napisał:nigdzie nie napisałem, że na umowie mam 2000 zł....tyle będe dostawał - a umowa jest na kwotę trochę niższą. Mi to nie przeszkadza. Rejent nie ściemniaj, że jakiś asesor pracuje za mniej niż 3 tys. na ręke. Poza tym jeśli umiesz liczyć i znasz przepisy, można mniej więcej obliczyć ile taki średni komornik wyciąga miesięcznie.... więc stać ich na dobre wypłaty dla pracowników.
sukur napisał:nigdzie nie napisałem, że na umowie mam 2000 zł..