D
dyl
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 108
co do tego kolokwium po 1 roku aplikacji to juz jest w projekcie zmienione. Ostatnio było to na podkomisji ale to nie będzie kolokwium przesiewowe tylko sprawdzające i może się okazac, że nikt nie odpadnie. Jak mowiono w trakcie posiedzenia na podkomisji to ma byc taki sprawdzian jak na specjalistycznych sa co miesiąc ale z wiekszej partii materiału. prawda jest taka, że i dzisiaj mozna odpasc na specjalistycznych ale raczej to nie ma miejsca bo na serio trudno jest nie zaliczyc sprawdzianu czyli dostac dwa razy 2.
Co do ogólnej to tam czasami jest patologia. juz pomijam patronow ale na samych sprawdzianach były jaja. jeden sprawdzajacy dawał wszystkim 5 inny juz taki "dobry" nie był. sam widziałem sprawdzian kolegii, który odpadł jak napisali mu, że nie podpisał wyroku karnego i dostał 4. a wyrok i uzas miał podpisany, wiec sie odowłał, i mu napisali że od ocen sprawdzianu nie może się odwoływac
a to na serio jest jeden przykład z wielu. Juz nawet nie mówie, że ostatecznie na naszej aplikacji zmienili system oceniania, i że ostatecznie lepiej było nie zdac sprawdzianu niż dostac 3 bo pozniej nie było średniej, a liczyła się tylko ostata ocena. I po tej aplikacji zrozumiałem, że ona nie konieczne przesiewa zawsze najgorszych, a czasami tych którzy nie mieli szcęscia 
Co do ogólnej to tam czasami jest patologia. juz pomijam patronow ale na samych sprawdzianach były jaja. jeden sprawdzajacy dawał wszystkim 5 inny juz taki "dobry" nie był. sam widziałem sprawdzian kolegii, który odpadł jak napisali mu, że nie podpisał wyroku karnego i dostał 4. a wyrok i uzas miał podpisany, wiec sie odowłał, i mu napisali że od ocen sprawdzianu nie może się odwoływac