Aplikacja ogólna

• Autor wątku Autor wątku Bartata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Oczywiście, że zartowałem. W zasadzie była to autoironia. Tak więc te słowa o kompromitacji powinny mieć innego adresata.

Autoironia i dystans do siebie przydają się w tej branży:) Raczej nie ma co oczekiwać panegiryków od ludzi, których się oskarża/sądzi...

M.T. napisał:
Autoironia i dystans do siebie przydają się w tej branży:) Raczej nie ma co oczekiwać panegiryków od ludzi, których się oskarża/sądzi...

No ja po cichu liczę, że orzeknę wobec oskarżonego dożywocie a ten niespodziewanie wygłosi laudację na moją cześć ;)

Najbardziej aplikację ogólną krytykują osoby które nie dostały się dalej na specjalistyczne. Ciekawa prawidłowość.

Bazyl25 napisał:
Najbardziej aplikację ogólną krytykują osoby które nie dostały się dalej na specjalistyczne. Ciekawa prawidłowość.

Pojdziesz to zobaczysz jak jest na prawde.Dostaja się ludzie ktorzy kombinują!Co powiesz na to, że moja znajoma po egzaminie sędziowskim nie dostanie sie na sedziowska?Jak mozna bylo dopuscic takie osoby do zdawania na ogolna.One tylko zajmują miejsce zdolnym osobom bez doswiadczenia!

Jestem na specjalistycznej więc raczej wiem jak to wygląda. I pierwszy raz słyszę, że na ogólnej były osoby które skończyły sądówkę. Jeżeli to prawda, to obawiam się, że to źle świadczy przede wszystkim o takich osobach.
Agag a powiedz mi szczerze: sama skończyłaś ogólną, że tak na nią pomstujesz? Czy złe opinie na jej temat słyszałaś tylko od znajomych?

Jeszcze jedno, co to znaczy że ludzie którzy przeszli dalej "kombinowali"? Możesz to rozwinąć?

Bazyl, to w końcu jak jest z tą ogólną? Wiadomo, że trzeba się uczyć, po to na nią zdawaliśmy:) Mnie interesuje jednak czy zajęcia i praktyki są na dobrym poziomie? Czy to prawda co piszą o sprawdzianach, że są takie strasznie trudne i nie da rady się do nich samodzielnie przygotować? Będę wdzięczna za jakieś info, bo ludzie takie rozbieżne rzeczy piszą.
Z góry dzięki!

Ja słyszałam, że niektóre zajęcia są naprawdę na niskim poziomie. Znajoma mówiła, że szkoda na nie czasu. Poza tym na wyniki niektórych sprawdzianów czeka się dobrych kilka miesięcy.
Nie rozumiem jaki jest sens obniżania punktacji za skreślenia... Jakie to ma znaczenie?`Przecież współcześnie wszyscy piszą na komputerach.

szkrab2007 napisał:
No ja po cichu liczę, że orzeknę wobec oskarżonego dożywocie a ten niespodziewanie wygłosi laudację na moją cześć ;)

Laudacja najprawdopodobniej będzie po łacinie;)
Powinni wprowadzić zajęcia z takiej łaciny już na ogólnej. Kilku znawców
z kryminału by przywieźli i po sprawie:)

Mam do sprzedania testy, kazusy itp. z których korzystałam przy nauce do egzaminu wstępnego. Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt na priv. W Warszawie opcja odbioru osobistego.

Sorry, że tak zaśmiecam ;)

Bazyl25 napisał:

Trudno się dziwić - patrząc na to z perspektywy osoby, która zacznie dopiero w lutym. Wszyscy zaczynamy z przekonaniem, że zrobimy wszystko, co w naszej mocy, żeby dostać się na specjalistyczną, ale co najmniej połowie z nas się nie uda... Trudno o pokorę w takiej sytuacji

Termin

Panie z Działu Praktyk odsyłają do przepisów tak więc zgodnie z art. 19 ust. 2 Ustwy o KSSIP Dyrektor ogłasza listę odób zakwalifikowanych na aplikację ogólną i zawiadamia pisemnie kandydatów o umieszczeniu na niej. Oświadczenie o gotowości do podjęcia AO składa się w terminie 14 dni od dnia zawiadomienia.

Pozdrawiam,
również aplikantka AO 2012
:)

Czu ktoś dostał już zawiadomienie z Krajowej Szkoły? :D

Z Bydgoszczy. Doręczanie przesyłek przez Pocztę Polską ma to do siebie, że cechuje się całkowitym brakiem przewidywalności. Niekiedy przesyłki kilkusetkilometrowe idą szybciej od tych, które mają przebyć drogę kilkunastu. Nie ma powodów do stresu. Z pewnością w Szkole o Tobie nie zapomną. ;)

Poczta Polska jest swietna, ja tez z Bydgoszczy i nic nie przyszlo jeszcze:)

ja w Osielsku dostałam dzisiaj, a koleżanka w Bydgoszczy wczoraj. do wszystkich dojdzie :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót