Aplikacja radcowska

• Autor wątku Autor wątku Bartata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ech, w pdfie w extranecie dla grupy A2 dodano jedną kolumnę, bez wpisanych zajęć 13:15-14.45 :rolleyes: czyli jednak poranne godziny nie są tak atrakcyjne jak się wydawały :/ Czy wszystkie grupy po południowe mają zajęcia 13:15-20??

Witam,

I rok z tej strony. Z wielką chęcią zamienię grupę poranną (jestem w A1) na dowolną grupę popołudniową.

Kontakt: PM, mail: bill.kilgore@onet.pl, wiadomość w tym wątku.

Pozdrawiam

NIEAKTUALNE

Ostatnia edycja:
LtCol Bill Kilgore napisał:
Witam,

I rok z tej strony. Z wielką chęcią zamienię grupę poranną (jestem w A1) na dowolną grupę popołudniową.

Kontakt: PM, mail: bill.kilgore@onet.pl, wiadomość w tym wątku.

Pozdrawiam

Jestem chętny na taką zamianę. Wysłałem maila z numerem telefonu.

David Martin napisał:
1. Czy oprócz zajęć merytorycznych jednego dnia, praktyk w sądach i prokuraturze drugiego, są jeszcze inne dodatkowe zajęcia?

Koleżanka już Panu odpowiedziała, ja tylko pozwolę sobie dodać, że w zeszłym roku izba organizowała jeszcze dodatkowe, nieobowiązkowe zajęcia w piątki popołudniu pod nazwą "Dzień Aplikanta" były one nieobowiązkowe, ale z tego co słyszałem nieźle pomagały w przygotowaniu do egzaminów (ale dało się zaliczyć i bez nich, czego sam jestem dowodem).

Cześć,
chętnie zamienię grupę B2 na jakąś popołudniową (OIRP W-wa).
pawelk.1990@o2.pl 516099933

Ostatnia edycja:
Chętnie zamienię na grupę popołudniową z porannej B1
nr tel 669 371 516

Witam,

Chętnie zamienię grupę A2 na popołudniową.
Osoby zainteresowane proszę o kontakt: lidka100@wp.pl lub GG 11044299.

chyba powinno się wydzielić odpowiedni temat - a nie pisać w jednym temacie - bo robi się wielki nieporządek - do dzieła moderatorzy

Zamierzam w tym roku podejść do aplikacji radcowskiej. Chcę uczyć się z audiobooków z kodeksami. Czy ktoś już korzystał z tej metody ? Czy wiecie może z jakich stron można je ściągnąć za darmo ewentualnie możliwie tanio ?
Z góry dziękuję za informacje.

Ja polecam uczyć się z ustaw i zwracam uwagę na ustaw tzw. nieistotne. Całego KC/KPC/KK/KPK nijak nie zapamiętasz natomiast z poszczególnych ustaw pytań jest sporo. Na ostatnim egzaminie odpowiedziałem prawidłowo w zasadzie na ogromną ilość pytań z ustaw, które są praktycznie do niczego nieprzydatne.

Chyba jednak lepiej czytać i robić testy. W końcu w tej formie będzie zdawać, a nie słuchać nagrań audio.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót