D
Dzejza
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 67
Ok - ja jestem pierwszakiem więc bazuję na opinii starszych koleżanek i kolegów.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
No własnie! I dlatego, moim zdaniem, obecne zmiany jeszcze to pogłębią.romans_petitem napisał:Zasady egzaminu wstępnego się zmieniły, ale nie doprowadziło to do zmiany sytuacji aplikantów na lepsze, bo w izbach panuje nadal wolna amerykanka.
No więc kolejny raz przyznajesz mi rację co do moich wątpliwości. Katowice - więc wiesz dobrze o "słynnym" egzaminie z przed dwóch lat chyba w którym zdało bodajże 5%. PO tym incydencie jednak cos się zmieniło. A sytuacie w izbie katowickiej znam bardzo dobrze bo do niej należę.romans-petitem napisał:Piszę akurat z Katowic i powiem ci, że zmiany w sposobie egzaminowania nastąpiły o tyle, że są reguły obowiązujące na egzaminie, co nie przeszkadza izbom robić egzaminów, mających na celu oblanie dużej liczby osób, a nie sprawdzenie wiedzy.
A to juz Twoje zdanie i już.romans-petitem napisał:A zdanie "wystarczy chcieć" nie dotyczy aplikacji, no nie i już.
I dlatego jest jak jest.Dzejza napisał:Myślenie oparte na zasadzie płacę i wymagam tutaj się nie sprawdza.
Ci, których znam, mają działalność gospodarczą.Niven napisał:Widziałem, że wielu aplikantów udziela porad prawnych
A przepraszam, moja opcja jest jaka wg Ciebie? bo nie rozumiem.Dzejza napisał:Szymono - powodzenia. Ja natomiast skupię uwagę się na nauce to lepsza opcja w/g mnie.
A jeszcze mi powiedź jak to będę robił! Bo masz chyba mylne wrażenie, że jestem Brunonem K. i po to dostałem się na aplikację aby zrobić psikus takim idealistom jak Ty.Dzejza napisał:Odnoszę wrażenie że planujesz walczyć z systemem szkolenia.
No więć najwyższa pora aby ci młodzi ludzie przekonali się, że fakt, że skończyli prawo i dostali się na aplikacje nie jest jakimkolwiek osiągnięciem w drodze do pieczątki z napisem radca prawny.Dzejza napisał:Współpracuję na co dzień z aplikantami lat starszych oraz r.pr. i każdy nich twierdzi że wojaczka z systemem szkolenia skutkuje zazwyczaj tym że obrywa aplikant. Weź pod uwagę że te wpisy młodzi ludzie którym może przyjść do głowy błędne przekonanie odnośnie szans na powodzenie w sporze z prowadzącymi a praktyka pokazuje że tak niestety nie jest - ot tyle.
A czy tym egzaminem nie zainteresowała się KIRP albo MS? Bo do końca nie śledziłem już tego zagadnienia ale wiem, że coś było na rzeczy.romans_petitem napisał:Zmieniło się tyle, że po drugim roku została nas połowa z początkowej liczby
To jest tylko Twoje zdanieromans_petitem napisał:Mój poziom etyki jeszcze aplikanta jest bez zastrzeżeń.
Zadałem ci dwa pytania na które nie otrzymałem żadnej odpowiedzi.romans-petitem napisał:Odpowiedziałam wyczerpująco,
Dalej to podtrzymuje bo nie rozumiem czemu piszesz to co ja wiem.romans-petitem napisał:sam napisałeś, że nie wiesz, co mam do przekazania.
Naprawdę?! Nie wiedziałem. Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Skoro nie zdołałaś pojąć o co mi chodzi to jednak ty masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem.romans-petitem napisał:MS i KIRP nie mają wpływu na to, ilu aplikantów obleje kolokwium.
Przeczytaj teraz to jeszcze raz i wróć do mojego postu nr 563.romans-petitem napisał:Gdyby nie było w 2010 trzeciego terminu kolokwium ( ta łaska była tylko jednorazowa), to u mnie na roku byłoby 50 osób.