A
AnnaAb
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 46
skladki placi sie od miesiaca, w ktorym Izba wpisala aplikanta na liste aplikantow i od tego momentu jest sie juz czlonkiem korporacji i obowiazuje oplacanie skladek czlonkowskich.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie zgadzam sięjedkow napisał:Pan Puchacz ma rację. Np. sporo pytań z KPA czy KPK pwowoduje problemy. Warto wtedy uzyskać punkty na małych ustawach.
Powiem baaardzo praktycznie. Przeczytałem wszystko,Kodeksy po kilka razy. Ale gdyby nie testy Stepaniuka które powskazaywały mi rzeczy o jakie się pytają z tych małych ustaw to bym nie zdał. Ot co. Czytać a i owszem, ale bez robienia testów nie zajedziecie daleko. Samo przeczytanie tych największych kodeksów może nic nie dać. Skutecznośc na tych dużych w granicach 80%(a wiec sporo) to za mało by zdać. Stąd mój wniosek jak na początku.
loyd30 napisał:Jak już zdacie egzamin radcowski i zdobędziecie wpis na listę radców to kolejnym krokiem powinno być wzięcie udziału w szkoleniu praktycznym:
PRECEDENS Akademia Prawa - Oferty pracy dla prawnika - praca kancelaria prawna - staż dla prawników – absolwenci prawa – studenci
W zależności od czasu pracy, trzeba im zapłacić:
3 miesięce - 2 550,00 zł
24 miesięce - 20 400,00 zł
PS - jest możliwość wzięcia kredyt na preferencyjnych warunkach ......
Izabela88 napisał:obecnie jestem tam zatrudniona, patrząc co się dzieje na notarialnej aplikacji nie wiem czy jest sens się tam pchać, w tym roku chce przystąpić do egzaminu... właśnie się bronię, pozdrawiam