Aplikacja radcowska

• Autor wątku Autor wątku Bartata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Czyli: " ni pies, ni wydra, coś na kształt świdra".

Może i tak ;) Tu nawet nie chodzi o ślubowanie, a o czas dla ministra sprawiedliwości na wyrażenie sprzeciwu ;)

Hej ludzie, wiecie do kiedy trzeba uiszczać opłaty?

Informację o wysokości opłat oraz terminie ich wniesienia pewno otrzymasz w styczniu 2013r. Najlepiej zadzwoń do swojej OIRP to się dowiesz.

czy możliwe jest to, aby patron sprawował patronat nad więcej niż 4 aplikantami? nie chodzi mi o utworzenie grupy patronackiej, ale o to, czy Izby wyrażają zgodę na objęcie patronatem większej liczby osób? wiem, że na apl. adwokackiej patron-adwokat pisze wniosek (bo tam może mieć tylko 3 aplikantów), a ORA zgodę wyraża. bardzo mi zależy na tym, aby radca, u którego pracuję był moim patronem, ale niestety ma już 4 aplikantów :(

Czy ktoś się orientuje czy jeżeli teraz się skreśliłem z radcowskiej (zdawałem w tym roku) to czy mogę się wpisać za rok czy dwa czy oni to traktują jako jednorazową możliwość? Wg mnie mógłbym ale jak jest w praktyce?

Czy ktoś może jeszcze nie otrzymał uchwały z OIRP Warszawa? moi znajomi podostawali w zeszłym tygodniu i się zaczynam powoli denerwować.

taa, jego fale radiowe zakłócają możliwość wysłania decyzji ;)

Na stronie OIRP Kraków pojawił się komunikat dotyczący kilku kwestii dotyczących aplikantów rocznika 2013 :)

tiaa, u nas działa Radio Maryja - Spółka z nieograniczoną bezkarnością i Ojciec Profesor Rektor Dyrektor Tadeusz Rydzyk :) ale to już offtop :)

Ale jaki stres? My już po egzaminie, a do sesji cały rok xD

Słuchajcie - czego oczekujecie od patrona? Jaki powinien być dobry patron? Jestem na etapie szukania pracy, nie mam też patrona, ale nie wiem, czy warto go szukać? Czy współpraca z tym przydzielonym przez radę będzie "gorsza"?

Jakie jest wasze zdanie w tym temacie?

W OIRP Toruń powiedzieli, że wszystkie wnioski zostały pozytywnie rozpatrzone i ślubowanie będzie najprawdopodobniej 15 grudnia. Nie wiadomo kiedy dostaniemy listy. Info ma być też w necie.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót