F-A-ST napisał:
Podstawy wiedzy technicznej to jest materiał przedmiotów podstawowych z dwóch pierwszych lat studiów technicznych, tzw. kanon.
Miło by było gdybyś zaproponował konkretny tytuł lub tytuły. Może to i jest kanon, tylko, że jest to kanon o którym nie mam pojęcia, a to z racji tego, że jestem po prawie.
Jeśli chodzi o mnie to jako podstawy prawa własności przemysłowej traktuję nie tylko ustawę prawo własności przemysłowej, lecz również i konwencję paryską, a także porozumienie TRIPS.
Wydaje mi się, że aż tak daleko nie będą się posuwać by pytać aż o układ o współpracy patentowej, gdyż to by oznaczało, że należałoby zapytać o patent cooperation treaty oraz inne. Rozporządzeniami wykonawczymi również się nie zajmuję.
Nie zapominajmy, że I etap ma być zestawem 100 pytań, wśród których mają się znaleźć również pytania z zakresu prawa konstytucyjnego, oraz zagadnienia techniczne. W mojej ocenie miejsca by im zabrakło zwłaszcza, że są wzory użytkowe, znaki towarowe itd., a i zasady wykonywania zawodu rzecznika patentowego.
Podstawy wiedzy technicznej mnie również martwią.
Co do tłumaczenia z angielskiego to obawiam się, że nic nie mogę tu ci doradzić rene001.