Areszt Śledczy Bielsko Biała

• Autor wątku Autor wątku zerosix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
betka142 napisał:
Czy są to numery PRYWATNE?

Mogą to być numery zastrzeżone a może wyświetlać się numer aparatu samoinkasującego. Stawiam na wariant pierwszy.

Wyświetla się "zastrzezony" lub 1, 2, -to chyba numery aparatu. Napisałam jak było u mnie.

A jeszcze jedno kiedy mogą dzwonić i czy mogą?

A jak jest z dostarczeniem osadzonemu okólarów bo zapomniał zabrać

Witam!
W piątek mój chłopak został aresztowany i aktualnie przebywa w areszcie śledczym w Bielsku-Białej. Chcialam się zapytać jak jest z tym dzwonieniem?Ma On kartę telefoniczną i czy są jakieś ograniczenia co do tego ile razy moze dzwonić? Karte dostal wczoraj przez portiernie a dalej sie nie odzywa;/

Jezeli jest na sankcji to nie podzwoni , jezeli na karnym albo sledczo karnym to telefony codziennie sa od 10-12 pozniej 13:30-17 codziennie oprocz sobót.
Co do okularów musi on napisac prosbe o pozwolenia przyjecia okularów na brame i wtedy przyniesiesz.Gdy zgoda bedzie juz podbita

kubi mam kilka pytań:
- czy te telefony przysługują codziennie nawet jak się ma grupę np. R1? (oczywiście pytam o skazanego).
- czy jest możliwe odbywanie tam kary? mój mąż ma już wyrok ale ma pewną sprawę w toku (bez aresztu) i będzie przewieziony do AS w Bielsku. Czy na pewno do końca procesu tu pozostanie? czy jest szansa, że dłużej? Jak myślisz?
- jak wygląda sprawa wokand, losówek? cięzko o nie?
- czy cięzko jest o bezdozór z dzieckiem? widziałam na zdjęciach, że jest tam ładny kącik dla maluchów
- czy do paczek można dodawać domowe jedzenie np.kotlety? bardzo sprawdzają wagę?
dzięki :)

Asia03- zostawiłaś kartę na portierni? pierwszy raz o czymś takim słyszę ale co ZK to obyczaj,nic mnie juz nie ździwi. Tam jest taka mozliwość??? wie ktoś?

Ostatnia edycja:
witam mam pytanie muj brat tydzien temu został zabrany do aresztu sledczego w bielsku bialej ma odsiedziec rok i 5 mies.niech ktos pomoze mi jak mu mam pomuc zeby nie oszalal i nie byl gnojony prosze o pomoc.

smutna 27 napisał:
zeby nie oszalal i nie byl gnojony

Jeśli nie jest ubezwłasnowolniony to wszystko zależy od niego. Może zgłosić się i powinien się zgłosić do wychowawcy, psychologa.
Ty możesz wspierać go dobrym słowem.

bardzo dziekuje tata widzial sie z nim w niedziele pobili go oko sine robia trunki mu do picia az boje sie w nidziele tam jechc zebym sie nie rozplakala.pozdrawiam

mój poszedł do psychologa i powiedział, że trafił do celi, w której ciągle przeklinają i jest to dla niego bardzo uciążliwe - cały dzień i pół nocy tylko ku... i chu... i tak w kółko bez uzasadnienia. I jeszcze tego samego dnia przenieśli go do innej celi, więc niech twój brat po prostu porozmawia z kimś odpowiedzialnym (psycholog, wychowawca) to go poratują. Nie ma co siedzieć i czekać

bardzo dziekuje ciagle płacze nie moge sobie z tym dac rady a gdzie 1.5 roku.

mam jeszcze pytanie muj brat jest tydzien w areszcie sledczym w bielsku czy on moze wyjsc na przepustke bo 9 wrzesnia siostra nasza chrzci dziecko.dziekuje:-(

Poczytaj kodeks karny wykonawczy, poczytaj tematy założone na tym forum. Teoretycznie jest możliwość otrzymania zezwolenia na opuszczenie jednostki w szczególnie ważnych dla osadzonego sytuacjach, ale zapewniam Cię - chrzest dziecka siostry osadzonego nie będzie powodem, by uwolnić ledwo co osadzonego skazanego.

czy ktos wie jak wyglada zwykly dzien w areszcie sledczym w bielsku.

Czyli nudno, monotonnie i ogólnie nieciekawie ;)
Rano pobudka, apel, śniadanie, nuda, obiad, nuda, kolacja, nuda.czasem rozmowa z wychowawcą, takie tam.Nic ciekawego i kreatywnego w takich miejscach się nie dzieje.

Ostatnia edycja:
Owieczka311 napisał:
Rano pobudka, apel, śniadanie, nuda, obiad, nuda, kolacja, nuda.czasem rozmowa z wychowawcą, takie tam.

I po co piszesz, skoro totalnie nie masz zielonego pojęcia?

Powrót