Areszt Śledczy w Bytomiu

• Autor wątku Autor wątku ota
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam mam pytanko. Jak się robi paczki czy trzeba tam coś napisać? Czy można włożyć do paczki dla skazanego usmażone golonko i kotlety schabowe? Jak to zapakować? Z góry dziękuje za odpowoedź

Można ;) Wszystko w kartonie wraz ze spisem zawartości( imię, nazwisko, ojciec skazanego, a pod spisem dane osoby podającej paczkę z adresem i nr dowodu osobistego), należy pamiętać, że w produkty nie mogą być w słoikach, aluminiowych opakowaniach, i innych utrudniających kontrolę zawartości. Paczka nie może przekroczyć wagi 5kg:D

Mam pytanie mój chłopak odsiaduje wyrok do końca wyroku miał 2 lata i starał się o wcześniejsze wyjście ostatnio mi napisał że przyszedł do niego opiekun i musiał podpisać koniec wyroku dopiero na 2015r jest to możliwe że ktoś tak po prostu sobie przychodzi z papierami i się podpisuje dłuższy wyrok z tego co mi wiadomo to odsiadkę się przedłuża jeśli miał jakiś dodatkowy wyrok a przeciw niemu nie jest toczone żadne postępowanie z góry dziękuje za odpowiedź

maziaczek26 napisał:
jest to możliwe że ktoś tak po prostu sobie przychodzi z papierami i się podpisuje dłuższy wyrok

Nie, nie jest to możliwe.

maziaczek26 napisał:
z tego co mi wiadomo to odsiadkę się przedłuża jeśli miał jakiś dodatkowy wyrok a przeciw niemu nie jest toczone żadne postępowanie

Ale było KIEDYŚ toczone, zapadł wyrok i właśnie został wprowadzony do wykonania. Szanowny pan skazany podczas podpisywania mógł zapoznać się między innymi z sygnaturą sprawy i nazwą sądu, który wydał wyrok.
Widocznie chłopak zapomniał Ci powiedzieć, że miał/ma jeszcze kilka przestępczych niespodzianek z przeszłości.

Witam. Mam pytanie mój chłopak ma 1 stycznia urodziny czy moge mu wysłać pocztą paczke w której będzie znajdował sie perfum prezent urodzinowy????

maziaczek26 nie sądzę, ponieważ perfum znajduje się w szklanym flakoniku i jest na bazie alkoholu, a nawet w kantynie nie znajdziesz antyperspirantu z zawartością alkoholu, są w sztyfcie. Szkoda Twojego zachodu, ponieważ paczka wróci na Twój koszt ;)

Tak z ciekawości.Po co mu perfum w AŚ ?:rolleyes: Może zamiast tego poślij mu paczkę żywnościowa z mnóstwem słodyczy w środku albo jakąś fajna książkę lub płytę z ulubioną muzyka jeśli już ci tak zależy na zrobieniu mu prezentu.Poza tym chyba coś z wymienionych rzeczy bardziej go ucieszy.:)

Czy ktoś coś wie na temat zmian w widzeniach w tym areszcie?
Usłyszałam, że mają zostać zmienione dni, w których będą odbywać się widzenia.

agulec15 napisał:
zadzwoń i się dowiesz:D:D
Jak będę potrzebowała tych informacji to sobie porozmawiam telefonicznie w tej sprawie z kimś z AŚ, ale myślałam, że może ktoś coś słyszał.

Witam!
Orientuje się ktoś z was czy w aś w bytomiu jest naprawdę ciężko dostać wpz? Mój mąż jutro ma pierwszą wokandę i nie wiem czy w ogóle jest sens pozytywnie się nastawiać ...

AGAta1313 napisał:
Witam!
Orientuje się ktoś z was czy w aś w bytomiu jest naprawdę ciężko dostać wpz?

Warunkowe przedterminowe zwolnienie nie jest uzależnione od miejsca pobytu skazanego!
Ktoś Tobie napisze, że z aś w Bytomiu wychodzą wszyscy wcześniej. A Twój przestępca właśnie wczoraj zgwałcił osadzonego i pobił dyrektora. I co?

AGAta1313 napisał:
Witam!
Orientuje się ktoś z was czy w aś w bytomiu jest naprawdę ciężko dostać wpz? Mój mąż jutro ma pierwszą wokandę i nie wiem czy w ogóle jest sens pozytywnie się nastawiać ...

Bardzo ciężko jest uzyskać WPZ w Bytomiu.

witam, czy ktos sie orientuje gdzie najczesciej osadzonych z AS Bytom przewoza na pół-otworek? do jakich miast,jakich zk ? bede wdzieczna za info. Ile razy w ciagu dnia maja dostep do budki telefonicznej i jak dlugo moga rozmawiac? slyszalam ze tylko 5 min ,czy to prawda?

czy bezdozorowe jest ze stolikami, ile osob naraz wchodzi na taki bezdozor?

z telefonami do rodziny jest różnie... Raz rozmawiamy 5 min, niekiedy 15 min.Ostatnio dzwonił 3 razy w tygodniu co rzadko się zdarza.

Ponoc wyroki łaczne w SR Bytom,korzystnie łacza,natomiast wpz z naogół pierwszym razem jest "blacha"- nie dostaje sie,jak prawie wszedzie w wiekszosci,sa miejsca ze 2-3 wokande juz sie przechodzi pozytywnie.

aniolek80 napisał:
Ponoc wyroki łaczne w SR Bytom,korzystnie łacza,natomiast wpz z naogół pierwszym razem jest "blacha"- nie dostaje sie,jak prawie wszedzie w wiekszosci,sa miejsca ze 2-3 wokande juz sie przechodzi pozytywnie.

U nas telefon był raz na tydzień i to 5 minutowy.Czasem zdażyło się,że zadzwonił 2 razy w tygodniu,ale to jak miał mi coś ważnego do przekazania.Z uzyskaniem warunkowego zwolnienia no to jest bardzo ciężko zresztą jak ze wszystkim,większość przypadków to odmowy.Nie wiem jak w innych zakładach jest z tym warunkowym zwolnieniem,ale w Bytomiu graniczy to z cudem aby takie uzyskać.

witam,jak tam jest z losowkami na 5dni? czy ktos uzyskal zgode od dyrektora?

ze tam jest kiepsko i pod gorke to zdazylam sie sama juz przekonac.

Powrót