Kartki sie daje o godz 7,bo tak ci drzwi otworza- tzn was tam wszystkim bo w sob bedzie mega kolejka,ja stalam o 5 po to by o 7 mej dac kartke i czasem sie zalapalam na pierwsze widzenie 8.30 a czasem na drugie na 12. chcesz to probuj w sob ale przyznasz mi racje i zrozumiesz co chcialam ci powiedziec gdy kolejke na oczy zobaczysz- stoja tam jak kiedys w czasach jak byly kartki,w pon jest spokojniej. naszykuj sobie juz kartke,bo tam swoich nie daja jak jest w innych zakladach,taka zwykla z zeszytu,a na niej: prosze o widzenie w dniu xx.xx.xxxxr z osadzonym imie nazwisko, osoba odwiedzajaca imie,nazwisko i adres z dowodu.
radze wam osobiscie jechac w pon,no jak w sob sie nie zalapiesz to w pon napewno pojedziesz w pon jak dasz kartke 7- 7.30 to sie zalapiesz i wejdziesz na widzenie.jezdzilam tam nie cale pol roku i teraz na szczescie jezdze gdzies indziej juz.mam kuzynke w bytomiu,jechalam do niej w pt,wieczorne klachy,ona rano do pracy a ja do kolejki nad ranem-masakra,oby twoj byl tam jak najkrocej,czasami daja zadzwonic 2-3 razy w tyg ale to tez od wychowawcy i skazanego zalezy. to juz lepiej wolalam jechac w pon,zdazylo sie ze w pon zaspalam i dalam kartke np o 8.30 i sie zalapalam,a byl tez czas ze nie,bo np byl to czas po wyplatach i wtedy mase ludzi tam jest.pozatym mozesz go teraz widziec 2 razy w m-cu.wplac mu pieniazki na konto depozytowe dostanie polowe kwoty,a druga na tzw kase zelazna pojdzie,otrzyma to gdy wyjdzie,choc z tamtad ponoc mozna przelac ta kwote na konto do rodziny lub na swoje jesli posiada.mysle ze narazie ma grupe P1, potem otrzyma P2 to wtedy masz 3 widzenia w miesiacu,chyba ze macie dziecko to ma dodatkowe na dziecko.pzdr
mozesz zrobic tez tak,jechac sama rano i stac w kolejce a ciocia niech dojedzie do ciebie,to zalezy jak daleko mieszkacie-to wtedy w sob wejdziesz.ja czasami dawalam kartke kolezance dala ja do okienka a ja dojezdzalam na 12sta-gdy np zaspalam.podpisz ta prosbe na dole swoim podpisem i wpisz lepiej nr i serie dow osob.