Areszt Śledczy w LUBLINIE

• Autor wątku Autor wątku aga3010
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
co do gazet... :) wystarczy, że osadzony poprosi Wychowawcę o talon na nie, przekaże ten talon Tobie -listownie lub na widzeniu- i wysyłasz gazety razem z naklejonym talonem na kopercie... jeżeli Wychowawca jest w porządku to dostanie więcej niż jeden talon na miesiąc... :)

Witam wszystkich forumowiczów chcialem zadać pytanie na ktore nie mogę znależć odpowiedzi.
Otórz moj syn trafil do aresztu sledczego na Połnocną dwa dni temu i powiedziano mi że przez najbliższe dwa/trzy tygodnie nie mogę się z nim zobaczyć a także wyslać paczki czy nawet listu.Czy jest to zgodne z prawdą?
Proszę o konkretną odpowiedz bo pomimo chodzenia po sądach i wynajęcia adwokata dalej jestem w kropce.Nikt nie chce mi udzielić odpowiedzi na to pytanie poprostu jestem zbywany na każdym kroku.
Za wszelkie odpowiedzi dziękuję.

Tak,to jest zgodne z prawda.W obecnej chwili losem Twojego syna reguluje prokuratura i to ona ma prawo decydowac o wszystkich widzeniach a takze o ich czasie i formie.Dokladnie tak samo tylko na wylaczna zgode prokuratury beda (lub nie)przekazywane synowi paczki i korespondencja.

ROKA1969 napisał:
Witam wszystkich forumowiczów chcialem zadać pytanie na ktore nie mogę znależć odpowiedzi.
Otórz moj syn trafil do aresztu sledczego na Połnocną dwa dni temu i powiedziano mi że przez najbliższe dwa/trzy tygodnie nie mogę się z nim zobaczyć a także wyslać paczki czy nawet listu.Czy jest to zgodne z prawdą?
Proszę o konkretną odpowiedz bo pomimo chodzenia po sądach i wynajęcia adwokata dalej jestem w kropce.Nikt nie chce mi udzielić odpowiedzi na to pytanie poprostu jestem zbywany na każdym kroku.
Za wszelkie odpowiedzi dziękuję.

Trafił na Południową !
za ok 10 dni idź z prośbą na widzenie do prokuratora/sądu

No tak to ulica Południowa.Dziękuję wam za szybką odpowiedz zastosuję się do waszych rad.Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
ROKA1969 paczkę spożywczą możesz zrobić, przysługuje mu jedna na kwartał- wiecej w temacie o paczkach. List możesz wysłać, proponuję wysłać go zaadresowanego w drugiej kopercie zaadresowanej do prokuratury prowadzacej śledztwo, list podlega cenzurze prokuratora, tak będzie szybciej. Jeśli chcesz zobaczyć się z synem udaj się do prokuratury z wnioskiem o widzenie. Możesz napisać sama lub takie wnioski są w sekretariacie. Powodzenia.
tygrysek skąd Ty masz takie informacje?

Paczke mozna zawiezc odrazu. ja na drugi dzien jak mojego M zawiezli na Poludniowa zawiozlam i dostal tego samego dnia.z widzeniem bylo gorzej bo musialam czekac m-c od zatrzymania zeby dostac zgode od Pani prokurator

fakt z paczkami nie ma problemu wystarczy tylko dowiedzieć się co można osobie bliskiej dostarczyć [wszyskigo można dowiedzieć się ze strony www AŚ] .Co do zgody na widzenie zgodę wydaje nie prokurator tylko sędzia prowadzący sprawę [zdarza się też czasami że zgodę wyda ktoś kto go zastępuje].Tak bylo w moim przypadku.

U mnie jeszcze prokurator bo sankcja do 11 sierpnia jak narazie ale juz od sierpnia po widzenie wlasnie do sadu mam isc

Witam wszystkich. Otóż mam pytanie i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. Otóż Mój łobuz trafił do aresztu śledczego w Lublinie na 87 dni za nie zapłaconą grzywnę. Oczywiście załamka itp itd ale chce się dowiedzieć o widzeniach. Ile ich jest tak naprawdę na miesiąc, bo wcześniej słyszałam że przysługują mu 3 widzenia. 2 już się odbyły i jeśli byłoby to trzecie, to jutro bym mogła śmiało iść. Ale dzwonił i podobno gdzieś się dowiedział, że są tylko 2. Czy jutro bym nie mogła iść, a dopiero w niedziele. Bardzo proszę o odpowiedź jak to jest wkońcu...... Pozdrawiam

gówno prawda są 3 widzenia dlavkazdego.

Witam zależy od tego jaką ma grupę bo mogą być i dwa widzenie dla skazanych nie zawsze są trzy .

Pozdrawiam

powiem tak w Lublinie na południowej masz ta jest karny to jest 7 oddział cały prawie bo teraz zrobili też i na siódmym kilka cel śledczaka ósmy masz prawie cały sledczy oprócz łacznika bo na łączniku jest jedna cela sledcza 137 to sledczy a tak to karne bo oddział jest sledczy 9 to sledczak 6 to kobiecy 5 pół otwarty na górze na 9 sa n 5 pół otworek tzreci też chyba teraz półotworek to sa nowe oddziały stary oddział to jest ósmy i siódmy ale ogólnie wszystko zalęzy od podgrupy w Lublinie masz i r, m, p wszystko jest a chełm Hrubieszów i włodawa to siedzi sama r sa i rekordziści typu na 111 na sledzcym siedzi już chłopak 10 lat

z widzeniami masz różnie dwa to na pewno ci dadzą a coś więcej to nie wiem zależy od człowieka jak będzie tam się prowadził jak będzie jechał z nimi to różnie bywa sala widzeń jest nowiótka na ambasadzie w kantynie nie masz tyle co na wypisce nie wiem dlaczego ale to już chyba ten setar tym zażądza a być trzeba najlepiej rano to zależy wszystko od bramy kto tam siedzi

Witam. Interesuje mnie oddział 13 w aś lublin,jakiego typu to jest oddział, karny czy sledczy itd.?

witam
jestem tu pierwszy raz przerażona szukam wsparcia i pomocy
proszę o informację co wysyłacie i w jaki sposób paczki do Aresztu Śledczego w Lublinie
mój M. pali jeśli chodzi o jedzenie to sama nie wiem jak go znam to nie będzie jadł nic w tym stresie a musi jeść i chcę wysłać paczke i nie wiem też czy jak wyślę jakieś parówki to będzie miał gdzie je zrobić herbata kawa gdzieś wodę zagotować?
i w jakiej sekcji siedzi nigdy nie karany , i czy tam jest bezpiecznie nic mu nie grozi? martwię się bo człowiek dusza ale ma za dobre serce , czy jest też pomoc psychologa? czy może się skontaktować od razu z psychologiem z adwokatem bo adwokat na razie nie ma pozwolenia na widzenie

Powrót