Areszt Śledczy w LUBLINIE

• Autor wątku Autor wątku aga3010
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
forg napisał:
Otóż właśnie - jak napisano powyżej. Uaktualnij swoją "praktyczną" wiedzę. Już od pewnego czasu osoby tymczasowo aresztowane mogą wykonywać rozmowy telefoniczne.

Znam wyrok Trybunału w Strasburgu odnosnie kontaktów telefonicznych TA z jego obrońcą i na podstawie tego wyroku uchylenie zakazu przez Trybunał Konstytucyjny

Nie zmienia to faktu ze lezy to tylko i wyłącznie w gestii prokuratora lub Sądu który umieszczajac kogokolwiek w AŚ argumentuje własnie tym ze zachodzi uzasadniona obawa, że tymczasowo aresztowany będzie bezprawnie utrudniał postępowanie karne lub wykorzysta możliwość do popełnienia przestępstwa w szczególności do namawiania do fałszywych zeznań

I teraz doczytaj czym moze prokurator argumentowac odmowe ?
Hmm no mi sie zdaje ze dokładnie takich samych argumentów moze uzyc do odmowy z korzystania z telefonu co i uzył do osadzenia w AŚ

czy sie myle ?
wiec teoretycznie ma prawo by dzwonic do rodziny, ma prawo takze do widzeń ale ..........

Andrzej_F napisał:
wiec teoretycznie ma prawo by dzwonic do rodziny, ma prawo takze do widzeń ale ..........

Człowieku ... Czytaj co piszesz. Ma prawo do widzeń - i co, napiszesz, że nie t.a. nie mają widzeń?? Ma prawo do rozmów telefonicznych i częśc t.a. te rozmowy realizuje.

Witam wszystkich,
Jak mogę się starać aby mój mężczyzna który obecnie przebywa na Południowej w Lublinie za nieterminowe naprawienie szkody pozostał w Lublinie. Ze względu na problemy z kręgosłupem nie mogę dojeżdzać do niego 100 km.
Proszę o pomoc.

Moniak napisał:
Możesz się starać, żeby został w Lublinie. Więcej nt temat tutaj http://forumprawne.org/o,59779.html

Powrót