F
fobia32
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 22
23 lutego do domu w Wąchocku przy ul. Smugowej weszło troje młodych ludzi - dziewczyna w wieku 18 lat i dwóch chłopaków, 17 i 18-letni, wszyscy to mieszkańcy Wąchocka. W domu tym samotnie mieszkała 84-letnia kobieta. Wepchnęli ją do pokoju, gdzie została przewrócona na podłogę. Młodszy z chłopców trzymał ją za nogi natomiast starszy uderzył ją dwukrotnie w głowę przedmiotem przypominającym część szyny. Później udał się do wnętrza domu przeszukując go a dziewczyna kilkakrotnie jeszcze tym samym przedmiotem uderzyła kobietę w głowę. Z mieszkania skradli srebrny pierścionek, pieniądze w kwocie 2 zł, koniak oraz dowód osobisty. Dom zamknęli na kłódkę, klucze porzucili w lesie, natomiast dowód osobisty wrzucili do studzienki. Zwłoki kobiety odkryła w dniu 26 lutego ok. godz. 17.00 rodzina. Ciężka praca operacyjno-dochodzeniowa zakończyła się sukcesem i w dniu 3 marca cała trójka została zatrzymana. W trakcie przesłuchań przyznali się do zarzucanych czynów. Wynika z nich również - oprócz ustalenia przebiegu zdarzenia, że dziewczyna wstrzyknęła staruszce w szyję denaturat i próbowała wstrzyknąć powietrze w żyłę. Przedstawiono im zarzuty z art. 148 par. 2 (zagrożenie karą - pozbawienie wolności na czas nie krótszy od lat 12, karze 25 lat pozbawienia wolności albo karze dożywotniego pozbawienia wolności), art. 280 par. 2 (zagrożenie kara - pozbawienie wolności na czas nie krótszy od lat 3) w zw. z art. 11 kk. W dniu 4 marca Sąd Rejonowy w Starachowicach zastosował wobec 18-latków tymczasowy areszt na okres trzech miesięcy
i moje pytanie :
1.po jakim czasie jest jaka kolwiek mozliwość zobaczenia się z tą dziewczyną,dodam że nie jesteśmy spokrewnione
2.czy moge chociaż do niej zadzwonić lub piać listy
pomóżcie prosze to dla mnie bardzo ważne
i moje pytanie :
1.po jakim czasie jest jaka kolwiek mozliwość zobaczenia się z tą dziewczyną,dodam że nie jesteśmy spokrewnione
2.czy moge chociaż do niej zadzwonić lub piać listy
pomóżcie prosze to dla mnie bardzo ważne