Areszt tymczasowy

• Autor wątku Autor wątku Muchandzia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Muchandzia to nie jest tak jak mówi aniolek87.To nie prokurator decyduje o zmianie środka zapobiegawczego na kaucje a sąd.Prokurator może zaopiniować wniosek pozytywnie, a może przeciwstawić sie mu.Wszystko zależy od tego o co jest oskarżony. Możesz złożyć taki wniosek do sądu ale pewnie i tak będzie rozpatrzony dopiero na pierwszej wokandzie.

Nic jej nie powiedzą.Ona sama musi wystąpić z taka propozycją.Ale tak jak mówie, wszystko zależy od tego za co go zatrzymali.

Jest zatrzymany za wlamanie do sklepu,pod wplywem narkotykow,z ktorego wyniosl skrzynke piwa.Byl z kolega ,zlapali ich zaraz pod sklepem.Przyznali sie odrazu.Moj syn prawdopodobnie nawet nie wszedl do tego sklepu,bo nie bylo jego sladow.Najprawdopodobniej stal na czatach.
Moj syn mial w tym dniu wyplate,a przy sobie pieniadze.
Z pewnoscia nie zrobil tego z checi zysku,ani napicia sie,bo on nie pije.A jezeli juz mialby na to ochote,to stac go bylo na kupno tego piwa.
Jego kolega,jest dobrze znany policji.
A co do narkotykow,to jestem lekko zszokowana.Ale takie sa fakty...:(

hmm nie wyglada to ciekawie ale jeszcze nic nie jest przesądzone.Najbardziej mnie niepokoja te narkotyki.To plaga!!!Możesz próbować z tą kaucją ale...:(

No wlasnie,mnie tez te narkotyki martwia najbardziej.Prawdopodobnie byli po amfetaminie.:(Mysle ze dlatego prokurator tak idzie w zaparte.Ja sama w to zabardzo nie wierzylam.Nigdy nic nie wskazywalo na to ze cos bierze.Zawsze grzeczny,mily,uczynny,zero agresji,nigdy nawet podpadajaco nie wygladal.Tlumacze ze moze to byl pierwszy raz....ale kto to zrozumie

Rozwazam wlasnie,jezeli nie da sie go wyciagnac za kaucja,to wezme adwokata.Mam taki metlik w glowie ze nie wiem juz co mam sama robic

Jeśli chodzi o narkotyki to masz małe szanse na kaucje.Ja bym juz poszukała dobrego adwokata.Nie czekałabym do pierwszej rozprawy.

zapraszam na gg,tam jednak troche latwiej sie otworzyc-12445276

Ninkabb napisał:
Muchandzia to nie jest tak jak mówi aniolek87.To nie prokurator decyduje o zmianie środka zapobiegawczego na kaucje a sąd.Prokurator może zaopiniować wniosek pozytywnie, a może przeciwstawić sie mu.Wszystko zależy od tego o co jest oskarżony. Możesz złożyć taki wniosek do sądu ale pewnie i tak będzie rozpatrzony dopiero na pierwszej wokandzie.
Ninka trochę wprowadzasz w błąd.
O tymczasowym aresztowaniu decyduje sąd, jak i przedłużeniu TA. Jednak o zmianie na inny środek zapobiegawczy (np. kaucję), w postępowaniu przygotowawczym decyduje prokurator. To z prokuratorem należy rozmawiać o zmianie środka zapobiegawczego.

Dzieki Basiu bo juz myslalam ze sama sie pogubilam :)

pozatym ninka od zamkniecia do pierwszej wokandy to jest jednak troche czasu, a jesli by go mieli zwolnic to tak sie nie trzyma troche ładu zeby na wokandzie za kaucja. jesli bedzie taka mozliwosc to zrobia to predzej...

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót