W
Wróbelek Elemelek
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
W nieznanej dla mnie sprawie kontaktuje się telefonicznie ze mna kancelaria Armada. Ich rozmowa zaczyna się od: proszę podać swoje dane osobowe. Zwariowali? Każdy może zadzwonić i wyłudzić dane osobowe, więc nie podaję. Każę się przedstawić i żaden z moich rozmówców tego nie robi. Dzisiaj dostałam sms, ze wczoraj nie zastali mnie w domu, będą znowu dzisiaj. o 7 rano zbudził mnie pojedynczy dzwonek a gdy zwlokłam się z łóżka nikogo nie było. Sąsiedzi opowiadają mi, że ktoś mnie szukał, przynoszą karteczki z kim mam się kontaktować. Dodam, ze urzędowa droga komunikacji jest pocztowa i papierowa a ja nie otrzymałam od tej kancelarii ani jednego pisma z podstawą prawną do naszych kontaktów. Zamierzam zgłosić to i każdy następny ich występ do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumenta, Pl. Powstańców Warszawy 1, 00-950 Warszawa. Oczywiście wolno im się kontaktować, ale po podaniu podstawy prawnej. Na anonimowe żądania nie odpowiadam a kancelaria nie ma prawa chodzić po moich sąsiadach czy przysyłać mi kogoś do domu..To zwykłe zastraszanie a to już powód by wystąpić na drogę sądową.
Ludzie, skarżcie takich cwaniaków choćby do Konsumentów, bo nie można im dać poczucia bezkarności.
Na temat: właśnie otrzymałam od nich sms, zacytuję treść: Ostrzegamy, ze brak kontaktu tel na 717227020 lub fax 717112332 dziś do 15:00 zmusi nas do kolejnej wizyty na adresie. Radzimy zadzwonić TERAZ!
Ja sobie zapisuję te smsy dzisiaj wyślę im list polecony z ostrzeżeniem, ze złożę sprawę do prokuratury za usiłowanie wyłudzenia i stalking, bo podstawy prawnej mi nie podali. Poza tym nie maja prawa nachodzić moich sąsiadów.
Ludzie, skarżcie takich cwaniaków choćby do Konsumentów, bo nie można im dać poczucia bezkarności.
Na temat: właśnie otrzymałam od nich sms, zacytuję treść: Ostrzegamy, ze brak kontaktu tel na 717227020 lub fax 717112332 dziś do 15:00 zmusi nas do kolejnej wizyty na adresie. Radzimy zadzwonić TERAZ!
Ja sobie zapisuję te smsy dzisiaj wyślę im list polecony z ostrzeżeniem, ze złożę sprawę do prokuratury za usiłowanie wyłudzenia i stalking, bo podstawy prawnej mi nie podali. Poza tym nie maja prawa nachodzić moich sąsiadów.