Art 280 |kilka Wątpliwości|

• Autor wątku Autor wątku daviler
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

daviler

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam jest to mój pierwszy post na tym forum i chciałbym przedstawić swój problem.
Mam 16 lat (skończyłem 12 kwietnia) przed ukończeniem wpadłem w poważne problemy związane z Art 280.
Nie będę opisywał całej sprawy od początku tylko powiem krótko i na temat.
Brałem udział w rozboju wraz z innym człowiekiem (pełnoletni po odbyciu kary).
Ja nigdy nie byłem notowany ani karany,nie miałem kuratora... nic czysty.
Po tym zdażeniu on został zatrzymany (sankcja) zaś ja jestem wolny.
I tutaj zaczynają się schody...
Generalnie to wygląda tak ja nikogo nie uderzyłem ani nic nie zabrałem wszystko praktycznie robił on (ja też byłem tam pod wpływem jego namowy)
Problem tkwi w tym że, on zaczyna wymyślać nie stworzone historie które działają na moją niekrzyść,naprawdę jestem tym wszystkim przerażony i nie wiem co mam robić.
Powiedzcie mi proszę czy w takiej sytuacji grozi mi więzienie/zakład czy mogę jakoś się starać o zawieszenie ? O ile to ważne to powiem tylko że, chodzę do szkoły,w domu zero problemów rodzice pracują,żadnego alkocholu normalny dom i rodzina.

Dziękuje i pozdrawiam.

Dziękuje za pomoc z tego wynika że, nie zostane nigdzie osadzony prawda? ponieważ przedmioty odrazu wróciły do właścicieli.
A teraz jeszcze jedno pytanko bo ten z którym byłem wtedy ma obecnie sankcje ja też teraz czekam do sprawy i tu mam wątpliwości czy będziemy mieli sprawe razem czy on odzielnie i ja odzielnie w sądzie rodzinnym czy może jeszcze gdzieś indziej???

Powrót