AŚ Gdańsk

• Autor wątku Autor wątku Sollka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam,
dostałam pozwolenie na widzenie, własnie na Kurkowej.
Wiem, że trzeba się zarejestrowac.
Chciałam zapytac jak to wygląda w praktyce. Czy rejestrują na ten sam dzień?
Czy jest możliwośc wyboru innego dnia?
Czy jesli pojde o 7 rano bo od wtedy zaczyna się rejestracja to mam szanse na ranne widzenie ?
Dziękuje za odpowiedz

Witam
Jeżeli dostałaś pozwolenie na widzenie to musisz je mieć ze sobą wraz z dowodem osobistym. Rejestrujesz się przed widzeniem w ten sam dzień. Nie ma możliwości wyboru innego dnia, widzenia odbywają się od wtorku do piątku, oraz w soboty ale to dla pracujących.
Jeżeli przyjdziesz o 7 rano to na 100% wejdziesz pierwszą turą (wiem to z własnego doświadczenia) czyli tak ok godziny 9.00. Niestety długo się czeka w poczekalni więc trzeba się uzbroić w cierpliwość.
Pozdrawiam

Ba, na widzenie w sobotę osadzony musi mieć zgodę dyrektora.
Ja przyjeżdzam w którąś sobotę (oczywiście zgoda była), Pani w okienku pyta mnie , dlaczego przyszłam w sobotę?:D...Szuka zgody, oczywiście nie znalazła...z przemiłym uśmiechem i sarkazmem informuje mnie " no to widzonka nie będzie"... to ja proszę by ponownie poszukała...szuka, nie ma. Wkurzyłam się bo dalej z tym przyklejonym uśmieszkiem informuje mnie " to ma pani problem, bo widzenia nie będzie", jeszcze grzecznie odpowiedziałam:" to Pani ma problem, bo widzenie będzie i to Pani znajdzie tą cholerną zgodę"...ZNALAZŁA.
Ostatnio też nie widziała dodatkowych 30 min...znalazły się po tygodniu.
Wczoraj "zginął" wniosek nagrodowy na dodatkowe widzenie:D, więc Pan Dyrektor go nie zatwiedził...
Jak osadzony zrobi "coś nie tak", to odrazu kwit...a że "mój" osadzony nie ma kwitów... więc jak to nazwać? ZŁOŚLIWOŚĆ?!...na pewno resocjalizacją tego nie można nazwać.
...Odmówił inspektorowi donoszenia na współosadzonych... może tu tkwi problem?!...:mad:

Witam wszystkich. Mam pytanko. Jak wygląda wniosek o dodatkowe widzenie dla dwóch osób z TA? Co musi się w nim znajdować? Dane tych dwóch osób, które starają się o dodatkowe widzenie? Numery dowodów osobistych? Proszę o pomoc...

Możesz rozszyfrować skrót "TA" - tymczasowo aresztowanym? Wniosek podobny do standardowego: u góry adresy obydwu zainteresowanych osób, ładny nagłówek z adresem prokuratury, poniżej treść, w której opisujecie swoją prośbę, w następnym akapicie mile widziane uzasadnienie z rodzaju: "Pan X potrzebuje teraz szczególnego wsparcia najbliższych" itp. Ważnym jest także aby obydwie osoby wnoszące prośbę podpisały się pod tym wnioskiem. Dalej: a) jeżeli dostajesz widzenie w prokuraturze lub sądzie od ręki, wystarczy najczęściej telefon w celu upewnienia się o wyrażeniu takiej zgody i śmiało OBYDWIE osoby mogą po widzenie w ustalonym terminie przyjechać koniecznie zabierając ze sobą dowody osobiste, a osoba zajmująca się wydawaniem zgód na widzenie do danej sprawy napisze je od ręki, wydrukuje i wręczy; b) jeżeli zgody przekazywane są listownie to początek analogiczny, z tymże w treści uwzględnić także prośbę o przesłanie zgody listownie i podać adres korespondencyjny (pamiętaj, że zawsze będzie to list polecony ekonomiczny -ok.8 dni), a także załączyć ksero obustronne wszystkich osób ubiegających się o tą zgodę.
ps.Warto także w podaniu zwrócić uwagę na stopień pokrewieństwa, stan emocjonalny i psychiczny aresztowanego i argumenty dzięki którym mogłabyś przekonać czytającego o słuszności zgody na ten "przywilej". Powodzonka beer: :winko: ;) :ok:

A co oznacza skrót SK?? Jak dostawałam listy od mojego S. to na kopercie umieszczali SK.
Co do pani z okienka, to też nie mogła znaleźć mnie na liscie! -.- szukała szukała i znalazła. Ja nie wiem ... może ją to nie rusza, ale wkurzyć się można nieziemsko!! Dobrze, że już jest w ZK w Kwidzynie. Tam nie ma takiego chlewika ;/ CHYBA!!

telefony

witam.
czy ktos sie orientuje jak czesto mozna dzwonic z zk w gdansku?
pomocy.

Ostatnia edycja:
RE: telefony

a teraz poproś kogoś "starszego" aby to przetłumaczył na polski...

czego nie zrozumiales.?chodzi mi o czestotliwosc telefonow z zakladu karnego w gdansku! jak czesto mozna dzwonic.?
nie wiem po co te zlosliwosci....

ogolnie sadzac po liczbie moich postow...mozna sie domyslic...ze jestem tu nowa....i przydaloby sie ze mna delikatniej:(

Ostatnią edycję dokonał moderator:
RE: telefony

1) nie ładnie zmieniać postu w momencie kiedy już ktoś na niego odpowiedział....
2) co do delikatności to musisz się zwrócić z tym do swojego partnera/ki...a nie do mnie...
3) podobne tematy do twojego roztrząsane są w dziale "Więziennictwo"
4) o tym czy w ogóle może dzwonić i ewentualnie ile razy zależy od wielu czynników....sam fakt ,że znajduje się na terenie ZK nie przesądza ,że w ogóle może dzwonić... ale szczegóły na Więziennictwie...
5)nie pisz postu jednego pod drugim tylko edytuj skoro jeszcze nikt na niego nie odpowiedział...

nisiaczek napisał:
czego nie zrozumiales.?chodzi mi o czestotliwosc telefonow z zakladu karnego w gdansku! jak czesto mozna dzwonic.?
nie wiem po co te zlosliwosci....

ogolnie sadzac po liczbie moich postow...mozna sie domyslic...ze jestem tu nowa....i przydaloby sie ze mna delikatniej:(

W ZK Gdańsk Przeróbka mogą dzwonić codziennie i po kilka razy dziennie. Nie wiem jak jest na Kurkowej.

Na Kurkowej ( to też zależy na jakim jest oddziale), wcześniej dzwonił raz dziennie bądz co drugi dzień na ok 5-10 min, w tej chwili jest na innym oddziale i dzwoni codziennie nawet po dwa razy.

Mój jak był na kurkowej to mógł dzwonić tylko raz dziennie na 5minut ;o)

Dzisiaj byłam na widzeniu u mojego łobuza i zaszły pewne zmiany dotyczące zakupów w kantynie.
Wcześniej jak czekało się w sali widzeń na osadzonego można było kupić coś do picia i do jedzonka a pózniej jak przyszedł ewentualnie zrobić dodatkowo zakupy dla niego, teraz niestety robi zakupy się tylko raz, oraz zabieramy je na salę widzeń, wcześnij dostawali zakupy po skończonym widzeniu.
Wartość zakupów nie może przekroczyć 100 zł.

asienka czy orientujesz się może jaką karte najlepiej kupć aby mógł do mnie dzwonić telegrosik czy jakąś inną i czy można wysłać w liście?

kinicia napisał:
asienka czy orientujesz się może jaką karte najlepiej kupć aby mógł do mnie dzwonić telegrosik czy jakąś inną i czy można wysłać w liście?

polecam telegrosik napisz do mnie na PW a wyjśnie ci jak możesz zakupić i doładować osadzonemu bez jego wiedzy kartę

Dokładnie, Ja również kupuję telegrosza najlepiej za 50 zł bo ma kilka godzin do wygadania.
Na Kurkowej dzwonią raz dziennie na góra 10 min więc na długo Wam starczy:)

a można ją wysłać listownie?

Kinicia możesz kod podać przez telefon jak zadzwoni, możesz wysłać z listem, jak uważasz.
Ja czasami spisywałam sobie kod na kartkę i dawałam na widzeniu.

Powrót