AŚ Gdańsk

• Autor wątku Autor wątku Sollka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
asiula-na rozmowę z dyrektorem,trafiłam po telefonie na Kurkową i umówieniu się z nim.To właśnie było w trakcie strajków pocztowców i przed gwiazdką.Byłam zaniepokojona ciszą,a nie miałam przez 14 mcy widzeń,tylko listy.Był bardzo sympatyczny,spotkaliśmy się następnego dnia.Musiałam doejchać,a mam do gdańska 100km.Przede wszystkim zadzwoń i spytaj jak jest teraz.

Dostałam list od mojego Łobuza. Szedł 20 dni. Jego prokurator urzęduje w Sopocie.

Czyżbyś także podlegała prokuraturze apelacyjnej w Sopocie tj Piątemu wydziałowi prok gdańskiej ds przestępczości zorganizowanej i korupcji? :-?:confused: ???
Ja dostaję stamtąd listy od mojego w granicach 4 do 7 dni od daty jego napisania przez mego osiołka, ale zaznaczam, że zawsze wysyłam mu znaczki i naklejki priorytetu (takie po ocenzurowaniu idą jeden dzień :D )
Jeśli jednak chodzi o kontakt w drugą stronę to nieszczególnie chętnie ułatwia się życie aresztowanego, bo ma średnio miesiąc - półtorej miesiąca po tym jak te wypociny mu wysłałam, powiela najczęściej treści, o których mówię mu na widzeniach... No cóż... :what:

ps. wyszedł???

Ostatnia edycja:
Witam:)
Jestem tu nowa i mam pytanie, jeżeli wysłałam na adres Aresztu Śledczego pieniądze przekazem (zaznaczam do dzis nie znałam nr konta) to mój krewny je otrzyma? To typowy przekaz z imieniem i nazwiskiem..........no i dodałam imię jego ojca.
Proszę o odpowiedz z góry dziękuję

Aś Gdańsk Kurkowa

Siemanko...
Mam Pytanie ,mójego kumpla zamknęli w 2009 roku ,i chciałbym pójsc na widzenie ,i co bym potrzebował zeby dostac zgode ,albo wgl mnie wpuścili ?
Jakis czas temu słyszałem ze nie ma jeszcze prawomocnego wyroku ,i czy powód za co go złapali ma jakies znaczenie przy tym czy nie ?I tak samo z tym prawomocnym wyrokiem

EDIT:
Zapomniałem dodac ze jestem niepełnoletni...

Ostatnia edycja:
RE: Aś Gdańsk Kurkowa

Twój kolega jest w AŚ? Jeżeli tak to musisz iść po zgodę na widzenie. Jeżeli jesteś osobą niepełnoletnią, tak jak napisałeś musisz iść z osobą pełnoletnią jeżeli uzyskasz zgodę na widzenie. :) Poczytaj w innych wątkach bo już było o tym pisane.

No jest nie stety ,a jak nie ma prawomocnego wyroku to coś zmienia ?

Właśnie dlatego, że nie ma prawomocnego wyroku jest w AŚ a nie w ZK.

Wszystko nie tak.
To, że przebywa w AŚ nie oznacza, że ma status tymczasowo aresztowanego.
osoba niepełnoletnia nie musi iść na widzenie z osoba dorosłą. Osoba w wieku poniżej 15 lat musi iść z osoba dorosłą.
Po wydaniu wyroku nieprawomocnego jest się transportowanym do właściwego zakładu karnego. Chyba, że toczy się inna sprawa.
I na koniec - młody człowieku, najpierw poczytaj forum, później zakładaj nowe tematy - szczególnie, że taki już istnieje.

forg napisał:
Po wydaniu wyroku nieprawomocnego jest się transportowanym do właściwego zakładu karnego. Chyba, że toczy się inna sprawa.
no i chyba dlatego, że w AS są oddziały dla skazanych.

Witam

Mam pytanko. jak wyglądają na Kurkowej zakupy na widzeniu tzn. za jaką kwotę i czy z widzenia osadzony zabiera zakupy do celi ? wybieram się tam po raz pierwszy i stąd moje pytanko. dziękuje za pomoc i pozdrawiam ;)

o ile wiem to teraz nie będzie można w kantynach robić zakupów dla osadzonych tylko spożywać na miejscu nie wiem czy już tak jest we wszystkich ZK i Aś ale takie miało być rozporządzenie

kinicia napisał:
o ile wiem to teraz nie będzie można w kantynach robić zakupów dla osadzonych tylko spożywać na miejscu

By spożyć na miejscu to chyba też trzeba kupić, prawda?? I skoro ktoś chce z osadzonym spożyć "placek po węgiersku" to go kupuje - dla osadzonego i dla siebie.

kinicia napisał:
nie wiem czy już tak jest we wszystkich ZK i Aś ale takie miało być rozporządzenie

Nie rozporządzenie a nowelizacja ustawy. Przyklejony temat. Tam nie biją, można zajrzeć.

a czy ja napisałam że osadzony nie będzie mógł jeść na miejcu?pytanie dotyczyło zakupów pod cele więc te złośliwe uwagi są zbędne

kinicia napisał:
a czy ja napisałam że osadzony nie będzie mógł jeść na miejcu?

Napisałaś, że nie będzie można robić zakupów dla osadzonych. Tzw. poczęstunek to właśnie zakup produktów dla osadzonego.

Witam. Mam pytanie.. Mój narzeczony został przedwczoraj przetransportowany do tego AŚ i chciałabym się jak najwięcej dowiedzieć o tym miejscu.. Niestety jestem zielona.. I jakie są tam szanse by wyjść po połowie ?
Pozdrawiam

A i czy jest szansa na przeniesienie go do AŚ bliżej naszego zamieszkania ? Dodam że jest skazany już.. I został przetransportowany dwa dni temu na kurkową..

Mój już ma wyrok z P2 , od miesiąca siedzi na Kurkowej i czeka na transport , najwcześniej 5 lipca mu powiedzieli

grubciu napisał:
Witam

Mam pytanko. jak wyglądają na Kurkowej zakupy na widzeniu tzn. za jaką kwotę i czy z widzenia osadzony zabiera zakupy do celi ? wybieram się tam po raz pierwszy i stąd moje pytanko. dziękuje za pomoc i pozdrawiam ;)

Na widzeniu masz prawo zrobić zakupy do stolika tzn coś słodkiego jakiś napój gazowany:) Możesz także zrobić zakupy osadzonemu do celi -płacisz za wszystko i dostajesz paragon , który dajesz skazanemu pózniej po widzeniu on odbiera zakupione mu rzeczy

Mozesz tam kupić chemie , papierosy ,znaczki ,długopisy , koperty...

Mozesz także kupić jedzenie ,ale to przysługuje raz na 3 miesiące więc bardziej opłaca się zrobić paczkę i dostarczyć do zk lub wysłać pocztą

czytam ten temat i stwierdzam ze wypisane jest sporo bzdur na temat tego AS, wcale nie jest tak zle i doslownie wszystko mozna tam zalatwic, wystarczy chciec i sie postarac. a i mam pytanko, czy orientuje sie ktos jak jest z przepustkami w tym AS? ktos napisal ze nie ma, ale dlaczego nie moze byc skoro ma sie P2 i kilka miesiecy do polowy kary?

Powrót