AŚ Gdańsk

• Autor wątku Autor wątku Sollka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
od czwratku do niedzieli a przyjezdnych to znaczy co?? kazdy w jakis sposob jest przyjezdny. dzis bylam u mojego i mowil tylko o tych dniach tygodnia a jak zapytalam kiedy jest dla pracujacych to powiedzial ze nie ma, wiec raczej od czwartku do niedzieli jest dla kazdego. no i fajnie bo z tymi widzeniami u nich bylo glupio ze nie bylo w niedziele i swieta, bo zawsze musialam brac wolne z pracy

nadziejaaa, dzisiaj byłam zanieść paczkę- źle Ci napisałam. Widzenia są teraz od niedzieli do czwartku włącznie. Teraz już nie będą patrzeć, czy przyjezdna czy nie. Ja idę do mojego we wtorek, może się dowiem więcej jakie zmiany i jak. Pozdrawiam ciepło

ja też wybieram się we wtorek przed pracą ... mam nadzieje ,ze jednak nie będzie duzo ludzi jak to zawsze bywa we wtorki tym bardziej ,że to początek tygodnia ,ale ja czekać nie mogę , bo mój od 5go wpisany jest w transport

Witam serdecznie. Mojego po 3 miesiącach znowu przewieźli na Kurkową. Mam pytanie, do osób chodzących tam obecnie na widzenia, mianowicie, czy zmieniły się dni i godziny zapisów oraz czy nadal w kantynie można tam kupić wyroby tytoniowe. Pozdrawiam

Witam, mam pytanie. Czy ktoś wie w jaki dzień odbywają się wokandy? Z tego co słyszałam są raz w tygodniu.

malga91, jestem właśnie po rozmowie z moim, siedzi na Kurkowej. Nie wiem skąd masz takie info, ale wokandy odbywają się wtedy kiedy Pani Sędzina przyjedzie. Zwykle jest 2 razy w miesiącu.Pozdrawiam

bunny1 napisał:
malga91, jestem właśnie po rozmowie z moim, siedzi na Kurkowej. Nie wiem skąd masz takie info, ale wokandy odbywają się wtedy kiedy Pani Sędzina przyjedzie. Zwykle jest 2 razy w miesiącu.Pozdrawiam

Tak nam powiedziała Pani kurator. No to trudno, trzeba czekać... Dzięki za odpowiedź. Wszyscy nas straszą Panią Sędziną. Mam nadzieję, że nie będzie tak źle..

a czy uwazacie ze z Kurkowej mozna wyjsc na wpz?? bo my niedlugo piszemy wniosek ale kazdy mowi mi ze tam nigdy nikomu sie nie udalo, ostatnio powiedziala mi to nawet pani w okienku czyli pani z SW... jestem zalamana :(

Ja ciągle słyszę, że nikt nie dostaje opasek i nie wiem czy wszyscy tak straszą czy naprawde jest tam tak źle...

forg moze dlatego nie bo jest to AS gdzie nawet nie ma mozliwosci przepustek mimo ze ma sie grupe P2 czyli maja swoj wewnetrzny regulamin. pisze to co ostatnio dowiedzialam sie od pani tam pracujacej, ktora powiedziala mi ze stad nie wyjdzie na 200 %. nawet nie wiem czy jest kompetentna do udzielania takich informacji czy po prostu chciala pokazac swoja wyzszosc, ale nie zmienia to faktu ze pozbawila mnie wszelkiej nadzieji. powiem wiecej powiedziala tez ze w tym AS tylko jedna osoba zostala wczesniej zwolniona, bo miala wyroku tylko rok a odsiedziala 8 miesiecy. az nieprawdopodobne i trudno mi w to wierzyc. zrozumialabym gdyby to byly jakies plotki (pewnie bym w to nie uwierzyla) ale jak mowi mi to bezposrednio kobieta pracujaca w SW to nie wiem co mam o tym czy o niej myslec

Ostatnia edycja:
nadziejaaa napisał:
powiedziala mi ze stad nie wyjdzie na 200 %.

Powiedziała, że konkretny osadzony nie wyjdzie? Czy że nikt nie wyjdzie?
Bo jak widać niektórzy są zwalniani.

powiedziala nie konkretny osadzony bo nie wiedziala o kim rozmawia lecz powiedziala ze nie ma mozliwosci by zostal przewieziony do zakladu polotwartego bo jest swiadkiem w sprawie dlatego jest w tym AS bo stamtad jest latwiejsza mozliwosc dowozenia na sprawe i dopoki nie bedzie w polotwartym to stad nie wyjdzie bo stad jeszcze nikt nie wyszedl. takie byly jej slowa

nadziejaaa, jakoś mój miał sprawę drugą w toku w Gdańsku, a do Wejherowa go przewieźli po 3 tygodniach; właśnie na półotworek. Co do opinii o wychodzeniu z AŚ Gdańsk, to niestety prawda. I nie piszę, bo tak myślę- mój tam trochę czasu spędził, jest od 3 dni na wolności- nic się nie zmieniło na Kurkowej.

Skoro ktoś raz mówi tak:

nadziejaaa napisał:
stad nie wyjdzie bo stad jeszcze nikt nie wyszedl. takie byly jej slowa

a raz tak:

nadziejaaa napisał:
tylko jedna osoba zostala wczesniej zwolniona, bo miala wyroku tylko rok a odsiedziala 8 miesiecy.

no to oznacza, że nie albo Ty nie rozumiesz, albo niekompetentna osoba z Tobą rozmawiała albo jak zwykle winni są wszyscy dookoła tylko nie przestępca, który nie spełnia przesłanek do warunkowego zwolnienia.

jaaa forg takie komentarze nikomu nie pomagaja i zanim tu weszlam juz wiedzialam co masz napisane.... a wogole zacznijmy od tego ze nie moge powiedziec czy winni sa wszyscy procz skazanego bo jeszcze nie mielismy szansy na wpz. a to co napisalam tak faktycznie bylo i tak ona gadala. a Ty jesli masz z tym problem to nie komentuj co przynajmniej spokojniejszy bedziesz. Bunny my sie od ponad pol roku staramy by zrobic cos by go przewiezli i powiedzieli nam ze jedyna szansa jest to zeby zrezygnowano z niego jako ze swiadka, no i to powoli nam sie udaje. ale zastanawia mnie to dlaczego u Was bylo tak a u nas tak. bylam z tym u adwokata i tez powiedzial ze wie ze tak jest i ze nie jest w stanie nic zrobic :/

Wiesz nadziejaa, w wypadku Mojego to było szybkie zamknięcie za zupełnie inny wyrok, niż ta sprawa którą ma w toku. Twojego zapewne trzymają dla tego, że jest właśnie świadkiem. Na Kurkowej to wywozili po 2-3 tygodniach dalej. I starajcie się oczywiście o WPZ, nie patrząc na komentarze innych, bo warto się starać.

nadziejaaa mój S też wysyła wniosek w tym tygodniu - liczymy na świąteczną wokandę no i na to, że pani sędzia jest tylko do końca października, potem ma przyjść podobno nowy sędzia, który jest w porządku i może będzie łatwiej z wyjściem. A tak w ogóle to jestem tu nowa - mój S przebywa w AŚ w Gdańsku jako skazany od czerwca bo ma sprawę w tutejszym sądzie. Nie pozostaje nam nic innego jak wierzyć, że uda się im wyjść a nie słuchać gadania innych.

Witam, za tydzień mam się stawic w celu odbycia kary 1,5 roku (odwieszony wyrok ) na Kurkową. Czy ktoś wie może co mogę zabrac ze sobą ?? Na stronach nic nie znalazłem. Chodzi mi o ilośc np. bielizny, koszulek, spodni, kosmetyków, itp. Jesli wiecie o karty telefoniczne to np. jakie. Telewizor czy warto wziasc od razu ze:(:( soba na magazyn czy dopiero tam się o niego starac ?
Z góry dziękuje za wszystkie informacje

Powrót