AŚ Kielce

• Autor wątku Autor wątku Moniak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Malina80, ostatnio jest jeszcze dodatkowy dzień widzeń do skazanych - piątek (wejście od 13-ej). Jest to najlepszy dzień na widzenia, mało ludzi, cisza, i spokój. O ile ma ktoś taką możliwość...
W razie czego pytaj, od końca grudnia 09r jestem tam na widzeniach 2x w miesiącu.

a czy ktos się orientuje w jakie dni mozna dostarczyc telewizor?

Połóweczka.Dziękuję bardzo za informacje.Pozdrawiam.;)

Dyrektor jednostki przyjmuje interesantów w następujących dniach:
Poniedziałek 11 - 17
Wtorek 9 - 15
Środa 9 - 15
Czwartek 9 - 15
Piątek 9 - 15
WAŻNE TELEFONY
Sekretariat (41) 331 40 91 wew.304 lub (41) 33124 37
Dowódca Zmiany (41) 331 40 91 wew.200
Dział Organizacyjny (41) 331 40 91 wew.307
Dział Kadr (41) 331 40 91 wew.306
Dział Penitencjarny (41) 331 40 91 wew.360
Dział Ochrony (41) 331 40 91 wew.202
Dział Ewidencji (41) 331 40 91 wew.350
Dyrektor Aresztu Śledczego
ppłk Krzysztof Stolarczyk
tel. 41 331-40-91 wew. 304

WAŻNE TELEFONY
Sekretariat (41) 331 40 91 wew.304 lub (41) 33124 37
Dowódca Zmiany (41) 331 40 91 wew.200
Dział Organizacyjny (41) 331 40 91 wew.307
Dział Kadr (41) 331 40 91 wew.306
Dział Penitencjarny (41) 331 40 91 wew.360
Dział Ochrony (41) 331 40 91 wew.202
Dział Ewidencji (41) 331 40 91 wew.350
Dział Kwatermistrzowski (41) 331 40 91 wew.320
Dział Zatrudnienia Osadzonych (41) 331 40 91 wew.317
Dział Łączności i Informatyki (41) 331 40 91 wew.310
Dział Finansowy (41) 331 40 91 wew.370
Służba Zdrowia (41) 331 40 91 wew.340
*Dyrektor Aresztu Śledczego
ppłk Krzysztof Stolarczyk
*Z-ca Dyrektora Aresztu Śledczego
ppłk Janusz Orkisz
*Z-ca Dyrektora Aresztu Śledczego
mjr Renata Kosakiewicz

Witam! Jestem tu nowa wiec nie bardzo wiem jak posługiwac sie na forum wiec za błędy od razu przepraszam. Chcialabym zasiegnąć troszkę informacji od kogoś kto ma jakiekolwiek pojecię nie tak jak ja. A więc mój facet odbywa karę pozbawienia wolności na 1rok z czego jest tam już dwa miesiące za wypadek samochodowy pod wpływem alkoholu wczesniej miał juz zakaz prowadzenia pojazdów i wyrok z zawieszeniu na 2 lata za jazde po pijanemu. Teraz okazało sie że do tego wszystkiego ma jeszcze rozprawe 10 maja za jazde bez uprawnien czyli nie zastosowanie sie do orzeczenia sadu. W sadzie kobieta powiedziala mi ze jak wplace na organizajce charytatywna za ten wyrok w zawieszeniu to nie odwiesza mu tego mimo tego ja czuje ze odwiesza to a na tej sprawie moga jeszcze cos dodac. Moj facet napisal ze poddaje sie dobrowolnej karze. Moj facet mowil ze ma recydywe wiezienna o ktora bedzie sie staral o zatarcie bo minelo juz 8 lat. mowił ze ma R2 i cos o jakiej petce. Wogóle nie wiem co to jest ta petka czy ktos moglby mi przedstawic jak to wszystko wyglada z neutralnej strony?

ah nie dodałam ze przebywa juz miesiac i pol na przejsciowej celi w Aś kielce juz dawno powinien byc przeniesiony na normalna cele czy to mozliwe ze przez ta rozprawe co teraz ma byc?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
W wątku dotyczącym AŚ w Kielcach raczej nikt nie powinien Cię edukować "więziennie". Poproś swojego faceta, by zamiast mówić do Ciebie gwarą więzienną (czyli "petka") mówił po polsku (czyli odbywający karę po raz pierwszy). I wtedy będziesz wiedziała więcej :-)

aha czyli jak uda sie zatrzec te stare wyroki dostanie grupe p2 czyli po raz pierwszy skazany?

Nie. Raczej nie dostanie.
Naprawdę poczytaj sobie dział więziennictwo, temat poświęcony podgrupom klasyfikacyjnym. Zerknij też do kodeksu karnego wykonawczego.
To jest temat o AŚ w Kielcach!

Witam jestem tu nowa i nie mam pojęcia o co w tym wszystkim chodzi. Chciałabym załatwić widzenie , ale nie mam pojęcia gdzie się udać . Mój chłopak jest w areszcie w Kielcach policja go zatrzymała , ponieważ nie wstawił się na rozprawę teraz czeka kiedy będzie następna , ale ile czeka się na taka rozprawę i jak długo może być w tym areszcie ? Jak narazie areszt jest tymczasowy .Ta sprawa ma się odbyć w Końskich , czy to znaczy że mam się ubiegać o widzenie w sądzie w końskich :?::?::?:

Mam Pytanie ile można siedzieć w sankcji bo mój chłopak juz siedzi 3 miesiace i wczoraj powinien wrócic nie ma go dalej. Dziś zadzwinołam do prokuratury i sie dowiedziałam że kolejne 3 miesiace dostał, ile to może trwać?? a dopowiedz bardzo dziekuje. Siedzi w Kielcach na ul. Zagnańskiej 155

Witam,jestem z Kielc.Mojego faceta przymknęli w grudniu,za jakis czas przewiezli do Uherc,teraz znowu jest w Kielcach.W Uhercach 23.06 mial stanac na wokande ale przed tym terminem go przewiezli tu bo z kolei byl swiadkiem w innej sprawie.Sąd z Krosna przesłał pismo o warunkowe przedterminowe zwolnienie do Kielc"koniec kary bylby na koniec pazdziernika", 6.07 poszlam do adwokata i ten wstrzelil go na najblizsza wokande czyli w sierpniu "no nie żle skasował" :mad:.Moj facet i tak sie martwi bo mowi ze ma jakies czynności a ja nie wiem o co chodzi,jak dzwonie do tego adwokata to jest niezbyt mily i nadal mi nie powiedzial o jakie czynnosci chodzi!ja nie wiem bo pierwszy raz mam z tym stycznosc!aha i nawet do niego nie pojechal!bo o czym ja z nim bede rozmawial?o wokandzie?czy ktos wie o jakie czynnosci chodzi?moj cos mowil zeby adwokat je z niego zdjal bo jak nie to wokandy nie dostanie,powiedzcie mi cos

MAR72 napisał:
,powiedzcie mi cos

Ale co mamy CI powiedzieć? W Polsce mamy upały, trzeba pić dużo wody. Może być?

Masz "drogiego" adwokata to korzystaj z tego. Chyba, że wyrzuciłaś pieniądze w błoto. Przecież my, na forum, nie znamy sytuacji Twojego "skazanego" i nie wiemy, jaka jest jego sytuacja prawna. Może być tak, ze ma sprawę niearesztową w sądzie i to może mu zastopować wpz. Może, ale nie musi.

Nie wiem czy w błoto czy nie,to sie okaze,napisze.Ja chce zapytac czy ktos wie jakie czynności moze mieć skazany bo naprawde nie wiem o co chodzi.

MAR72 napisał:
Ja chce zapytac czy ktos wie jakie czynności moze mieć skazany

Przecież Tobie napisałem ... Tylko nie wiem, dlaczego akurat drążysz ten wątek w temacie dotyczącym AŚ Kielce. W tym temacie omawia się specyfikę tego aresztu a nie kto jakie czynności może mieć.
Ale spróbuję raz jeszcze wytłumaczyć - szanowny skazany może mieć czynności procesowe. Czyli sprawę w sądzie. Która może skończyć się kolejnym wyrokiem. Czyli - odbywa wyrok i stara się o kolejny wyrok. Co jest czynnikiem skutkującym negatywnie w kwestii warunkowego.

A ja mam pytanie. AS kielce, to jest zaklad otwarty czy pol otwarty? moj chlopak dostal wyrok i nie wiem nic. prosze o pomoc

gsa015 napisał:
AS kielce, to jest zaklad otwarty czy pol otwarty?

AŚ w Kielcach jest aresztem. Nie zakładem.
Sugeruję odnaleźć w dziale więziennictwo temat o portalu SW i tam sobie odszukać stronę tej jednostki. I poczytać.

to skoro jest w areszcie, i ma wyrok, to moze on miec p2 czy p3?
chodzi mi glownie o widzenia

W AŚ w Kielcach jest również oddział dla recydywistów (R1, R2, R3). Jeżeli Twój chłopak odsiaduje wyrok po raz pierwszy to stanie na komisji dostanie np. p2 i zostanie przewieziony do zakładu karnego półotwartego dla skazanych po raz pierwszy. Jeżeli jest recydywistą to mogą zostawić go w Kielcach...

mial wczesniej zawiasy, po zawiasach w tym okresie 6 miesiecy pobil z kolegami innnego kolesia, ratujac dupe kumplowi.
Dostal wyrok w czwartek, w piatek w pracy byli po niego, pierw w miescie byl, potem wywiezli go do Ck, i pozniej maja go wywiesc do Pinczowa. Czyli w takiej syt. moze miec p2 czy p3?

Jeżeli jedzie do Pińczowa to najprawdopodobniej dostał P1... P2 jest tam dla pracujących i jest tylko 68 miejsc...W Pińczowie jest zakład karny typu zamkniętego z oddziałem półotwartym dla odbywających kare po raz pierwszy

Powrót