AS Kraków Montelupich

• Autor wątku Autor wątku barbla
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam! Mam pytanie co do listy odwiedzających, która jest zatwierdzana przez Dyrektora AŚ. Czy może się tak zdarzyć, że dyrektor nie zatwierdzi osoby, która dla skazanego jest tylko dziewczyną, a on sam przebywa w AŚ na Montelupich (jako skazany) tydzień? Dziś byłam z jego mamą, ona spokojnie weszła, ale ja nie jestem zatwierdzona przez Dyrektora. Proszę o szybką odpowiedź.

BombikN napisał:
Czy może się tak zdarzyć, że dyrektor nie zatwierdzi osoby, która dla skazanego jest tylko dziewczyną, a on sam przebywa w AŚ na Montelupich (jako skazany) tydzień?

Znaczy kto przebywa? Dyrektor? Raczej nieczęsto dyrektor jako skazany przebywa.

A dziwi mnie, że zadajesz pytanie, skoro znasz odpowiedź - tak, może się tak zdarzyć, bo przecież się zdarzyło.

Jeśli jesteś dziewczyną to musisz byc wpisana na listę przez samego skazanego.Osoba o tym samym nazwisku mogła wejsc bez wpisania na te listę.Minął tydzień,byc moze lista z Twoim nazwiskiem nie dotarła do Dyrektora.O ile Twój chłopak chce się z Toba widziec i jestes pełnoletnia to powinno niedługo być już ok.

Witam wszytskich. Mój facet jest od 3 tygodni na Monte w Areszcie, ja byłam zatrzymana razem z nim, mam postawione jakieś tam niewielkie bardzo zarzuty ale wypuscili mnie po 48 godzinach. Czy mam w zwiazku z tym szanse na widzenie? Kazdy adwokat w zasadzie mówi mi cos innego... Drugie pytanie : czy prawo do telefonów mają wszyscy osadzeni w areszcie? Dziekuję z góry za odpowiedz!

mozebeznazwy napisał:
Witam wszytskich. Mój facet jest od 3 tygodni na Monte w Areszcie, ja byłam zatrzymana razem z nim, mam postawione jakieś tam niewielkie bardzo zarzuty ale wypuscili mnie po 48 godzinach. Czy mam w zwiazku z tym szanse na widzenie? Kazdy adwokat w zasadzie mówi mi cos innego... Drugie pytanie : czy prawo do telefonów mają wszyscy osadzeni w areszcie? Dziekuję z góry za odpowiedz!

On w Areszcie Śledczym, więc nie będzie mógł dzwonić.

Tak myślałam ,to samo mówił mi adwokat ale jakaś glupia wewnętrzna nadzieja czasem sie odzywa... A jesli chodzi o widzenie w moim przypadku? Miał ktoś taką sytuacje?

mozebeznazwy napisał:
Tak myślałam ,to samo mówił mi adwokat ale jakaś glupia wewnętrzna nadzieja czasem sie odzywa... A jesli chodzi o widzenie w moim przypadku? Miał ktoś taką sytuacje?

sadze ze niepredko dostaniesz widzenie:(

Mój adwokat powiedzial ze do trzech miesiecy od zatrzymania bede mogla isc na widzenie,mój facet tez tak mówi, Wy jestescie pewni ze to niemozliwe?

mozebeznazwy napisał:
Wy jestescie pewni ze to niemozliwe?

Poczytaj sobie temat o widzeniach osób tymczasowo aresztowanych to się przekonasz, że nikt nie może być niczego pewnym. Ale skoro masz zarzuty w tej samej sprawie to raczej mocno wątpliwe, byś mogła się z nim widzieć i ustalać zeznania.

Ja złożyłam wyjaśniania... dlatego adwokat zapewniamnie ze rozmawial z prokuratorem i wyrazil zgode na widzenie ale nie wczesniej jak w przyszlym miesiacu... chco sama mnie to zastanawia bo poczatkowo mowil ze nie ma szans az do wyroku... ale trzeba tez pamietac o roznych ukladach prokurator-adwokaci... na nie nie ma rady ;/

Hej. Mam takie pytanie. Jak myślicie o której powinnam być na monte jeśli chcę się dostać na 3 turę w poniedziałek? Teraz 3 tura jest dla skazanych...

Podobno na 3 w poniedziałki jest luzik więc pewnie niewiele wcześniej, choć ja dla pewności przyszłabym koło 12

Z jakich kart telefonicznych korzysta się na Monte? Telegrosik? Mój mnie prosił o kartę, ale zapomniał dodać jaką ;-)

Niech zapyta jakie są w kantynie.Z telegrosika i z-tele na pewno.

Jutro ide pierwszy raz na widzenie . ktos zadzwonil do babci skazanego ze mam z nia jutro przyjsc na widzenie .a jestem jego dziewczyna. mam takie pytanie czy dobrze bedzie jak bd tam juz o 6 ? i podobno sie tam cos wypełnia tak ?

to do wypełnienia trzeba wziasc od tego funkcjonariusza co jest w tym okienku tak ?

czy moge wziasc kartke dla drugiej osoby która sie spozni ?

nija8969 napisał:
to do wypełnienia trzeba wziasc od tego funkcjonariusza co jest w tym okienku tak ?
Tak.
nija8969 napisał:
mam takie pytanie czy dobrze bedzie jak bd tam juz o 6 ? i podobno sie tam cos wypełnia tak ?
szka napisał:
Jeżeli wybierasz się na widzenie na Monte to podam Ci przykład z własnego doświadczenia: pod zakładem byłam o 6, w kolejce byłam 25 a na widzenie weszłam o 11.30, na sali widzeń czekałam na narzeczonego 40 min. Nie wiem jak teraz tam jest, bo ostatni raz byłam tam w sierpniu 2010. Z tego co pamiętam zapisy odbywają się od 7.45 i są tam takie prośby do dyrektora, które musisz wypełnić chcąc otrzymać widzenie.

a moge wypełnic kartke tez za druga osobe która sie spózni ?

Powrót