AS Kraków Montelupich

• Autor wątku Autor wątku barbla
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam wszystkich. Mój chłopak przebywa na Monte od 22 marca nigdy nie był karany i jesteśmy pierwszy raz w takiej sytuacji. Na razie nie mam szans na widzenie moim jedynym kontaktem z Nim to listy ale pierwszy list dojdzie gdzieś za miesiąc ( juz dużo z tego forum się dowiedziałam) wplacam mu również dzis kilka groszy na konto i jutro jego mama zawiezie rzeczy bo dostałyśmy talon na odzież , chcemy zawieść też paczkę żywnościową ale nie wiem co kupić? Czy ja mogę mu jeszcze jakoś pomóż ? :( z góry dziękuję .

Witam, chciałam sie dowiedzieć w jakich godzinach są poszczególne tury widzeń i w jakie dni oczywiście. Chciałabym również zapytać jak wygladają widzenia ze skazanymi? Bo z doświadczenia wiem, że w kazdym zakładzie karnym inaczej. Oczywiście interesuje mnie również jak to jest z wokandami, mój narzeczony powinien mieć już niedługo i nie wiemy jak się nastawieć, dodam tylko że jest on chory i to już do końca życia tak zostanie, ma również orzeczenie o P2 a z tego co mi się wydaje to na Monte jest tylko zamkniety? Bardzo proszę o odpowiedź. Serdecznie pozdrawiam.

Witam Was,
Moje pytanie brzmi; czy mozna zablokować korespondencję więźniowi ?;/ bo ostatnio dostalam list od niego w maju a juz jest sierpien i wyslalam z 3 listy i dalej nic nie odpisuje.....:mad::confused: PROSZĘ O ODPOWIEDŹ.

Może jednak? Nie ma podstaw, żeby blokować korespondencję więźnia. I tak jest ona kontrolowana.

Mowie ze nie . Pisze do mnie tak raz na miesiac wiec to dziwne.Wiem ze jest kontrolowana przez to list z krakowa do krakowa idzie miesiac:)))))) zenada

Witam czy jest jakas "ustawa" odnosnie ubioru na rozprawe tak jakkby otwarta czyli ze jako widz????? ( chodzi mi o kobiety )

witam w sobote jade na widzenie prosze o odpowiedz jak to teraz sie ma .bede gdzies na 8.00 godz to pewnie na 2 ture sie dostane.bede wdzieczna jakby ktosc napisal co moge w paczke wlozyc.ahaczy na zakupy do kantyny mozna zabrac portfel czy sama kase.pozdrawiam:(

Hej mam pytanie .
Jeśli Mojego Łobuza przewoża własnie na Kraków Montelupich a jest on juz skazany a przewozna go na badania lub terapie to bedzie on mogl wtedy do mnie stamtad dzwonic ? a jesli tak to ile razy w tygodniu lub co ile i na ile ? wczesniej siedzial na zamku w Tarnowie .

Witam.
Mojemu facetowi za nie odbycie wszystkich prac społecznych, zamieniono karę na 15 dni w więzieniu. Sytuacja jest dla mnie trochę przykra ponieważ wigilie spędzi w areszcie, ale jest sam sobie winny. Chciałam zapytać czy jeśli kara jest tak krótka to czy jest sens wysyłania mu jakichkolwiek pieniędzy i paczki. Jeśli tak to co mogę wsadzić do paczki, skoro na Montelupich nie ma paczek higienicznych to czy do paczki żywnościowej mogę wsadzić np pastę do zębów? Jestem pierwszy raz w takiej sytuacji i nie do końca wiem co mam robić :D dobrą nauczką byłoby w ogóle się tym nie martwic, bo to tylko 15 dni, poza tym sam sobie jest winny, ale z drugiej strony jest mi go żal pod względem tego że nie może się z nikim skontaktować i powiedzieć czego potrzebuje żeby w miarę godnie przetrwać to 15 dni.
Czy mogę np w paczce umieścić kartę telefoniczną, w ogóle więzniowie mają możliwośc zadzwonienia do kogoś z rodziny?
Wiem że napewno sporo informacji jest już w poprzednich postach, ale większośc z nich jest sprzed 3-4 lat, więc nie wiem czy wszystko jest aktualne. Będę bardzo wdzięczna jeśli ktoś mi udzieli jakichkolwiek informacji.

szajba987 napisał:
ale z drugiej strony jest mi go żal pod względem tego że nie może się z nikim skontaktować i powiedzieć czego potrzebuje żeby w miarę godnie przetrwać to 15 dni.

Po pierwsze - może się skontaktować tylko musi tego chcieć.
Po drugie - a kto mu odbiera tam godność??
Po trzecie - kiedy dokładnie został zamknięty? Bo być może nie spędzi wigilii za kratami :) Ba, za całą pewnością nie spędzi.

Zatrzymany został wczoraj, ale przewieźć na Montelupich mieli go dzisiaj. Nie wiem czy czas od momentu zatrzymania jest wliczany w okres odbywania kary.

Nie mam pojęcia jakie tam są warunki, co mu wolno a czego nie, co tam się dostaję, a co trzeba zapewnić sobie samemu. Na jakiekolwiek widzenie nie ma raczej szans, bo wydaję mi się że to za krótki okres czasu, poza tym nie jestem nikim z rodziny.

Dlatego pytam o przesłanie pieniędzy, żeby mógł chociaż kupić kartę do automatu telefonicznego.

szajba987 napisał:
Zatrzymany został wczoraj, ale przewieźć na Montelupich mieli go dzisiaj. Nie wiem czy czas od momentu zatrzymania jest wliczany w okres odbywania kary.

To wyjdzie przed świętami.

szajba987 napisał:
Nie mam pojęcia jakie tam są warunki, co mu wolno a czego nie, co tam się dostaję, a co trzeba zapewnić sobie samemu.

Wszystko dostaje.
Widzenie - bez problemu ale to panu osadzonemu musiałoby się chcieć dopełnić sprawnie formalności. Większe ryzyko jest w tym, że nie zdąży skorzystać z wpłaconej kasy.

Witam Was serdecznie!
Moj narzeczony przebywa obecnie w więziennym szpitalu w Krakowie, czy jest możliwość, żeby zadzwonił do mnie, jeśli jeszcze nie ma karty telefonicznej? Jakie karty kupujecie swoim bliskim?
Zostal ostatnio przewieziony ze szpitala na Kleczkowskiej we Wroclawiu-stad jestesmy. Czy jeśli ma juz wyrok, po wyleczeniu będzie nadal przebywał w AS w Krakowie czy wróci do Wrocławia (aktualnie nie ma żadnego meldunku)
Proszę pomóżcie, jeśli ktoś wie jak to może wyglądać.
Przepraszam za brak polskich znakow-pisze z telefonu.

Witam,bardzo proszę o odp,w sprawie pierwszej przepustki.Maz ma GR P2,pracuje ma dobry kontakt z rodzina,mamy 3 dzieci,Po jakim czasie może starac się o krotka przepustke?odsiaduje wyrok 2 lat,w areszcie jest od listopada,Bardzo proszę o :(
odpowiedz,,

Powrót