AS Kraków Montelupich

• Autor wątku Autor wątku barbla
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

barbla

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Mam prośbe.Jesli ktoś ma jakies wiadomości na temat AS w Karkowie na Montelupich prosze napisac.

witam podaj co cie interesuje to Ci napisze. moj tam był wiec coś nie coś wiem na ten temat pozdrawiam

Chciałabym wiedzieć jak tam jest ogolnie kiedy moge zwieźć mu paczke bo o widzeniu nie mam co marzyć.

paczki mozesz zawozic codziennie od poniedziałku do piatku ale do godz 13tej lub 14 ogolnie jest spoko jedynie jedzenie podobno niezbyt dobre.A dlaczego o [cytat:3jvf1grn]
o widzeniu nie mam co marzyć
[/cytat:3jvf1grn]
jest mozliwosc widzen a jest na sankcji czy na wyroku?

Zawsze można napisać list...
Paczka raz na kwartał tylko żywnościowa
Nie ma paczek higienicznych

Wszyscy którzy co kolwiek wiedzą na temat opieki lekarskiej w AŚ-Kraków na Montelupich, prosze o wszystkie informacje. Bo dowiedziałem się że pomimo że jest tam szpital, opieka jest bardzo, ale to bardzo FATALNA !!! / ???. Oczekuję na wszystkie informacje, z góry już dziękuję. Pozdrawiam.

Fatalna??????? mało powiedziane zresztą jak we wszystkich ZK....i to nie przesada!!!
A w AŚ na Montelupich jest faktycznie szpital......przynajmniej tak to się nazywa.
Lekarze przychodzą na zmianę bo to ich praca i tyle ..a reszta?? chorzy...to nie chorzy ..to więzniowie jak inni.Minimum pomocy a w razie upominania się,czy nażekań jest jedna odpowiedz spokuj...bo dostaniesz kwita.Jak dla mnie straszne...tyle czytałam o więziennej słurzbie zdrowia ...ale to co pisza wyglada dodrze ,szkoda tylko ze nijak ma sie to do rzeczywistosci.:mad:

Czy znajde kogoś kto bywa na widzeniach na monte w K-wie? Wybieram się tam po raz 1-y tylko nie wiem o której byłoby najlepiej, aby się załapać:?:

Małles na Montelupich musisz być ok.7 rano wtedy dostaniesz sie na 1 sza albo 2 turę.Tam ludzie czekają nawet od 5 tej żeby wejść masakra:mad:

Właśnie mam zamiar iść ok.6.30 tylko nie wiem czy mam tam czekać pod bramą,czy tam mnie gdzieś dalej wpuszczą? :(

Nie pod bramą, po prawej od bramy na rogu jest poczekalnia otwarta od ....7.00 ale ta czekaj, będa inni czekajacy pózniej otworza wezmiesz kartke wypełnisz i wtedy powiedza na którą wejdziesz.Powodzenia;)

Bardzo dziękuje. I wszystko by było super-już wiem co i gdzie...a właśnie się dowiedziałam że z widzenia niedzielnego nici, bo go przenieśli do tarnowa :mad:

Mam pytanie. Mojego wczoraj przewiezli na montelupich do szpitala z wyrostkiem :( czy na oddziale szpitalnym maja telefon? mozna pojechac do Niego na widzenie? Przewiezli Go z gr.R3. Prosze o szybko odpowiedziec.

o ile może chodzić i lekarz pozwolił na widzenia (nie ma na dyżurce kartki "chory ma leżeć") jedź na widzenie, ale zapytaj swojego "łobuza". Prawdopodobnie jak zadzwonisz na Monte i zapytasz w administracji, nic ci nie powiedzą przez telefon:mad:

witam serdecznie. Wczoraj osadzili mojego chlopaka w as na montelupii.Bardzo chciałabym wiedzieć jak tam jest,jakie są warunki, jak więzniowie żyją ze sobą, czy młodsi są żle traktowani (moj ma 23 lata)czy mogą liczyć na pomoc opiekunów, psychologów,lekarzy?(jest w fatalnym stanie psychicznym...)czy więżniowie są jakoś podzieleni np. w zależności od wyroku i rodzaju przestępstwa?zdaje sobie sprawe że to nie wakacje ale czy jest szansa na normalne życie w więzieniu?jak jest z widzeniami w as na monteluupii,czy powinnam już się starać? bardzo prosze o odpowiedz...zagubiona i zalamana:(

Jak często można dzwonic z Aresztu Śledczego na Montelupich,jesli jest sie juz skazanym.

Załamany jurek- 1 raz w tygodniu ...6 min ma skazany na rozmowę....

A czy listy skazanego w Montelupich ,idą przez cenzure.Jak długo mam czekac na list na trasie 70 km.To jakis absurd.Przypomina mi to Białorus

ZałamanyJurek - list skazanego wyrokiem nie idzie przez cenzure i powinien dojść maks. 4 dni po wysłaniu, ale to wszystko tez zalezy od poczty i od dnia w ktorym zostal nadany jak to z poczta. pozdrawiam

Kto się orientuje jakie warunki mają tam kobiety.I czy w Montelupich można przebywac na warunkach skazanego czy tylko tymczasowo aresztowanego i jak długo.Czy z tego miejsca dalej ich przewożą w inne miejsca.

Powrót