Co ZK to "obyczaj" . W tym wszystkim chodzi o to , że do osoby TA trzeba prosić prokuratora prowadzącego śledztwo o widzenie, jeżeli taka zgoda zostanie przez niego zaakceptowana , wtedy ,trzeba się przystosować do "obyczaji" ustalonych przez owy ZK w którym TA przebywa. W tym temacie jest to AŚ Montelupich , a tam wyglada to następująco :
1. Odwiedzający z pozwoleniem wydanym od prokuratora zgłasza się w dany dzień tj. poniedziałek ew. sobota do godz 9 najlepiej aby dostać" się na danom ture (20 osób które mogą zostać wpuszczone do AŚ). Tury są w godz. :
1 - 9:30 do 10:30
2 -12:00 do 13:00
3. 14:30 do 15: 30
Jeżeli widzenie nie jest zarządzone w sposób uniemożliwiający bezpośredni kontakt i z ,dajmy na to policjantem lub pracownikiem SW to wygląda jak widzenie osoby skazanej wyrokiem sądu, a mianowicie osoby na warunkach skazanego.
Natomiast jeżeli widzenie jest wydane przez tzw. "plekse" czyli w sposób uniemożliwiający bezpośredni kontakt to widzenia takie odbywa się ja sama nazwa wskazuje przez dzielącą odwiedzającego z TA szybą uniemożliwiająca np. dotyk ,a rozmowa odbywa się przez słuchawkę od telefonu.
Widzenie w obecności pracownika SW lub też policji odbywa się przy stoliku z tą też osobą(wskazaną przez organ do którego TA zostaje dyspozycji) "czuwającą" która siedzi razem z nami.
Wystarczy troszku poczytać na ten temat.

Mam nadzieje, że pomogłam jeśli jednak są jeszcze inne aspekty które nie zostały prze zemnie wyjaśnione to postaram się pomóc. Lecz wcześniej zalecam przeczytanie danego wątku jaki został tu założony.
W AŚ do którego został przewieziony, zostanie tak długo jak będzię się toczyć sprawa w sądzie najbliżej tzn. dopóki nie zostanie ogłoszony wyrok.
Jednostki organizacyjne