AS Kraków Montelupich

• Autor wątku Autor wątku barbla
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Wiolet, nie będzie problemu z dojazdem, kogokolwiek zapytasz każdy Cię pokieruje, w każdym bądź razie na Nowy Kleparz musisz dojechać, tam już na nóżkach ok 5 min.
Żeby wejść musisz być kolo 6 rano, bo jest tyle ludzi w weekendy. Niestety, ale trzeba przyjsc siąść i czekać...

wiolet napisał:
jeszcze jedno pytanie czy bede miala problem z dojazdem z dworca na montelupich przyjezdzam z kielc i nie wiem co i jak

z dworca to najszybciej bedziesz na nogach ok 10 min drogi
trzeba faktycznie byc wczesnie rano ludzie tam stoja od 5
ja zazwyczaj przychodzilam na 6 i dostawalam sie na druga ture czyli ok 12

dziekuje za wiadomosci to mam problem bo bede dopiero na 7 nie mam wczesniej jak przyjechac 4 25 wyjezdzam stad wiec w ogole mam szanse sie dostac

wiolet napisał:
dziekuje za wiadomosci to mam problem bo bede dopiero na 7 nie mam wczesniej jak przyjechac 4 25 wyjezdzam stad wiec w ogole mam szanse sie dostac

myśle ze tak
pewne trzecia tura ,życze cierpliwosci i wytrwalości

zostawiam informacje doty. AŚ, mianowicie. W listach w kopertach bąbelkowych można przesyłać np jakiś żel pod prysznic czy krem, bo mój A mówił, żebym tak wysłała, bo chłopaki normalnie dostają przez prokurature taakie rzeczy.
Więc zawsze to jakiś plus, bo można obejść talon higieniczny w małym stopniu oczywiście.
A co do zdjęć do TA także dochodzą bez problemu. :)

jesli Ktoś jest tam na Obserwacji to jest szansa na widzenie z daną osobą ???

linaa ale na monte nie ma talonów higienicznych.
Rzeczy typu szampon,krem,zel pod prysznic skazani kupują sobie sami w kantynie na wypisce.
Nawet w kantynie na widzeniu nie ma takich rzeczy,tam jest tylko pasta do zębów,mydlo oraz papier.
Troche mnie to dziwi co piszesz.

rossalia jesli lekarz wyrazi zgode to nie ma problemu,jak ja tam jeszcze bywalam to na 20 wychodzących na widzenie 1/4 to szpital i ludzie w różnym stanie,wiec jesli to tylko obserwacja to mysle ze nie bedzie problemu

kajeczka, a mnie się wydaje, że wszystko zależy od osadzonego i tego jak sobie potrafi wszystko tam załatwić i od wychowawcy. Mama A np dzisiaj wzięła talon na golarki, a to rzecz higieniczna, więc coś w tym musi być.
Wiem też, że mój A nie robił by ze mnie wariatki i nie kazał wysyłać rzeczy, które nie dojdą, więc tego jestem pewna, zresztą widzi co dostają chłopaki na celi.
Jeśli prokuratura to przepuści to SW nie zatrzyma tego, bo jest do dyspozycji prokuratury, więc od nich zależy co mu dojdzie.

linaa
jest na obserwacji. jednoczenie prowadzi się wobec tej osoby postępowanie karne .

Forg, to ja już nic nie rozumiem? To dlaczego mówił, żeby wysłać i, że chłopaki dostają w listach takie rzeczy? Od czego to zależy?

rossalia jest na obserwacji, ale gdzie? w szpitalu, bo jest chory? Jeśli tak to możesz go odwiedzić jeśli lekarz wyrazi na to zgodę.
Jeśli jest przeniesiony z innego ZK i jest na warunkach skazanego to idziesz w dzień wyznaczony dla skazanych. Jeśli jednak jest TA to musisz iść po zgodę do Prokuratora, następnie przyjść w sobote lub poniedziałek, bo w takie dni są widzenia TA.

linaa napisał:
Forg, to ja już nic nie rozumiem? To dlaczego mówił, żeby wysłać i, że chłopaki dostają w listach takie rzeczy? Od czego to zależy?

Ja nie wiem, dlaczego tak mówił.
Zależy to od obowiązujących przepisów oraz uregulowań wewnętrznych.
Ja odniosłem się jedynie do Twojego twierdzenia, że jak organ dysponujący przepuścił to SW na 100% też. Nie jest to prawdą co napisałaś.

Rozumiem, wyślę i przekonam się sama czy dojdzie czy nie.
Tylko zastanawia mnie jedno. Golarki to przedmiot higieniczny, prawda? A skoro kajeczka mówi, że nie ma na Monte talonów higienicznych to dlaczego mój A dostał coś takiego?

linaa napisał:
Rozumiem, wyślę i przekonam się sama czy dojdzie czy nie.
Tylko zastanawia mnie jedno. Golarki to przedmiot higieniczny, prawda? A skoro kajeczka mówi, że nie ma na Monte talonów higienicznych to dlaczego mój A dostał coś takiego?

chodziło mi o talony oraz paczki higieniczne w niektórych ZK takowe są
ale na monte nie,skoro dostał talon to próbuj wysłac,ja 5 miesięcy nie słyszalam zeby ktos dostal talon na kosmetyki ,gdyby tak bylo to wiadomo ze kupilabym mu
a nie musialby kupowac na wypisce
a wogóle to kojarzy mi sie ze maszynki osadzeni dostaja od SW jedna na miesiac

moze chodzialo o golarke elektyczna?

Jeśli chodzi o książki ,bo widzialam ze chcesz wysłac też potrzebny jest talon.

Ostatnia edycja:
nie nie, chodzilo o zwykle golarki tylko, ze nie te ktore sa w SW, bo wiadomo jakiej sa jakosci, tylko o lepsze i na takie talon dostal od wychowawcy. Zreszta, on się elektryczną nie golił nigdy. :)
hm, to w takim razie nie wyślę książki i mam problem rozwiązany. :)

linaa
dostałam pozwolenie na widzenie i tak jak pisałas w sobote lub w poniedziałek mam jechać. wybieram się w sobote tylko proszę napisz mi wszelkie inf dotyczace tego żeby się widzieć gdzie iść co itp. Dzięki wielkie

rossalia napisał:
linaa
dostałam pozwolenie na widzenie i tak jak pisałas w sobote lub w poniedziałek mam jechać. wybieram się w sobote tylko proszę napisz mi wszelkie inf dotyczace tego żeby się widzieć gdzie iść co itp. Dzięki wielkie

Idziesz do biura przepustek ,tam musisz karteczke wypełnic i w zależnosci na którą turę sie dostaniesz to wejdziesz z grupą

jak tak bedę o godzinie 6.30 to wystarczy żebym się dostała na pierwszą turę czy trzeba wcześniej przyjechać???

myślę, że powinnaś się dostać, jeśli nie to na 11 wejdziesz.
Nie masz możliwosci jechać w poniedziałek?? Jest zawsze bardzo mało ludzi około 3-4 można spokojnie porozmawiać a do tego wystraczy być koło 7:45.

Powrót