AS Kraków Montelupich

• Autor wątku Autor wątku barbla
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
nie wiem dokladnie jak jest, a nie chcę Cię wprowadzić w błąd. Wiem na pewno, że jest tak, że jeśli piszę listy z notariuszem z adwokatem czy coś to nie podlegają one cenzurze, więc logicznie myśląc jeśli notariusz się wylegitymuje itp to powinien wejść z papierami i skazany moze podpisać. Tak bynajmniej mi się wydaje. Może zaglądnie tu FORG i powie Ci konkretnie jak to wygląda, bo na pewno będzie to wiedział :) Lub napisz do jakiegoś eksperta na tym froum na PW i na pewno ktoś poda Ci sprecyzowaną odpowiedź.

a skazany nie może zapytać wychowawcy jak u nich w jednostce takie rzeczy się załatwia?
Prawdopodobnie niech piszę prośbę do dyrektora jednostki o jednorazowe widzenie z danym notariuszem, na tym widzeniu (z puli przysługujących w miesiącu) podpisze odpowiednie papiery i po sprawie.
linaa napisał:
Wiem na pewno, że jest tak, że jeśli piszę listy z notariuszem z adwokatem czy coś to nie podlegają one cenzurze
Jeśli Ty piszesz to i pewnie tak jest.

Ostatnia edycja:
... anthony, czyli twierdzisz, ze dokumenty, które są przesyłane między adwokatem, a podejrzanym podlegają cenzurze i ma w nie wgląd prokurator lub gdy jest juz skazanym to SW?...

hey

chciałam zapytać odnośnie talonu na ubrania. dostałam taki i teraz chcę dostarczyć.
Czy może być to włożone w torbie sportowiej????
Czy ten talon trzeba włóżyć, pokazać w biurze przepustek???

Czy na zrobienie paczki z jedzenie również trzeba mnieć talon ????

dzięki za inf.

rossalia napisał:
hey

chciałam zapytać odnośnie talonu na ubrania. dostałam taki i teraz chcę dostarczyć.
Czy może być to włożone w torbie sportowiej????
Czy ten talon trzeba włóżyć, pokazać w biurze przepustek???

Czy na zrobienie paczki z jedzenie również trzeba mnieć talon ????

dzięki za inf.

Ubrania mogą byc w torbie sportowej i musisz sie trzymac tego co tam jest dokladnie napisane
Talon razem z torba podajesz na biurze przepustek ,gdzie wszystko zostanie sprawdzone
Jesli chodzi o paczke zywnościowa talonu nie trzeba ,paczka 5kg przysługuje raz na kwartał ,zrób liste tych produktow i dołacz do paczki poniewaz bedzie sprawdzana wedlug tego co napiszesz

Witam
Chciałam zapytać czy można do torby z ubranimi włożyć również znaczki i koperty oraz zeszyt???
Czy do torby można włożyć krem do ciała???
dzięki

rossalia napisał:
Witam
Chciałam zapytać czy można do torby z ubranimi włożyć również znaczki i koperty oraz zeszyt???
Czy do torby można włożyć krem do ciała???
dzięki

nie
koperty,znaczki wysylasz w liscie lub kupujesz na miejscu
kosmetyki tylko na wypisce

Czy na paczkę żywnościową trzeba też mieć talon ???
Czy można do tej paczki żywnościowej włożyć np pomarańcze? itp

rossalia napisał:
Czy na paczkę żywnościową trzeba też mieć talon ???
Czy można do tej paczki żywnościowej włożyć np pomarańcze? itp

3 posty wyzej masz odpowiedz na swoje pytanie!
tak owoce moga byc

dzięki pierwsz raz robię paczkę z jedzeniem i dlatego zadje tyle pytań, które również czasem powielam :wink:

jeżeli ta dana Osoba teraz jest na obserwacji i będzie miała drugie widzenie to już może starać się o przedłużenie widzenia o te 30 minut???

rossalia napisał:
jeżeli ta dana Osoba teraz jest na obserwacji i będzie miała drugie widzenie to już może starać się o przedłużenie widzenia o te 30 minut???

nie bardzo wiem o jakie 30 min ci chodzi?
mozecie miec 2h widzenia jesli połaczycie godziny widzeń

Kajeczka - Rossalia chyba ma na myśli nagrodę w postaci przedłużonego widzenia - więc jeśli to o to chodzi Rossalia to zawsze można się o nią starać.

Akte napisał:
Kajeczka - Rossalia chyba ma na myśli nagrodę w postaci przedłużonego widzenia - więc jeśli to o to chodzi Rossalia to zawsze można się o nią starać.

jesli chodzi o nagrode w postaci przedluzonego widzenia to na monte jest to tez 1h a nie 30 min

na ostatnim widzeniu Osoba u której była starała się o te dodatkowe 30 minut, ale nie mogła jeszcze dostać bo to było nasze pierwsze widzenie i dlatego też zaptałam się czy na drugim widzeniu już może starać się o te dotatkowe widzenie nawet jak jest tam na Obserwacji. Bo normalnie mam 60 minut widzenie i jeszcze te dodatkowe o którym wyżej wspominam.

osoba do której jeźdze jest tam na obserwacji i niby tym czaso bo późnije ma zostać przewieziona już do zakładu karnego gdzieś indziej. Z tego co mi wiadomo te 30 minut dodatkowe dostaje się za dobre sprawowanie bo tak też mi powiedziano.

Czy do paczki żywnościowej również trzeba włożyć KArtkę z wypisanymi artykułami???

Dzięki dziewczyny za inf.

Paczka żywnościowa nie może przekraczać 5 kg i możesz wsadzić karte z wypisanymi artykułami, żeby np coś nie zginęło. Tak to zawsze jakieś zabezpieczenie.
Ja o 30 minutach również nie słyszałam. Wiem, że jest 1 h dodatkowa jako nagrodówka, ale jeśli Twój jest w szpitalu na obserwacji to może tam są jakieś inne zasady, nie wiem, może zależy to od stanu zdrowia.

Witam,

Chciałabym się dowiedzieć jak to jest z wokandą w ZK na Monte? To prawda, że z pierwszej wokandy wychodzi może 1 na 10 osób?
Po jakim czasie jest druga wokanda jeśli na pierwszej nic się nie wskóra?

20sylcia napisał:
To prawda, że z pierwszej wokandy wychodzi może 1 na 10 osób?

Pozytywna decyzja w zakresie warunkowego przedterminowego zwolnienia zależy od spełnienia warunków wymienionych w kodeksie karnym. To po pierwsze.
Po drugie na Montelupich nie ma ZK tylko jest areszt. Tam z reguły przebywają skazani, którzy niekoniecznie są do końca rozliczeni z wymiarem sprawiedliwości (czyt.: mają inne sprawy niearesztowe). Ale oczywiście tacy skazani też składają wnioski, mimo, że z góry wiadomo, że nie zostaną pozytywnie rozpatrzone.

20sylcia napisał:
Po jakim czasie jest druga wokanda jeśli na pierwszej nic się nie wskóra?

Po okresie przewidzianym w przepisach. Polecam kodeks karny oraz kodeks karny wykonawczy. Do tego lekturę stosownych tematów na tym forum.

Witam
mam pytanie odnośnie przeniesienia skazanego z monte do innego zk.
czy jest jakaś szansa na pozostawienie tam skazanego z dłuższym wyrokiem?
czy można cos zrobić żeby tam został? a jesli tak to do kogo iść czy pisać ?na co się powoływać, jak uzasadniać?

Powrót